❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

SXT---Netis 2411, ether1 link up/down

WIFI, LTE, dvoubodové spoje, antény atd. Vlákna zaměřené přímo na problematiku MikroTik/RouterBoard a Ubiquiti prosím směrujte do příslušného fóra, viz výše.
tom-tom

SXT---Netis 2411, ether1 link up/down

Příspěvekod tom-tom » 12 years ago

Připojili jsme klienta na SXT5lite, za něj wifi router Netis WF2411, ale komunikace mezi nimi drhne, v SXT je v logu vidět, že se rozpojuje spojení na ethernetu.
Při montáži, dokud k SXT byl připojený servisní notebook, tak to bylo bez problémů.
Normálně dáváme na domácí wifiny TPLINK, ale protože tady chtěl zákazník ušetřit, dala se tato mrdka Netis, které jsme někde dostali pár kusů na test.
Popravdě, co vím, tak s každým kusem byly nějaké problémy, něco ještě v labu, k některým se muselo vyjíždět k zákazníkovi.
Zajímá mě, jestli je tady někdo, kdo se stal taky betatesterem tohoto čínského šmejdu a jaké s ním máte zkušenosti. Jestli existuje nějaká odladěný firmware,
nebo jestli to umí chodit aspoň s ddwrtem.. a nebo to hodit do elektroodpadu a dát normální tplink.
0 x
T-T

Tomáš Nesrsta
Moderátor
antispam: Ano
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Tomáš Nesrsta » 12 years ago

Heh a to mi dneska nekdo volal ze je to super router, ze predim brali TP-link se kterym nejsou spokojeni, ze je to levnejsi a dobry zarizeni ktery zvlada protahnout i IPTV. Ted mam od nich mail s datasheetama.
0 x
Bývalý ISP...

tom-tom

No, s tím IPTV tady taky někdo argumentoval, takže to bude asi stejný zdroj. Nevím, tohle šlo mimo mě, ale vím že se testoval tenhle a pak nějaký "lepší" model s 2 anténama a oba modely měly prakticky stejné problémy.
0 x
T-T

Peyrak

Příspěvekod Peyrak » 12 years ago

jon.cz??? taky tu nějaké má, ale problémy s nima nemám
0 x

Kmotrik

Příspěvekod Kmotrik » 12 years ago

Přišla nám taky nabídka na tyhle routery, po té co mě uháněli tak 5x denně jestli mi opravdu nemůžou poslat třeba 2 kousky od každého kusu, v e-mailu mám to vychvalný pdfko ale jelikož je to čína s minimálním technickým supportem navíc zrádnou reklamací. Nešli jsme do toho navíc cena oproti TP-Linku nebyla až tak výhodná. Jestli tam byla 50,-Kč na kusu?
Po tom co se mi snažili dovolat ve 23:40 v sobotu jsem s nimi ukončil jakýkoliv kontakt. Šílenci volat s nabídkou takhle pozdě.
A koukám, je fajn že jsme je nezkusili :)
Michal
0 x

Repkins

Příspěvekod Repkins » 12 years ago

Asi tak nějak! Skoro stejná zkušenost.. :D
0 x

svestka

Příspěvekod svestka » 12 years ago

Zatím 5 kusů, z toho 2 jsou na reklamaci, wifina odpojovala jakekoli klienty po cca 30 vterinach. Vracime se k TP.
0 x
UPDATE klienti SET internet_povolen = false WHERE po_splatnosti > 500
Lepší než výhra ve Sportce :)

Petr S.
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Petr S. » 12 years ago

Nějaké novinky? Přišel jsem na ty Netisy a přemýšlím o tom, že bych je vyzkoušel, ale jak to tady tak čtu, tak to asi nemá moc smysl. Nebo se to už někomu povedlo třeba s jiným FW nějak rozumně rozjet?
0 x
..:: DobraSit.cz ::..

tom-tom

Radím ti dobře, ani na to nemysli. Komunikace s JONem vychladla, resp. posledního vyjádření jsme se už ani nedočkali. To že nám bylo naslibováno extrémně rychlé vydávání firmware s opravami chyb,
vzalo taky za své. Takže asi tolik.
Jinak, naposled stažený kus skončil v tom nejtemnějším rohu skladu, protože jsme došli k závěru, že reklamace a následně testování nového kusu, jestli už je náhodou ok, by bylo nerentabilní.
Ještě jsme ho ze zvědavosti vyzkoušeli i proti jiným jednotkám, které běžně používáme:
M5loco - ok
AirGrid - ok
RB411 - ok
SXT - zkoušeny SXT5 a dvě různé série SXT5 lite, u všech měl netis problém
0 x
T-T

Petr S.
Kontaktovat uživatele:

Tak měl by být snad RB jako RB, co ho tak zrovna u SXT může bořit :roll:

Dá se to použít aspoň jako obyčejný AP, pokud k tomu není připojený SXT? Jinak mi to teda přijde dost blbý zařízení...
0 x

Petr S.
Kontaktovat uživatele:

Jinak trošku OT, ale s jakým routerem v poměru cena/výkon máte u zákazníků nejlepší zkušenosti?
0 x

Tomáš Nesrsta
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Tomáš Nesrsta » 12 years ago

TP-LINK TL-WR720N
0 x
Bývalý ISP...

hapi

Příspěvekod hapi » 12 years ago

TP-LINK TL-WR841ND
TP-LINK TL-WR741ND

kdo chce, může si tam dát open-wrt a spojit si všech 5 portů do jednoho switche.
0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik
high speed routery podle požadavků

lubo

Příspěvekod lubo » 12 years ago

TP-LINK TL-WR841ND
TP-LINK TL-WR741ND

u pár lidí mám RB751/951/411AR
0 x

Petr S.
Kontaktovat uživatele:

Jj, ale zrovna u WR741ND mám trošku problém. Mám routovanou síť a když jsem použil u klientů tenhle router, tak hlavní konektivitu musím připojit do jednoho z LAN portů (aby se hlavní konektivita nenatovala, což nechci), ale když tohle udělám, tak už se na router od sebe už nedostanu. Tipl bych si, že je to kvůli tomu, že ten router bere sám sebe jako hlavní gw a nedá se tam nastavit jako gw jiné zařízení (sxt na střeše). Tudíž když zvenku přijde požadavek na ping, on na něj odpoví, ale jelikož tu zdrojovou adresu nezná, pošle to na WAN port, kde nic připojené není... Bylo by pro mě ideální, aby ten routřík uměl fungovat jen jako obyčejné AP. Zkoušel na tom někdo už OpenWRT? Vyřešilo by to můj problém?
0 x