Zdravim,
resim nasledujici problem. V soucasnosti mam na jednom bode (256kbps) APcko Linksys WAP54G a na nem pripojene 4 lidicky. Bohuzel 2 z nich jsou sosaci a ja nemam moznost jim nejak omezit linku. Takze dalsi 2 jsou nespokojeni. Tak jsem premyslel jak to vyresit.. hodit misto toho APcka mikrotika? No.. kvuli 4 lidem se mi do toho moc nechce.. existuje nejake AP s traffic shapingem atd? Jsem zaslechl ze treba Asus WL-500g by to mohl umet s firmwarem od Olega.. mohl by nekdo potvrdit? Jak byste to resili Vy?
Dekuji.
❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
Ktere AP?
Ktere AP?
0 x
- Viktor Novotný
- Moderátor
- antispam: Ano
- Kontaktovat uživatele:
porad ke me chodi reklama na tohle : http://www.wificentrum.cz/buxus/generat ... 600&lng=cz
ale bohuzel jsem to jeste nezkusil ...
0 x
Dade_Marfi píše:porad ke me chodi reklama na tohle : http://www.wificentrum.cz/buxus/generat ... 600&lng=cz
To nevypada spatne .. jeste aby se nasel nekdo kdo to nekdy vyzkousel.. na me to pusobi az moc "taiwansky"

0 x
- Viktor Novotný
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
-
- Kontaktovat uživatele:
Atom píše:Zdravim,
resim nasledujici problem. V soucasnosti mam na jednom bode (256kbps) APcko Linksys WAP54G a na nem pripojene 4 lidicky. Bohuzel 2 z nich jsou sosaci a ja nemam moznost jim nejak omezit linku. Takze dalsi 2 jsou nespokojeni. Tak jsem premyslel jak to vyresit.. hodit misto toho APcka mikrotika? No.. kvuli 4 lidem se mi do toho moc nechce.. existuje nejake AP s traffic shapingem atd? Jsem zaslechl ze treba Asus WL-500g by to mohl umet s firmwarem od Olega.. mohl by nekdo potvrdit? Jak byste to resili Vy?
Dekuji.
WL500g to umi i s originalnim FW, ale nikdy jsem to nepouzival.
0 x
-
- Kontaktovat uživatele:
Používáme v naší síti Wliny-4500 a jsou super ... to jsou klienti. Jako AP použij Wline4000 - je to stejné, jen jiný firmware podle mě. A bude dobré - klidně přijeï pokud nevěříš (nebo kdokoliv) - předvedu 

0 x
-
- Kontaktovat uživatele:
Dekuji.
Já jsem před použitím Mikrotika používal ZCom XI 1500 a omezování funguje celkem v pohodě. Mkt je ovšem lepší. Stepan
0 x
Dekuji.
Použij Ovislinka 1120 s firmwarem od APpro tu najdeš na http://www.appro.cz

0 x
- Viktor Novotný
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
jenom takova uvaha, neni v tom jejich Wlinu nahodou zabaleny ovislink 1120 ? uvazuju z toho ze pred casem totiz nabizeli i upgarde z ovislinku na wline ... ze jako dohrajou FW ..... coz by tedy naznacovalo ze je to zelezo z 1120 a FW neco jako APpro
to StoupaLutin - prosimte, netusis jak vykony procik, jakou ramku ... to ma ? nezda se me totiz ze by to utahlo extra moc klientu, tak kolem 15ti max ?
to StoupaLutin - prosimte, netusis jak vykony procik, jakou ramku ... to ma ? nezda se me totiz ze by to utahlo extra moc klientu, tak kolem 15ti max ?
0 x
StoupaLutin píše:Používáme v naší síti Wliny-4500 a jsou super ... to jsou klienti. Jako AP použij Wline4000 - je to stejné, jen jiný firmware podle mě. A bude dobré - klidně přijeï pokud nevěříš (nebo kdokoliv) - předvedu
Nevim jestli mi ta 4000ka dostacovala/fungovala .. nikde nevidim WAN port ..
Zapojeni totiz je takove - Breeezecom SA => AP (lan + wifi) .. takze potrebuju aspon 1 LAN + WAN port
0 x
Atom píše:StoupaLutin píše:Používáme v naší síti Wliny-4500 a jsou super ... to jsou klienti. Jako AP použij Wline4000 - je to stejné, jen jiný firmware podle mě. A bude dobré - klidně přijeï pokud nevěříš (nebo kdokoliv) - předvedu
Nevim jestli mi ta 4000ka dostacovala/fungovala .. nikde nevidim WAN port ..
Zapojeni totiz je takove - Breeezecom SA => AP (lan + wifi) .. takze potrebuju aspon 1 LAN + WAN port
Ahojky ne že bych těm Wlinum nevěřil ale ten ovis 1120 je železo osvědčený a pár jsem jich už použil jak na přístupových bodech tak u klientů a tím FW od APpro jedou perfektně bez problénů a navíc tam máš watchdog a nemusíš ho dokupovat jako u těch wlinu a funguje taky dobře pokud ho nenanstavíš na neexistujíci IP adresu to je pak docela paseka
0 x
-
- Kontaktovat uživatele:
-
- Kontaktovat uživatele:
Jako náhradu za Ovise používáme toto http://www.inwifi.cz/eshop/index.php?si ... &cat=&sub=
HW je naprosto identický, rozdílem je jen jeden osazený ether port, velkou výhodou je kovové opláštění....
Máme s tím daleko lepší zkušenosti než s 54 nástupcem od Ovisu
HW je naprosto identický, rozdílem je jen jeden osazený ether port, velkou výhodou je kovové opláštění....
Máme s tím daleko lepší zkušenosti než s 54 nástupcem od Ovisu
0 x
-
- Kontaktovat uživatele:
bart.simpson píše:Wline, Ovis 1120, Alfa 203 všechno je to naprosto HW identické.... že to vypadá jinak je věcí jenom toho že to balej do jinýho plastu a nahrajou tam jinej FW. Jinak ten Wline je použitelnej pro řízení rychlosti nejlépe tak 5 lidí max 10.... Má to slabej procík...
Souhlas.. HW je to stejnej, ale zkušenosti s ním mám 100x lepší než v Ovislinkem. Jináč nám to omezuje na jednom místě 8lidí a jede v pohodě. Jináč už i místo nich stejně používáme jako klienty RB532 s MT a CM9 kartou. Jsou výkonnější, udělám na nich co potřebuji a jsou CM9 citlivější. Prostě kde je více lidí tam RB532 s CM9 - a mám tam s tím RB všude i PoE, WatchDog i možnost bezproblémovéího přechodu na 5GHz (a nejen to). Prostě i toho Wlajna dáváme jen tam kde je tak člověk nebo 3. Kde je víc lidí dáváme RB532 - cenově už se to moc neliší, když k Wlinu bych měl přikoupit HW watdog a originál PoE tak jsem skoro na ceně RB s MT. Tak je...

0 x
- Viktor Novotný
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele: