❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

Jakou minipci ?

WIFI, LTE, dvoubodové spoje, antény atd. Vlákna zaměřené přímo na problematiku MikroTik/RouterBoard a Ubiquiti prosím směrujte do příslušného fóra, viz výše.
TOMIK

Jakou minipci ?

Příspěvekod TOMIK » 12 years ago

jakou byste doporučily kartu UB5 , F50 nebo RB 52 jde mi o citlivost co sem tak koukal vychází nejlépe UB5 nebo se pletu ?
0 x

Cheprer
antispam: Ano

Příspěvekod Cheprer » 12 years ago

ub5 ma napikacu regulaci vykonu.

f50 jsou docela mastny pokud jsou to ty s tim zemnenim, a idealne proti sobe, ne proti jinym kartam napr. cm9/cm10 je docela problem s kvalitou linku. ale na p2p idealni, pokud to potrebujes prizemni. R52 mi pripadne spis tak max pro klienta, nebo na 2,4GHz dobra, na 5GHz pouzivam jen tam kde se hada vicero cm9, pokud stroj neni prizpusobivi. Jinak ja volim dle ucelu. Na co ta karta ma byt? klient, ptp, ????
0 x
Ferenc Richard
info[at]RFservis[dot]cz
+420 774 164 886
Vystavba telek. reseni LTE, 3G, 2G [HUAWEI,NOKIA..]
Mikrovlny ericsson, huawei, ray, alcoma...
Vytyčování met. a opt. siti o2
Servis a udrzba mob. a fix stanic.
Poskytovani telek. sluzeb Olomoucky kraj.

potkan80

Příspěvekod potkan80 » 12 years ago

A co kartu od ubnt jak se na ne autor prispevku ptal ma nekdo s nima skunosti nekdo koukal jsem naczfree a tam je obcas chvali

[/b][/b]ote="Cheprer"]ub5 ma napikacu regulaci vykonu.

f50 jsou docela mastny pokud jsou to ty s tim zemnenim, a idealne proti sobe, ne proti jinym kartam napr. cm9/cm10 je docela problem s kvalitou linku. ale na p2p idealni, pokud to potrebujes prizemni. R52 mi pripadne spis tak max pro klienta, nebo na 2,4GHz dobra, na 5GHz pouzivam jen tam kde se hada vicero cm9, pokud stroj neni prizpusobivi. Jinak ja volim dle ucelu. Na co ta karta ma byt? klient, ptp, ????[/quote]
0 x

franko

Příspěvekod franko » 11 years ago

Pekny den vsem,

chtel bych se zeptat, jake aktualne pouzivate minipci, prosim o zkusenosti i nazory.

Mam v jedne vesnici hotspot z RB600 a 4xCM9. Kazda karta je napojena na vlastni sektor DCOM. Posledni dobou musim obcas preladit, protoze pada rychlost. Karty jedou pres 4 roky a tak me napada, zda se treba nezhorsuji vlastnosti el. soucastek v radiich a tim padem dochazi k ruseni. Menite karty po nejake dobe, nebo je to zbytecnost ?

Vse je nastaveno jako ap-bridge s frequency-mode=regulatory-domain na frekvencich:

AP1=5560
AP2=5580
AP3=5700
AP4=5755

Klienti jsou UBNT i Mikrotik a sem tam nejaky Ovis nebo Compex
0 x

3com

Příspěvekod 3com » 11 years ago

AP4=5755 zkušeně :D
0 x