Zdravím, budeme dávat antény Summit UNI 10G na jednu střechu. Problém je ale v tom, že není skoro kam ji umístit. Trojnožka tam umístit nejde a krom toho, že je na vedlejším domě starý zrezivělý hromosvod nikde kolem nic vhodného není. Jediná možnost je použít protipožární zeď nebo co to je. Je to část vedlejšího domu, oplechovaná. Problém je v tom, že s komplet provrtáním by měl soused asi problém (aby se na druhou stranu dal nějaký jakl a tím se to stáhlo). První můj nápad byl ten, že by se použil stožár přivrtaný třmeny přímo k té zdi za použití chemických kotev a třeba i třech třmenů, ale to by znamenalo střihnutí toho oplechování na horním okraji (asi 7 cm) a vytvoření díry, kam by se umístil stožár. To mi ale kolega v práci vymluvil, že by pak mohlo do střechy zatékat a že klempíř by to už nespravil. Že by se dal výložník do střechy také moc možné není, protože by tam nebyl kam přivrtat.
Anténa je to 70 cm, těžká celkem i s jednotkou asi 15 kg. Co si o tom myslíte? Jak byste to řešili? Osobně si myslím, že by s tím být zase takový problém nechat to oplechování spravit klempířem nemusel být. Přijde mi to jako nejjednodušší možnost.
Díky za radu.
❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
Kam se stožárem pro Summit
Kam se stožárem pro Summit
- Přílohy
-
- SAM_0072.JPG (182.51 KiB) Zobrazeno 3179 x
-
- SAM_0058.JPG (79.23 KiB) Zobrazeno 3179 x
-
- SAM_0054.JPG (115.4 KiB) Zobrazeno 3179 x
0 x
..:: DobraSit.cz ::..
Díky za názory.
- Přílohy
-
- SAM_1033.JPG (178.08 KiB) Zobrazeno 3179 x
0 x
půdu tam žádnou nemají ? aby se to dalo dát skrz střechu na krov a kleštinu.... ??
0 x
UBNT mám rád, Mikrotik mám taky rád :-D považuji za zbytečné se přít co je lepší.
Jakub Havlíček
Jakub Havlíček
Půda je tam hodně malá a není tam skoro žádný pořádný trám. Docela se i divím, že na tom drží ty tašky 

- Přílohy
-
- SAM_1011.JPG (147.79 KiB) Zobrazeno 3179 x
0 x
Zaves trubku na tú stenu , použi túto kozolu na odsadenie http://www.csatshop.sk/product/kps30ex-10834/ Dve takéto konzoly jedna v betóne a druhá v tehlách len na chemických kotvách , stovka trubka , držia 120 cm parabolu už niečo cez dva roky .
0 x
-
Doplním. Udělal bych to trochu mazaněji ty držáky nejsou špatné zkusil bych vypočítat zda je budu mít odsazené tak daleko od zdi, aby byli na střed tašky. Pokud by to tak vyšlo dal bych držáky pod střechu tašku nahradil průchodkou a určitě bych tím neprovokoval souseda s držákem v jeho zdi. KF
0 x
No, jenže ta zeď na střeše je dál než je konec té půdy. Takže by se to mohlo přidělat jen na té půdě. To by spíš chtělo dát ještě jeden z těch držáků i nahoru na tu zeď, ne? Aby to bylo stabilnější. Ještě zkusím zjistit, z čeho je ta zeď na půdě.
Hatatitla: Takže myslíš, že pokud by se použily v tomhle případě taky jen chemické kotvy a přidělalo se to jimi k té zdi jen do cihel, tak by to udrželo? S vrtáním do zdi by asi soused problém neměl, horší je to s tím, že by se to provrtalo a druhou část zdi se dal jakl, jak vymyslel kolega. Pravdou je, že s tím bych měl asi problémy taky...
Jakou chemickou kotvu bys použil? Asi nějakou lepší raději, že? Ta zeď má šířku asi 15-18 cm.
Díky.
Hatatitla: Takže myslíš, že pokud by se použily v tomhle případě taky jen chemické kotvy a přidělalo se to jimi k té zdi jen do cihel, tak by to udrželo? S vrtáním do zdi by asi soused problém neměl, horší je to s tím, že by se to provrtalo a druhou část zdi se dal jakl, jak vymyslel kolega. Pravdou je, že s tím bych měl asi problémy taky...
Jakou chemickou kotvu bys použil? Asi nějakou lepší raději, že? Ta zeď má šířku asi 15-18 cm.
Díky.
0 x
víc fotek půdy nemáš ? někde to prostě musí jít přidělat... ty trámy budou třeba schovaný někde v tý izolaci...
0 x
UBNT mám rád, Mikrotik mám taky rád :-D považuji za zbytečné se přít co je lepší.
Jakub Havlíček
Jakub Havlíček
na té půdě rozkopej tu izolaci, potěr a vyber škváru, do dřeva, ke kterýmu se dohrabeš dej patku, na to postav trubku, mezi krokve si uděláš vzpěru z trubky a k tomu stáhneš ten stožár, prostupová taška a je to, nepotřebuješ klempíře, chemii, ....
0 x
Určite tie držáky min dva a umietniť ich čo najnižšie , lebo predpokladám , že to bude stena asi nejakých 15 cm , uplne ideálne by bolo keby sa trubka dala preniesť cez škridle a tam to cyty ešte platnou do podlahy (pokial je tam betón a nie škvára , alebo nájsť pod izoláciou trámy ako bolo spomínané vyššie a spevniť to aspoň dvomi jaklami.
Kotvu si už nespomínam čo to presne bolo mal som to od jedného pánka čo robí strechy a oni to používajú na kotvenie závitoviek pre uchytenie trámov . Boli to také malé tubky akurát na jednu dieru.
Kotvu si už nespomínam čo to presne bolo mal som to od jedného pánka čo robí strechy a oni to používajú na kotvenie závitoviek pre uchytenie trámov . Boli to také malé tubky akurát na jednu dieru.
0 x
Ty držáky nejsou moc dostupné, co jsem koukal, ideálně pokud by to měl nějaký obchod v ČR, ale google žádný, který by to měl skladem nenašel. Ale je to divný, hledal jsem to podle toho jeho značení KPS30EX.
0 x
Peyrak píše:na té půdě rozkopej tu izolaci, potěr a vyber škváru, do dřeva, ke kterýmu se dohrabeš dej patku, na to postav trubku, mezi krokve si uděláš vzpěru z trubky a k tomu stáhneš ten stožár, prostupová taška a je to, nepotřebuješ klempíře, chemii, ....
Myslíš na podlaze? Tam je to dělaný z obyčejných podhledů a pak tam je nějakej kousek železnýho plátu prý říkal majitel. Takže moc pevný to nebude.
0 x
Skús JALIho , istú dobu mali so Zelenakom dohodu že si budu navzajom predavať svoje kovové výrobky .
0 x
Tak jsme to nakonec udělali s KPS30, závitovými tyčemi to provrtali na druhou stranu a na zeď souseda dali železné L profily. Drží to docela obstojně 
Díky všem!

Díky všem!

- Přílohy
-
- SAM_0233.JPG (231.66 KiB) Zobrazeno 3179 x
0 x
Petr S. píše:Tak jsme to nakonec udělali s KPS30, závitovými tyčemi to provrtali na druhou stranu a na zeď souseda dali železné L profily. Drží to docela obstojně
Díky všem!
Jedinou vec kterou bych asi jeste predelal, tak by byl kabel. Strcil bych ho do nejake UV stabilni chranicky.
0 x