❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

Nepochopitelny problem na 5G

WIFI, LTE, dvoubodové spoje, antény atd. Vlákna zaměřené přímo na problematiku MikroTik/RouterBoard a Ubiquiti prosím směrujte do příslušného fóra, viz výše.
risek
Kontaktovat uživatele:

Nepochopitelny problem na 5G

Příspěvekod risek » 19 years ago

Zdravim vsechny a prosim o radu. Jena se otohle: Mam 2xOvislink 5000AP+pigtail na 5G(asi 2-3m), na nich konektory na 5G a k tomu dve paraboly plny na 5G. pocet konkurencnich siti¨:1. spojim, scan signalu, ok... pripojim na cca 700m, ping 1ms-nadhera. Tyto 2 zarizeni se zbytkem vezmu odnesu na jina mista cca na 1,3km - scan signalu 90-100%, dam pripojit a nic. Proste se nechytnu.Vymenil jsem APcka, pak anteny a nic... prehodim AP na 2,4m, vymenim anteny a jede to. na 5G vubec, pouze signal fakt skoro plnej... nestalo se vam to ? popř. reseni. thx
0 x
*risek*

doktor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod doktor » 19 years ago

Nastav si spravne ack
0 x

risek
Kontaktovat uživatele:

to samozrejme mam, tedy jestli mam spravnej vzorecek. btw do 2 km se nastavovat udajne nemusi
0 x
*risek*

doktor
Kontaktovat uživatele:

dle mych vypoctu an 1,3 km ACK 30
0 x

risek
Kontaktovat uživatele:

jj, souhlas, podle ceho to posilas ? myslim vzorec
0 x
*risek*

doktor
Kontaktovat uživatele:

vzdalenost v metrech/150+21 a zaokrouhlit nahoru
0 x

megy

Příspěvekod megy » 19 years ago

prohlidni si co je ve vzduchu, tohle dela Motorola CANOPY kdyz je na stejnym, blizkym kanalu. Signal muzes mit uplne libovej, ale nepripoji se to. Pekna svinarna. Snad to mikrotikaci nejak poresi, protoze to bude ve vetsich mestecech zachvili dost velkej problem.
0 x

Steebe

Příspěvekod Steebe » 19 years ago

on ma ovise a pochybuju ze v nem ma MT....
Na 99% je to ACK !!
0 x

Kubas

Příspěvekod Kubas » 18 years ago

0 x

douby
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod douby » 18 years ago

vsude kde to je do 3km davam ACK 51, teda na ovis5000.
zatim mi takovych zarizeni jede tak 30
0 x

Leeonek

Příspěvekod Leeonek » 18 years ago

douby píše:vsude kde to je do 3km davam ACK 51, teda na ovis5000.
zatim mi takovych zarizeni jede tak 30

Kde jsi přišel k takovému pěknému číslu? Nastavuješ ACK 51 i ke klientovi na 300m?
0 x

douby
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod douby » 18 years ago

ano. proste kdyz jsem delal prvni spoj na 900m jeste na airca8 prvni FW s ACK tak jsem testoval vsechny mozne hodnoty a s 51 to jelo nejlepe.

postupem casu jsem zkousel ruzne hodnoty i na mikrotiku(laboroval jsem s dynamic ack ale to me vubec nepomohlo) a nakonec jsem se vratil ke stare dobre padesatjednicce :P

Kdyz delam AP na CM9+vsesmer tak tam rovnou nastavim ACK 51 a muzu tak pripojovat klienty az do 4km coz je pro toto ACK timeout hranice. realne mam vyzkouseno klienty od 300m po 1,5km vsude JRC-24 a na AP 12dB vsesmer tusim polsky horizont ( :roll: to je asi jedina dobra polska antena). vsechno sladeno do limitu. bez problemu, bez telefonatu, proste funkcni internet.
0 x
Bc. Martin Doubrava
http://www.doubrava.net
- Internet Olomouc, Litovel, Uničov, Šternberk a široká okolí