Viktor Novotný píše:jasne ale 9Ghz .. ne 10.5

Ja bych rekl, ze technogie MIMO splnuje definici z ETSI EN 302 217, kterou jsem o par postu vyse citoval. Konkretne
"other frequency reuse techniques", pripadne primo
"single transmitters or receivers used for combining complex or simple (e.g. space diversity receivers or single transmitters and receivers used for unidirectional links) fixed radio systems". Ze se v pripade PBM10 jedna o fixed radio system je vzhledem k velikosti, smerovosti a drzaku asi jasne, leda by si to chtel Insider mermomoci pridelat na batuzek a behat s tim po poli. to ale koneckoncu muze i s libovolnym jinym, napr. FDD radiem.
Muzes prosim Insidere doplnit, jak jsi prisel na to, ze MIMO je cituji "výhradně spojena s OFDM mobilními systémy" ? Je to napr. takto explicitne napsano v nejake norme? Pokud ano, v jake?
Nebo jsi to myslel tak, ze prozatim neni na trhu zadny 10GHz system, ktery MIMO pouziva a proto to je automaticky spatne, ano?
Me ta definice vyse, konkretne to spojeni "space diversity" dost MIMO pripomina

A pokud jsem uplne MIMO, budu moc rad kdyz mi muj omyl vyvratis a neboj se jit hloubeji do technickych detailu, rad se neco priucim