❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

Mazání čepů anténa/ODU

WIFI, LTE, dvoubodové spoje, antény atd. Vlákna zaměřené přímo na problematiku MikroTik/RouterBoard a Ubiquiti prosím směrujte do příslušného fóra, viz výše.
tom-tom

Mazání čepů anténa/ODU

Příspěvekod tom-tom » 12 years ago

Banální věc... ale chtěl jsem se zeptat, co používáte na mazání těsnění mezi ODU a anténou? Ze začátku jsme dávali Summity na sucho, později jsme se někde dočetli, že se má trn natřít vazelínou, která je součástí sady (nikdy tam nebyla).
Takže jsme začali mazat tím co bylo po ruce - tchán je zámečník a doma měl kýbl bílé vazelíny, tak jsem si trošku uzmul :)
Nevím, jaké má složení, ale zatím nám to nikde těsnění nevyžralo, nevysychá, pohoda... akorát jsem teď narazil na návod k montáži jednotek RAY a píšou tam o silikonové vazelíně, tak mě zajímá, jestli je mezi nimi rozdíl.
0 x
T-T

GRFS
antispam: Ano
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod GRFS » 12 years ago

silikonova vazelina bude optimum, kdyz uz se to chce mazat
0 x
A0 = 92,4+20log(d0*f)
Art = A0+Ap+(-Gtx–Grx)
nr = nv-Art

tom-tom

Příspěvekod tom-tom » 12 years ago

"když už se to chce mazat" - to bylo myšleno jak? Jako že to nikdo nedělá, nebo jako popíchnutí, že když už se něco dělá, tak pořádně a žádné improvizace? :)

PS: pixla silikonové paply zakoupena ;)
0 x
T-T

GRFS
antispam: Ano
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod GRFS » 12 years ago

No rekl bych, ze to nikdo moc nedela, protoze elektronika tohoto typu dnes drive moralne zastara, nez dojde ke zvetrani materialu O-krouzku. V podstate jediny smysl ma to namazani pro vlastni nasazeni ODU na antenu, aby nedoslo k ohrnuti tesneni, pripadne jeho proriznuti ostrou hranou.
0 x
A0 = 92,4+20log(d0*f)
Art = A0+Ap+(-Gtx–Grx)
nr = nv-Art

douby
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod douby » 12 years ago

"kdo maže ten jede". my mažem silikonovým mazivem
0 x
Bc. Martin Doubrava
http://www.doubrava.net
- Internet Olomouc, Litovel, Uničov, Šternberk a široká okolí