Ahoj lidi. Mám takový menší problém. Na půdě jsem měl spojkou spojený síťový kabel. Na střechu jsem potřeboval dát wifi. Tak jsem spojku odstranil a kabely dal do tý wifiny. Jedná se o Airlive 5460, nejnovější firmware. Jenže po tomto zapojení se mi zpomalil internet. Měřeno přes Dsl.cz 1,5 mega. Když to dám na přímo tak mám 8,5. Jinak mod je nastaven na Ap.
Nevěděl byste někdo v čem je problém?
❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
Pomalý internet přes wifi Airlive 5460
Můžeš ještě jednou a srozumitelně naznačit, jak jsi to měl předtím a cos konkrétně přidával? Nebo proč tam byla předtím ta spojka.
0 x
T-T
Dřív jsme měli na půdě wifinu na kterou jsme chytali internet. Odtud vedli dva kabely ke dvoum pc. Nakonec jsme se rozhodli pro vlastní a objednali jsme ADSL. Takže jsme u toho jednoho dali modem a pc připojili. Na půdě jsme odstranili tu wifinu a kabel spojili na přímo. A použili na přívod internetu od modemu ke mě. Nyní jsem potřeboval internet naopak vysílat. Takže jsem tu spojku zase odstranil a včlenil wifinu. Na mé straně ( v bytě ) mám ještě ip telefon a wifinu.
Takže současná trasa modem -> wifi půda -> ip telefon -> wifi v bytě -> pc.
Předtím modem -> spojka na půdě -> ip telefon -> wifi v bytě -> pc.
Ale dneska ráno jsem zkusil kabel strčit rovnou do pc modem -> wifi půda -> pc. A šlo to dobře.
Pak jsem zkusil zařadit ještě wifi modem -> wifi půda -> wifi v bytě -> pc. A taky dobrý.
Tak jsem ten ip telefon píchl do wifi a vše funguje jak má.
Takže se nějakým způsobem ta wifina nesnese s tím telefon.
Takže současná trasa modem -> wifi půda -> ip telefon -> wifi v bytě -> pc.
Předtím modem -> spojka na půdě -> ip telefon -> wifi v bytě -> pc.
Ale dneska ráno jsem zkusil kabel strčit rovnou do pc modem -> wifi půda -> pc. A šlo to dobře.
Pak jsem zkusil zařadit ještě wifi modem -> wifi půda -> wifi v bytě -> pc. A taky dobrý.
Tak jsem ten ip telefon píchl do wifi a vše funguje jak má.
Takže se nějakým způsobem ta wifina nesnese s tím telefon.
0 x
To je dost možné, kdysi jsem řešil něco podobného s voip převodníkem, taky byl v cestě a nepustil víc než 5Mb. Nakonec jsem zjistil, že má ethernet jen 10M, tak jsem ho zapojil samostatně přes switch.
0 x
T-T
Trochu mě překvapilo že přes samotný telefon to šlo. A když jsem přidal tu wifinu, tak se to zpomalilo. A přes samotnou wifinu to zase jde.
Ještě bych měl jeden dotaz. Na půdě máme tu wifinu, která anténou ze střechy vysílá internet, který chytáme v nedaleké dílně.
Na půdě je, jak jsem psal, Airlive 5460. A v dílně to chytá Edimax BR-6428n. Který to zároveň vysílá.
Zajímalo by mě jak mám obě wifi nastavit aby tvořili jednotnou síť ip adres. A já si ji mohl celou proskenovat.
Airlive mám nastaven na AP mode a vysílá jako nezabezpečená síť s filtrem MAC adres.
Edimax mám nastaven jako AP mode. A mám nastavenou jinou řadu ip adres. Jednu mám 192.168.0.x a druhou 192.168.1.x.
Když jsem to nastavil jako Universal Repeater. Připojil se, ale nevysílal. Vůbec žádný signál.
Díky.
Ještě bych měl jeden dotaz. Na půdě máme tu wifinu, která anténou ze střechy vysílá internet, který chytáme v nedaleké dílně.
Na půdě je, jak jsem psal, Airlive 5460. A v dílně to chytá Edimax BR-6428n. Který to zároveň vysílá.
Zajímalo by mě jak mám obě wifi nastavit aby tvořili jednotnou síť ip adres. A já si ji mohl celou proskenovat.
Airlive mám nastaven na AP mode a vysílá jako nezabezpečená síť s filtrem MAC adres.
Edimax mám nastaven jako AP mode. A mám nastavenou jinou řadu ip adres. Jednu mám 192.168.0.x a druhou 192.168.1.x.
Když jsem to nastavil jako Universal Repeater. Připojil se, ale nevysílal. Vůbec žádný signál.
Díky.
0 x