❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

WA2204 vytlačuje Ovislink 5460 - jsou jeho dny sečteny?

WIFI, LTE, dvoubodové spoje, antény atd. Vlákna zaměřené přímo na problematiku MikroTik/RouterBoard a Ubiquiti prosím směrujte do příslušného fóra, viz výše.
teo

WA2204 vytlačuje Ovislink 5460 - jsou jeho dny sečteny?

Příspěvekod teo » 19 years ago

V síti používám nové WA2204 - hardwarově jsou totožné s Ovislinky 5460 a stojí jen lehce přes tisícovku. Tyto stroje fungují i jako WISP (Bezdrátový klient s routrem) a jsou tudíž seznační pro použití u klientů.

Mají zabudovaný 5ti portový switch (i s WAN ethernet portem). Běží na nich Linux s vypracovanějším ovládáním než u Ovis5460.

Na druhou stranu nemají u první hardwarové revize (jež se právě doprodává) Watchdog. Ale narozdíl od Ovislinku stále nemrzne. Tento stroj nemá žádnou extra citlivost a už se mi stalo že několikati shořel adaptér (díky výkyvům napětí v elektrické síti) ale to už řeším přepětovými ochranami. :lol:

Na trhu je právě teï druhá hardwarová revize, zatím mám jen dva kusy; první revize sem nakoupil přes 30 kousků a byly výborné; bojím se toho aby nebyly dělané velmi složitě jako když porovnáváme Ovis1120 a 5460; doufám že výrobce zůstane u jednoduchého AP které netuhne jako Ovis5460 :x

Povídejte vaše skušenosti na WA2204 nebo představte Vaše používané AP u klientů včetně cenové relace, pro připomenutí WA2204 stojí právě teï 1048Kč a Ovislink 5460 teï 1471Kč

Díky všem :wink:
0 x

mato1

Příspěvekod mato1 » 19 years ago

teo píše:V síti používám nové WA2204 - hardwarově jsou totožné s Ovislinky 5460 a stojí jen lehce přes tisícovku. Tyto stroje fungují i jako WISP (Bezdrátový klient s routrem) a jsou tudíž seznační pro použití u klientů.

Mají zabudovaný 5ti portový switch (i s WAN ethernet portem). Běží na nich Linux s vypracovanějším ovládáním než u Ovis5460.

Na druhou stranu nemají u první hardwarové revize (jež se právě doprodává) Watchdog. Ale narozdíl od Ovislinku stále nemrzne. Tento stroj nemá žádnou extra citlivost a už se mi stalo že několikati shořel adaptér (díky výkyvům napětí v elektrické síti) ale to už řeším přepětovými ochranami. :lol:

Na trhu je právě teï druhá hardwarová revize, zatím mám jen dva kusy; první revize sem nakoupil přes 30 kousků a byly výborné; bojím se toho aby nebyly dělané velmi složitě jako když porovnáváme Ovis1120 a 5460; doufám že výrobce zůstane u jednoduchého AP které netuhne jako Ovis5460 :x

Povídejte vaše skušenosti na WA2204 nebo představte Vaše používané AP u klientů včetně cenové relace, pro připomenutí WA2204 stojí právě teï 1048Kč a Ovislink 5460 teï 1471Kč

jako klientske ap pouzivam prave 5460 a ani jedna mi zatial od nasadenia nezdochla a mam tam furt povodny FW s ktorym som ho dostal...
mam na sieti asi 30 kusov - bezproblemove
0 x

teo

mato1 píše:
teo píše:V síti používám nové WA2204 - hardwarově jsou totožné s Ovislinky 5460 a stojí jen lehce přes tisícovku. Tyto stroje fungují i jako WISP (Bezdrátový klient s routrem) a jsou tudíž seznační pro použití u klientů.

jako klientske ap pouzivam prave 5460 a ani jedna mi zatial od nasadenia nezdochla a mam tam furt povodny FW s ktorym som ho dostal...
mam na sieti asi 30 kusov - bezproblemove

Co vím tak spousta lidí je s Ovisem5460 nespokojená, v síti mám Ovisů5460 zhruba 25 a za poslední rok jsem řešil asi 3 reklamace (na jednom odešel jeden LAN port, další bralo zlomek signálu, poslední se po připojení na vysílač do 10 minut zamrzl). Mimo to jsem měl páteřní spoje poskládané právě z Ovisů a nebyl týden kdyby něco nezamrzlo (co se páteře týče). Teï jsem je povyměňoval za WA2204 a ok ale teï budu měnit za Mikrotiky...

JINAK SEM K PRVOTNÍMU TEXTU ZAPOMĚL ŘÍCI ŽE SE TA WA2204 DOCELA ZAHŘÍVÁ... MÁ PLECHOVÉ DNO... ale narozdíl od Ovislinků 5460 nemění při vysoké teplotě skupenství z pevného na kapalné :lol: :!:
0 x

Buchar

Příspěvekod Buchar » 19 years ago

5460ka je problemova predevsim kvuli firmware. Prehratim toho puvodniho o ni ani nevim (ted pouzivam Firmware Version 3.2.1.3.9eu). Predtim tuhnuti apod.

Vsechny tyto a predesle Ovise jsou po strance firmware usity horkou jehlou a to se myslim netyka jen OvisLinku. Ovsem pokud se dotahne firmware, tak jsem byl nakonec spokojen (mam 1120ky, 1305ky, 4560ky, 2204). Jen me s odpustenim se.., ze to vzdy dost trva nez najeky ten stabilni a kvalitni firmware po uvedeni vyrobku na trh je. CloVek po te lita zkousi a tak dal. Tez me stve, ze napr. u 5460tek jsem se dost vydr..., ze kdyz jsem ulozil stranku formulare nastaveni pres Firefox, tak se to tvari, ze to ulozil a ono se nic neulozilo !!! - je nutne to nastavovat v IE. S 5 pouzitych 2204ek mi zatim jedna umrela a pujde na reklamaci - nelze se do ni vubec dostat a ani provest reset.
0 x

JirkaRTJ
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod JirkaRTJ » 19 years ago

Ahoj

Ja mam take zhruba 20 ks 5460 a jsem s nimy vcelku spokojený, ted budu řešit u jednoho reklamaci , ale zatím bez problémů.

Myslim si že pokud kupujete takovouto cenovou relaci tak to bude vsechno na jedno brdo.
Prostě co by jsme za ty prachy chtěli. :-)

Co se týká firmware tak by me zajímalo který je dnes dobrý, at jde o mobily,PDA,Apčka atd vše je dělano stejne, jak píšete horkou jehlou.

Obvykle je dle mne nejlepší kupovat produkt skoro až ke konci jeho zivota z pohledu spolehlivosti, problem ale je že pak toto zase zastarává technologicky.
Pevně věrím ze 5460 i WA2204 dostanou par nových firmware a bude to parada.

Ahoj Jirka
0 x

Leeonek

Příspěvekod Leeonek » 19 years ago

teo píše:Na druhou stranu nemají u první hardwarové revize (jež se právě doprodává) Watchdog.

watchdog na 2,4 není moc dobrý nápad, vzhledem k docela častým výpadkům pingů na některých sítích neustále rebootuje

teo píše:Ale narozdíl od Ovislinku stále nemrzne.

Neměl sem zatím problémy s tuhnutím

teo píše:pro připomenutí WA2204 stojí právě teï 1048Kč a Ovislink 5460 teï 1471Kč

Ovislink 5460 - 1192kč s dph
0 x

teo

Leeonek píše:
teo píše:Na druhou stranu nemají u první hardwarové revize (jež se právě doprodává) Watchdog.

watchdog na 2,4 není moc dobrý nápad, vzhledem k docela častým výpadkům pingů na některých sítích neustále rebootuje.

Jako v Intranetu frčí pingy dobře... navíc všechny páteřní AP hlídá server s NetWatchem...

teo píše:Ale narozdíl od Ovislinku stále nemrzne.

Neměl sem zatím problémy s tuhnutím [/quote]
Užil sem si se zatuháváním až až, dělá to při signálu menším jak 35% a občas zatuhne když měním nastavení... 8/

teo píše:pro připomenutí WA2204 stojí právě teï 1048Kč a Ovislink 5460 teï 1471Kč

Ovislink 5460 - 1192kč s dph[/quote]
vycházím z cen za které zboží nakupuji... :roll:
0 x

millo16

Příspěvekod millo16 » 19 years ago

nakupenych mame asi 60, na reklamacku prave odisiel 15ty v poradi, odchadzaju LAN porty jak besne, je jedno aky je fw takze sme to zmenili za D-com WP102G, creva take iste ale iny fw, ale to neviem ci sa da kupit aj v cechach... Zatial asi 30ks a vsetky v pohode, akurat WISP nevie ale este som nemal cas tam dat fw od ovislinka, mozno to pojde.
0 x

Zdeněk.hb
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Zdeněk.hb » 19 years ago

No ono to tuhnutí může být taky pravděpodobně kvůli tomu signálu .. a pak taky anténou ... si nedovedeš představit jaký výkon při vysílání se ti odráží zpět do Ovise. :)

No a pokud by jsis chtěl zmodernizivat 5460, na stránce http://www.appro.cz najdeš podrobnosti nebo zde se můžeš dočíst co vše umí: http://www.appro.cz/funkce.html . Lze ovise rozšířit o speciální modul a nahrát linuxový firmware. a funguje výtečně. Tady se mrkni na DEMO
0 x
Zdeněk Slanina
Havlíčkův Brod

teo

Zdeněk.hb píše:No ono to tuhnutí může být taky pravděpodobně kvůli tomu signálu .. a pak taky anténou ... si nedovedeš představit jaký výkon při vysílání se ti odráží zpět do Ovise. :)

No a pokud by jsis chtěl zmodernizivat 5460, na stránce http://www.appro.cz najdeš podrobnosti nebo zde se můžeš dočíst co vše umí: http://www.appro.cz/funkce.html . Lze ovise rozšířit o speciální modul a nahrát linuxový firmware. a funguje výtečně. Tady se mrkni na DEMO

Dvě AP sem si nahrál AP Lite - po zjištění že se nikde nepřipojí v režimu klient a je tedy využitelné jen jako AP sem chtěl hodit zpět Ovisový firmware a postupoval sem přesně podle návodu a co to AP nefungovalo - naštěstí mi ho v reklamaci vyměnily ale to druhé sem si už netrouf přehrát zpět... :(

Dokupovat modul bych neřešil to raději Mikrotikem :wink:
0 x

mato1

Příspěvekod mato1 » 19 years ago

Dvě AP sem si nahrál AP Lite - po zjištění že se nikde nepřipojí v režimu klient a je tedy využitelné jen jako AP sem chtěl hodit zpět Ovisový firmware a postupoval sem přesně podle návodu a co to AP nefungovalo - naštěstí mi ho v reklamaci vyměnily ale to druhé sem si už netrouf přehrát zpět... :(

AP lite funguje jako klient v pohode... len to treba trocha donastavovat. My sme nad tym maturovali tiez asi hodinu a dosli sme na to ze to je uplna banalita, ale nakonec sme to vyriesili... od vtedy nie je problem
0 x

Zdeněk.hb
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Zdeněk.hb » 19 years ago

teo píše:
Zdeněk.hb píše:No ono to tuhnutí může být taky pravděpodobně kvůli tomu signálu .. a pak taky anténou ... si nedovedeš představit jaký výkon při vysílání se ti odráží zpět do Ovise. :)

Tak to nevím kde jsi dělal chybu, protože je jako klienty používám jak několik APlite tak i ostrou verzi APPRO. V podstatě nic jiného proti Mikrotiku (MK je jako AP) nedávám.
Oni jsou tam různé důvody proč ti to nechodilo jako třeba že v základním nastavení nebývá zapnuta funkce APC MAC Translation nebo že máš na AP skryté SSID a zapomeneš u klienta zakázat SSID Broadcasting. To jsou základní problémy proč to nemůže fungovat :idea:

pro příklad naše Wifi sí čítá na 600 zákazníků :!:
0 x
Zdeněk Slanina
Havlíčkův Brod

teo

Zdeněk.hb píše:
teo píše:

Tak to nevím kde jsi dělal chybu, protože je jako klienty používám jak několik APlite tak i ostrou verzi APPRO. V podstatě nic jiného proti Mikrotiku (MK je jako AP) nedávám.
Oni jsou tam různé důvody proč ti to nechodilo jako třeba že v základním nastavení nebývá zapnuta funkce APC MAC Translation nebo že máš na AP skryté SSID a zapomeneš u klienta zakázat SSID Broadcasting. To jsou základní problémy proč to nemůže fungovat :idea:

pro příklad naše Wifi sí čítá na 600 zákazníků :!:

No je to možné že něco nebylo ok ale řešit to nebudu - mám ho jako vysílač a tam zůstane až do té doby než odejde do křemíkového nebe... :arrow:
0 x

jumbocb

Příspěvekod jumbocb » 19 years ago

Musím dát Zdenkovi za pravdu v současné době používám na síti APPro jak pro 1120 tak i pro 54G ve verzi lite i APpro a jedou super a nedá se jim snad ani nic vytknout na 1120 s appro jede cca asi 30 klientů asi 4 měsíce a o tom rádiu absolutně nevím a co se nastaveni APpro týče stačí si přečíst forun na stránkách APpro a nejde se netrefit. Je pravda že jsem taky při prvním nastavení APlite maturoval ale stačí na to jednou přijít a pak to jde samo
0 x

teo

Dobé už sem to zprovoznil, prvního klienta s AP Lite.

Doporučujtete dávat APLite kde to jen de? (ke klinetům?)
0 x