Ahojte, mohl by mně někdo z vás doporučit wifi router, který dokáže mezi WAN=>LAN a opačně přenést aspoň 50MB/s ? Momentálně mám tento http://www.alza.cz/tp-link-tew-671br-d235410.htm a ten je rád když dá s bídou 8MB/s....hlavně že to má 1000M ethernety Jde mi o to že do routeru mam zapojený NAS server který zvládá docela slušné přenosové rychlosti 50MB/s + a router ho právě dost omezuje při kopírování na FTP to těma 8MB/s docela trvá.
Díky.
❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
WiFi router s největší propustností WAN=>LAN LAN=>WAN
nepleteš si MB a Mb?
0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik
high speed routery podle požadavků
high speed routery podle požadavků
Asi neplete ... Ale osobně bych ten NAS měl uvnitř sítě (což asi bude) na switchi. A necpal bych to přes router. Sice zůstane pomalost "z internetu" ale tu lze leckdy oželet.
Ale k 300Mbit/s se lze přiblížit skoro jakýmkoliv mikrotikem. Tu se nebavíme o velkých počtech paketů nebo konexí, takže by to šlo. Třeba RB2011. Nebo lépe RB1100AH (ale to už se domů chce platit málokomu). Případně ALIX a na to třeba distribuci Voyage.
Ale k 300Mbit/s se lze přiblížit skoro jakýmkoliv mikrotikem. Tu se nebavíme o velkých počtech paketů nebo konexí, takže by to šlo. Třeba RB2011. Nebo lépe RB1100AH (ale to už se domů chce platit málokomu). Případně ALIX a na to třeba distribuci Voyage.
0 x
Jelikož je zde zakázáno se negativně vyjadřovat k provozním záležitostem, tak se holt musím vyjádřit takto: nové fórum tak jak je připravováno považuji za cestu do pekel. Nepřehledný maglajz z toho bude. Do podpisu se mi pozitiva již nevejdou.
Protože u přenosových rychlostí (resp v síťařině) je zvykem používat jednotku BIT, nikoliv BYTE Jak vidíme byte, tak nám svítí v očích nápis "pozor, bfu"
Robotvor píše:Proč mylíš?
0 x
Jelikož je zde zakázáno se negativně vyjadřovat k provozním záležitostem, tak se holt musím vyjádřit takto: nové fórum tak jak je připravováno považuji za cestu do pekel. Nepřehledný maglajz z toho bude. Do podpisu se mi pozitiva již nevejdou.
No momentálně to mám zapojené tak že všem zařízením v domácnosti přiděluje IP adresu právě ten router na kterém je veřejná adresa a směrované porty.Těch zařízení je celkem asi 10 a právě pro tyto zařízení bych rád aby zůstal NAS viditelný na síti čehož asi odstranením NASU z routeru jen tak nedosáhnu.
0 x
Co říkáte tady na tenhle test? http://www.smallnetbuilder.com/lanwan/router-charts/ vypadá to že by se dalo vybrat i něco skladnějšího....nemá někdo z vás doma některý z routerů z předních příček?
0 x
- midnight_man
problem je ze tam medzi WAN/LAN máš NAT....to zabija ten router. Mozno by som skusil RB2011 ale na plné gigo zabudni.
0 x
Pouzivam ten router a cez wan port prepusti skoro 20 MB/s resp. 200 Mbps cca,ma to len 400mhz procesor takze to je max. cez wan port
0 x
Mám otestováno RB951G-2HnD... Nastavenej jako domácí router. WAN - NAT - 4x LAN.. Propustnost (v jednom směru reálného toku) na LAN-LAN něco kolem 300Mbit, WAN-LAN 200Mbit a Wifi v režimu N v kombinaci s Intel(R) Centrino(R) Advanced-N 6200 AGN to zvládalo přes 100Mbit vzduchem. Žádný nastavený pravidla... pouze NAT.
A s tim FTP. Nekopíroval jsi nějaký malý soubory? Pak by to byl problém vždycky.
A s tim FTP. Nekopíroval jsi nějaký malý soubory? Pak by to byl problém vždycky.
0 x
Ne nekopiroval bylo to zkoušeno na cca 8GB mkv souboru.
0 x
wr1043nd ..... nemam moznost to ted nejak otestovat.... ale jak bude cas muzu.....
0 x
Ferenc Richard
info[at]RFservis[dot]cz
+420 774 164 886
Vystavba telek. reseni LTE, 3G, 2G [HUAWEI,NOKIA..]
Mikrovlny ericsson, huawei, ray, alcoma...
Vytyčování met. a opt. siti o2
Servis a udrzba mob. a fix stanic.
Poskytovani telek. sluzeb Olomoucky kraj.
info[at]RFservis[dot]cz
+420 774 164 886
Vystavba telek. reseni LTE, 3G, 2G [HUAWEI,NOKIA..]
Mikrovlny ericsson, huawei, ray, alcoma...
Vytyčování met. a opt. siti o2
Servis a udrzba mob. a fix stanic.
Poskytovani telek. sluzeb Olomoucky kraj.
Takže zakoupen tento router http://www.alfacomp.cz/php/product.php? ... 0000001PKH a vpohodě zvládá mezi WAN a LAN přes 500Mb/s...
0 x
S jakou konfigurací? nějaký ten firewall, SPI?
0 x