Ahoj,
potřebuju realizovat spoj na cca 220m v sakra zarušeným prostředí. Propustnost do 15Mbps. Neexistuje nějaká "miniparabola/směrovka" s malým vyzařovákem?
Nechci tam cpát SXT, Gentle apod.
Díky.
❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
Mikroparabola?
- sub_zero
- antispam: Ano
- Kontaktovat uživatele:
Mikroparabola?
0 x
Říkáš-li, že něco nejde, znamená to, že to neumíš.
Jirka Lazorčák
PS: Ta fotka je stará, už mám +15kilo..
Jirka Lazorčák
PS: Ta fotka je stará, už mám +15kilo..
- Radek Úlehla
- Kontaktovat uživatele:
dobry napad, prosim pak dokumentaci takoveho spoje hodit do vtipnych fotografii 

0 x
kvalita tohoto fóra klesla pod hranici, která je snesitelná
- Radek Úlehla
- Kontaktovat uživatele:
neni lepší vytahnout z bedny jenom pendrek? vyjde to na stejno.
0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik
high speed routery podle požadavků
- stouracpetr
Je-li chut k experimentovani,zkusit sektorovou antenu co nejvetsi delky umistit vodorovne-,,naplacato,,.
0 x
sub_zero píše:Ahoj,
potřebuju realizovat spoj na cca 220m v sakra zarušeným prostředí. Propustnost do 15Mbps. Neexistuje nějaká "miniparabola/směrovka" s malým vyzařovákem?
Nechci tam cpát SXT, Gentle apod.
Díky.
já tedy nejsem takový odborník na antény, ale podlemě je to fyzikální nesmysl mít anténu s malým ziskem a úzkým vyzařovákem.. To je jako kdybych chtěl krátkou velkou ruku

0 x
Povoláním ISP není jen připojovat lidi k internetu, ale také jim dokázat vysvětlit, že bez pořádné investice do HW nelze udělat kvalitní přípojku a domácí síť...
Nkový karty přece umí krásně hardwarově zatlumit vstup takže nasadim parabolky od jirouse a nastavim noise threshold. Dělám to u klientů který maji signál lepší než -40dBm.
0 x
Tím zatlumením bych si nebyl tak jist ... důkaz máš?
hapi píše:Nkový karty přece umí krásně hardwarově zatlumit vstup takže nasadim parabolky od jirouse a nastavim noise threshold. Dělám to u klientů který maji signál lepší než -40dBm.
0 x
Jelikož je zde zakázáno se negativně vyjadřovat k provozním záležitostem, tak se holt musím vyjádřit takto: nové fórum tak jak je připravováno považuji za cestu do pekel. Nepřehledný maglajz z toho bude. Do podpisu se mi pozitiva již nevejdou.
SXT do 1m dlouhé okapové roury. Akorát už bych si netroufal tomu říkat límec 

0 x
T-T
ludvik píše:Tím zatlumením bych si nebyl tak jist ... důkaz máš?hapi píše:Nkový karty přece umí krásně hardwarově zatlumit vstup takže nasadim parabolky od jirouse a nastavim noise threshold. Dělám to u klientů který maji signál lepší než -40dBm.
ano, úbytek RX signálu.
0 x
tom-tom píše:SXT do 1m dlouhé okapové roury. Akorát už bych si netroufal tomu říkat límec
to je myslím krávovina to by také mohl težce stratit ccq, takto jednoduché to není..
jedině použít harryho pottera to je relativně malá http://www.i4wifi.cz/antena-nn-15-potte ... d1067.html
0 x
Povoláním ISP není jen připojovat lidi k internetu, ale také jim dokázat vysvětlit, že bez pořádné investice do HW nelze udělat kvalitní přípojku a domácí síť...
Znáš termín "nadsázka"? Chtěl jsem napsat rouru 2m, ale jeden metr se mi zdál tak akorát na to, aby šlo poznat, že jde o nadsázku 
On to chtěl kvůli úzkému vyzařováku, což potter nemá (35-40 st.?). Já bych tam dal malou parabolku od WA, klidně starší, jak do nich zatékalo.
Silikon to spraví a navíc ten zářič jde zarazit ještě víc do paraboly = nedozáření a nějaké dB dolů.

On to chtěl kvůli úzkému vyzařováku, což potter nemá (35-40 st.?). Já bych tam dal malou parabolku od WA, klidně starší, jak do nich zatékalo.
Silikon to spraví a navíc ten zářič jde zarazit ještě víc do paraboly = nedozáření a nějaké dB dolů.
0 x
T-T
jo jenže WA není anténa ale poklice na hrnec to prvně a WA je moc velký zisk, to už tam může dát rovnou 90cm UFO 

0 x