Lidi zdravím, chtěl jsem se zeptat jestli je nějaké řešení pro použití těch obyč 10Ghz od Jirouše - http://ipmedia.cz/Default.asp?cls=stoitem&stiid=2911
pro 1s10.
Vím, že Orcave je zatíženej na arkivatory, ale vzhledem k tomu, že bych chtěl trošku ve větším anyplikovat, tak prostě se pořád nabízí příliž mnoho potenciálních spojů, kde se prostě dát 25 tisíc jenom za antény a pak platit 1600 měsíčně prostě nevyplatí a neutáhli bychom to. s Jiroušema by se to dalo
❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
10Ghz Jirouš pro 1s10
10Ghz Jirouš pro 1s10
0 x
UBNT mám rád, Mikrotik mám taky rád :-D považuji za zbytečné se přít co je lepší.
Jakub Havlíček
Jakub Havlíček
Zkus napsat do Miraclu, ne?
Ale asi maji nejaky duvod, proc k Orcave davaji drazsi Arkivatory

0 x
- Radek Úlehla
- Kontaktovat uživatele:
Pintero píše:Zkus napsat do Miraclu, ne?
... dohnat vlastnosti rádia

a anyplication - když nemáte limetku, tak tam dejte citron

0 x
Radek Úlehla píše:
... dohnat vlastnosti rádia
a anyplication - když nemáte limetku, tak tam dejte citron
A když nemáte co říct, žvaňte nesmysly.
0 x
DarkLogic: a když si myslíte že Orcave je super, nenechte nikoho aby Vám to poplival, ikdyž má pravdu :)
0 x
Co máte proti Arkivátorům? Jsou to skvěly antény.
0 x
Michal Peterka, KPE spol. s r.o.
V Hůrkách 1, Praha5 Nové Butovice, Tel: 242498100, 777208819
http://pojitko.cz
V Hůrkách 1, Praha5 Nové Butovice, Tel: 242498100, 777208819
http://pojitko.cz
- Radek Úlehla
- Kontaktovat uživatele:
Proti arkivatorům vůbec nic, antény jsou to výborné o tom žádná.
Abychom tu tedy neplácali do větru, tak orcave momentálně antenní přechody pro JRC antény nedodává. Pokud bude mít ale někdo zájem, není to problém domluvit, samozřejmě že cena je otázka množství. (info přímo od člověka z miracle)
Abychom tu tedy neplácali do větru, tak orcave momentálně antenní přechody pro JRC antény nedodává. Pokud bude mít ale někdo zájem, není to problém domluvit, samozřejmě že cena je otázka množství. (info přímo od člověka z miracle)
0 x
- Tomáš Břinčil
- Moderátor
- antispam: Ano
- Kontaktovat uživatele:
Radek Úlehla píše:Proti arkivatorům vůbec nic, antény jsou to výborné o tom žádná.
Radku máte to vyzkoušené? Taky Anyplikujeme a tohle vypadá hodně zajímavě. Ten jeden přechod bude stát do litra? Není problém s držákem u té antény, aby udržel tu jednotku?
0 x
Windows what? Linux instead...
Real programmers don't need notice all their known languages.
https://www.facebook.com/conexainternet
Real programmers don't need notice all their known languages.
https://www.facebook.com/conexainternet
to Tomáš: taky jsem nad tím přemýšlel, jeslti by ta jednotka nebyla na ten držák příliž velké sousto a v případě použití precision (což je bytelnej masivní JJ držák) už zase nevidím mnoho výhod JJ -protože v takové konfiguraci chce Jirouš 6K /kus a s anténníma přechodama seš třeba na 15k - to už bych si zase skoro těch 5k připlatil za 30cm Orcave, kterej má stejný parametry jako 40cm JJ !
(Arkivator chce 7k+1k za přechod / anténu)
(Jirouš cca 5k + přechod /anténu) takže jak řikam úspora přibližně 4 - 5k (bez DPH)
Jako ideální řešení bych viděl něco jako celý držák trošku masivnější, ale zároveň obyč provedení ve stylu klasického JJ EX.
mám zámečníka se kterým si myslím by se konstrukce atd dala pořešit za rozhodně menší cenu než 2kKč, ale o co mi především jde je přechod vlnovodu, aby to bylo kompatibilní...
(Arkivator chce 7k+1k za přechod / anténu)
(Jirouš cca 5k + přechod /anténu) takže jak řikam úspora přibližně 4 - 5k (bez DPH)
Jako ideální řešení bych viděl něco jako celý držák trošku masivnější, ale zároveň obyč provedení ve stylu klasického JJ EX.
mám zámečníka se kterým si myslím by se konstrukce atd dala pořešit za rozhodně menší cenu než 2kKč, ale o co mi především jde je přechod vlnovodu, aby to bylo kompatibilní...
0 x
UBNT mám rád, Mikrotik mám taky rád :-D považuji za zbytečné se přít co je lepší.
Jakub Havlíček
Jakub Havlíček
- Radek Úlehla
- Kontaktovat uživatele:
Tomáš Břinčil píše:Radku máte to vyzkoušené? Taky Anyplikujeme a tohle vypadá hodně zajímavě. Ten jeden přechod bude stát do litra? Není problém s držákem u té antény, aby udržel tu jednotku?
Nemáme, pro nás v tom nevidím přínos. 1S10 jsme kupovali s Arkivatorama a anyplikace u nás nebyla aplikována

0 x
1s10 se s Jirous ant. pouziva, staci zavolat panu Jirousovi - anteny ma i s redukci pro 1S10
0 x
Dostal jsem ted nabídku použitých antén od Orcave (pozor jiný typ než ty nové Orcave 32xxxx)
ORCAVE 301x39 Kc 3 500,00 /ks
ORCAVE 301x65 Kc 4 500,00 /ks
ORCAVE 301x90 Kc 5 500,00 /ks
ORCAVE 301x115 Kc 6 500,00 /ks
ORCAVE 3010xxx Feedhorn Kc 150,00 /ks
Antenni prechod Kc 990,- / ks
Uvedene ceny jsou v Kc bez DPH.
ORCAVE 301x39 Kc 3 500,00 /ks
ORCAVE 301x65 Kc 4 500,00 /ks
ORCAVE 301x90 Kc 5 500,00 /ks
ORCAVE 301x115 Kc 6 500,00 /ks
ORCAVE 3010xxx Feedhorn Kc 150,00 /ks
Antenni prechod Kc 990,- / ks
Uvedene ceny jsou v Kc bez DPH.
0 x
Mno mě už odepsal i p. Jirouš, který jak psal blax tak opravdu dělá antény i pro orcave 1s10....
ceny jsou následující: (je to to provedení s tím kvalitním masivním držákem...
"Antény v současné době pro 10 GHz máme 3: 380; 650 a 900 mm. Během jara budeme mít ve výrobě i 1200 mm.
Ceny antén jsou při odběru 1-9 ks:
JRMA-380-10/11 Ra 4k+
JRMA-650-10/11 Ra 5k+,-
JRMB-900-10/11 Ra 8k+,-
přechod pro Orcave 580,-
Ceny jsou bez DPH a bez dopravy.
Přechod je navržen tak, že využívá montážní sady Orcave na antény Arkivator."
nechci psát přesné ceny antén, abych třeba nějak neškodil p Jiroušovi v nějakých obchodech, ale vždy je to o nějakou určitou částku nad hodnotu v tisících...
to není špatné - co se týče 40 a 65 tak bych radši určitě než starou orcave vzal tenhle novej Jirouš, u devadesátky bych se asi už i rozmýšlel.
Ale každopádně dejte pozor, oni tyhle starší orcave antény nemají takový zisk jako ty nové antény... a co se týče vzhledu tak 39 Orcave vs 38 Jirouš je ta od Jirouše jasná volba...
ceny jsou následující: (je to to provedení s tím kvalitním masivním držákem...
"Antény v současné době pro 10 GHz máme 3: 380; 650 a 900 mm. Během jara budeme mít ve výrobě i 1200 mm.
Ceny antén jsou při odběru 1-9 ks:
JRMA-380-10/11 Ra 4k+
JRMA-650-10/11 Ra 5k+,-
JRMB-900-10/11 Ra 8k+,-
přechod pro Orcave 580,-
Ceny jsou bez DPH a bez dopravy.
Přechod je navržen tak, že využívá montážní sady Orcave na antény Arkivator."
nechci psát přesné ceny antén, abych třeba nějak neškodil p Jiroušovi v nějakých obchodech, ale vždy je to o nějakou určitou částku nad hodnotu v tisících...
to není špatné - co se týče 40 a 65 tak bych radši určitě než starou orcave vzal tenhle novej Jirouš, u devadesátky bych se asi už i rozmýšlel.
Ale každopádně dejte pozor, oni tyhle starší orcave antény nemají takový zisk jako ty nové antény... a co se týče vzhledu tak 39 Orcave vs 38 Jirouš je ta od Jirouše jasná volba...
0 x
Jakub Havlíček
Jakub Havlíček
A co presne je ten "přechod pro Orcave 580,-" ?
Je nutne k Jirous antene a tomuto "jeho prechodu" porizovat jeste "prechod k k 1S10 3210xxMK_AR_MG1S" a nebo na Jirousuv "prechod" se uz primo nasazuje jednotka 1s10?
Veta "Přechod je navržen tak, že využívá montážní sady Orcave na antény Arkivator" podle mne znamena, ze je propojeni ve stylu JIROUS parabola + Jirous prechod + prechod ORCAVE (vcetne montazniho plechu na uchyceni jednotky).
Chapu to spravne, ze budu uzity 2 prechody?
K.
Je nutne k Jirous antene a tomuto "jeho prechodu" porizovat jeste "prechod k k 1S10 3210xxMK_AR_MG1S" a nebo na Jirousuv "prechod" se uz primo nasazuje jednotka 1s10?
Veta "Přechod je navržen tak, že využívá montážní sady Orcave na antény Arkivator" podle mne znamena, ze je propojeni ve stylu JIROUS parabola + Jirous prechod + prechod ORCAVE (vcetne montazniho plechu na uchyceni jednotky).
Chapu to spravne, ze budu uzity 2 prechody?
K.
0 x
Ty antény se tedy kupují přímo od Jirouse nebo je nějaký VO má skladem? S těmi přechodkami by to taky chtělo trošku osvětlit.
0 x