❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

Wifi router doma. Static alebo auto vyber kanala?

WIFI, LTE, dvoubodové spoje, antény atd. Vlákna zaměřené přímo na problematiku MikroTik/RouterBoard a Ubiquiti prosím směrujte do příslušného fóra, viz výše.
rado3105

Wifi router doma. Static alebo auto vyber kanala?

Příspěvekod rado3105 » 12 years ago

Doteraz som nastavoval kanal na wifickach po dome na staticky(vybral som najvolnejsi), lenze poslednu dobu klientom vypadavalo pripojenie(dany kanal sa zarusil). Tak som zacal pouzivat auto channel selection. Ktora by mala po restarte routra vybrat najcistejsi kanal(len pri restarte - nie ako dfs v priebehu vysielania). Takze klientom som povedal ze ked bude problem nech vytiahnu z elektriny.
Ake mate skusenosti vy?
Mam to overene na dd-wrt ktore flashujem do tplinkov a neviem ako to funguje v originalnom tplink firmware...
0 x

Petr S.
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Petr S. » 12 years ago

Mě se zas párkrát stalo, že router si usmyslel, že začne vysílat na kanálu 13, který není povolený všude ve světě. To by ještě šlo, ale problém byl v tom, že notebook už se na 13. kanál naladit nechtěl, protože jeho firmware byl zrovna z té země, kde to bylo zakázaný :D

Takže jsem to musel ručně změnit na jiný kanál, a bylo to ok. Problém automatického přiřazení kanálu je taky v tom, že router takhle dokáže zjistit pouze, který kanály jsou volný v okolí routeru. Ale vedle v místnosti, kde máš notebook už může být situace diametrálně odlišná.

Podle mě konkrétní doporučení neexistuje. Záleží na konkrétní situaci.
0 x
..:: DobraSit.cz ::..

rado3105

Příspěvekod rado3105 » 12 years ago

keby si tam mal nastavene cesko, tak 13 kanal ti to neda...(to je chyba niekde inde nie v routeri:))...
dolezitejsi je priestor okolo routeru ako okolo notebooku..
0 x

Petr S.
Kontaktovat uživatele:

Ale da :D Kup si Zyxel NBG420N a zkus to sám ;) ČR samozřejmě nastavené bylo. Nejnovější FW.

A ten druhej router, kterej mi to udělal byl jinej. Takže chyby se stávají, ale tyhle zrovna na mé straně nejsou :D
0 x

KoZLiCeK

Příspěvekod KoZLiCeK » 12 years ago

Tak nastavte US a budete mít jen 1-10 a je po problému.. 8)
0 x

Petr S.
Kontaktovat uživatele:

Dobrej nápad :-)
0 x