❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
Jaká klientské MIMO antény pro 1km a dál pro RB
Jaká klientské MIMO antény pro 1km a dál pro RB
Jaká používáte antény pro klienty s RB chtělo by to něco all in one. UBNT podobné řešení nabízí.
0 x
on rikal pro klienty
takovy delo bych klientovi i z hlediska financni stranky faqt nedal
co sem tak koukal, tak nejake reseni s lepsi antenou abys hledal lupou na netu...do oka mi padlo jen : http://www.wifi-shop.cz/gentlebox-jc-320mcx-duplex-smerova-dvoupolarizacni-antena-20dbi-s-integrovanym-outdoor-boxem_d2990.html , coz je uz teda rozmernejsi, no ale ulohu to snad splni...rbcek tam nacpes kopec
PW

co sem tak koukal, tak nejake reseni s lepsi antenou abys hledal lupou na netu...do oka mi padlo jen : http://www.wifi-shop.cz/gentlebox-jc-320mcx-duplex-smerova-dvoupolarizacni-antena-20dbi-s-integrovanym-outdoor-boxem_d2990.html , coz je uz teda rozmernejsi, no ale ulohu to snad splni...rbcek tam nacpes kopec

PW
0 x
Umřel sem, tak do mě nekopte a nechte mne spát... z principu na leckoho můžu srát a leckdy to i dělám, prostě život :o)))
jo, tak to se omlouvam - ja to spatne precet - ja myslel antenu na strane AP pro klienty...
pro samotne klienty RB SXT...
a pokud jiz maji RBcko a chces jen upgrade na 2 polarizaci, tak Gentlebox se uz dela taky dualni...
To SXT je tak do 1km max a nad kilometr ten gentle asi tak do 1,8km a nad to uz asi jen parabola, popr. ten vetsi gentlebox, ale z estetickeho hlediska je parabola rozhodne mensi zlo, nez ten obri GB...
pro samotne klienty RB SXT...

To SXT je tak do 1km max a nad kilometr ten gentle asi tak do 1,8km a nad to uz asi jen parabola, popr. ten vetsi gentlebox, ale z estetickeho hlediska je parabola rozhodne mensi zlo, nez ten obri GB...
0 x
Jan Ptáček
S tímhle mě mikrotik docela štve, že oproti UBNT nemá ucelenou řadu výrobků. Člověk když chce z mikrotiku postavit síť, která by měla být kompletně MIMO duální, tak má prostě smůlu a musí vymýšlet různé alternativní cesty a patlat antény od různých výrobců s RBčkama do sebe.
Navíc pak výsledná cena MIMO sítě z mikrotiku je vyšší, než bys takovou síť postavil z UBNT - a z konstrukční stránky se pak ten vysílač u UBNT staví daleko elegantněji a lépe ten vysílač vypadá.
Navíc pak výsledná cena MIMO sítě z mikrotiku je vyšší, než bys takovou síť postavil z UBNT - a z konstrukční stránky se pak ten vysílač u UBNT staví daleko elegantněji a lépe ten vysílač vypadá.
0 x
ale běž 
koupim sxt a hotovo. Pokud připojuješ klienty nad 1km tak seš sám proti sobě. Nicméně to už je starost zase sektoru. Do 750m jede sxt proti omnitiku na plný koule. Vejš se dá použít sextant ale ten neni výrazně lepší ale pomůže. No a pak už je to starost sektoru. Pokud nasadim místo omnitika ubnt sektor + za to do batůžku RB711 tak mám 20dB antenu proti sextantu... v čem je problem?
pan Šťourač vám jistě řekne jaký maji ty NB skutečný zisky.

koupim sxt a hotovo. Pokud připojuješ klienty nad 1km tak seš sám proti sobě. Nicméně to už je starost zase sektoru. Do 750m jede sxt proti omnitiku na plný koule. Vejš se dá použít sextant ale ten neni výrazně lepší ale pomůže. No a pak už je to starost sektoru. Pokud nasadim místo omnitika ubnt sektor + za to do batůžku RB711 tak mám 20dB antenu proti sextantu... v čem je problem?
pan Šťourač vám jistě řekne jaký maji ty NB skutečný zisky.
0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik
high speed routery podle požadavků
high speed routery podle požadavků
Tohle slysim z ruznych smeru docela casto ""ubnt se snadneji montuje"" ""lepe to vypada na stozaru"" ""zapnes to a jede""
Ano souhlasim, ale tim jsme taky diskuzi skoncili
Nevidim problem v tom (jak pise hapi), pouzit antenu z UBNT a za to flaknul RB ... ze to nema stejneho vyrobce je jen esteticka zalezitost.
Ano souhlasim, ale tim jsme taky diskuzi skoncili

Nevidim problem v tom (jak pise hapi), pouzit antenu z UBNT a za to flaknul RB ... ze to nema stejneho vyrobce je jen esteticka zalezitost.
0 x
kvalita tohoto fóra klesla pod hranici, která je snesitelná
Jako klienty davam zasadne uz jen sextant, oproti sxt drazsi ale ten stinici kus plechu a lepsi zisk a vetsi smerovost je pak v zarusenejsim prostredi hodne znat
0 x
- Radek Úlehla
- Kontaktovat uživatele:
http://www.eliatel.cz/Dokumenty/PDF/Mod ... PL520M.pdf
Otázka je, jestli se Ti to vyplatí. Pro bussiness klientelu je to ale super CPE. Je tam integrovaná přepěťovka na ETH.
Tam kam jsme toto dali, jsme se už nikdy nevrátili.
Otázka je, jestli se Ti to vyplatí. Pro bussiness klientelu je to ale super CPE. Je tam integrovaná přepěťovka na ETH.
Tam kam jsme toto dali, jsme se už nikdy nevrátili.
0 x
V nejake privatni antene zakuklene RBcko s prepetovkou
kolik stoji ta sranda ?
PW

PW
0 x
Umřel sem, tak do mě nekopte a nechte mne spát... z principu na leckoho můžu srát a leckdy to i dělám, prostě život :o)))
- Radek Úlehla
- Kontaktovat uživatele:
Já jsem bral boxy bez rádia za 1230,- bez Daně z Posraného Hospodářství.
0 x