❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

no tohle je opravdu velkej problém

WIFI, LTE, dvoubodové spoje, antény atd. Vlákna zaměřené přímo na problematiku MikroTik/RouterBoard a Ubiquiti prosím směrujte do příslušného fóra, viz výše.
p.salek
antispam: Ano

Re: no tohle je opravdu velkej problém

Příspěvekod p.salek » 15 years ago

Dnes jsem otestoval jednosměrné útlumové články, průchozí útlum na příjmu cca 0.25dB, útlum při odesílání je nastavitelný pevným útlumovým článkem.
Testoval jsem verzi s 10dB útlumem a má to reálně cca 10.5dB útlum .

Tímto způsobem lze tedy UBNT Rocket M5 dostat do normy s jakoukoliv anténou, pouze se musí vhodně zvolit útlumový článek.

Kdyby měl někdo zájem, napište. Je to dovoz z USA, mám doma jenom samply, ale budu objednávat, tak je možné dodat.
0 x

Insider
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Insider » 15 years ago

No jo, ale zapominas, ze si zaroven snizis citlivost :(
0 x
Michal Peterka, KPE spol. s r.o.
V Hůrkách 1, Praha5 Nové Butovice, Tel: 242498100, 777208819
http://pojitko.cz

hapi

Příspěvekod hapi » 15 years ago

tak on ale má cirgulátory nebo jak se to menuje ne? ty snižujou jenom jednu stranu a druhou jenom minimálně.
0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik
high speed routery podle požadavků

p.salek

Ano, je to cirkulátor s útlumovým článkem. RX má útlum 0.25dB, TX je nastavitelný připojeným útlumovým článkem.

Ještě zkoumám další dodavatele, ceny se u každého liší dost významně. Tyhle mají výhodu v tom že dodavatel je sestaví, změří a dodá protokol a to je velké plus.
0 x

LT.CLOUD

Příspěvekod LT.CLOUD » 15 years ago

p.salek píše:Ano, je to cirkulátor s útlumovým článkem. RX má útlum 0.25dB, TX je nastavitelný připojeným útlumovým článkem.

Ještě zkoumám další dodavatele, ceny se u každého liší dost významně. Tyhle mají výhodu v tom že dodavatel je sestaví, změří a dodá protokol a to je velké plus.

Jaká je cena?
0 x

p.salek

Ty co teď mám tak cca 4000Kč včetně dopravy a cla kompletní sestava cirkulátor,útlumový článek a protokol.

Holý drop-in cirkulátor, který se zaletuje do krabičky vyjde na 70 USD, útlumový článek cca 3USD, takže hledám ještě levnějšího dodavatele.
0 x

miract
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod miract » 15 years ago

p.salek píše:Ty co teď mám tak cca 4000Kč včetně dopravy a cla kompletní sestava cirkulátor,útlumový článek a protokol.

Holý drop-in cirkulátor, který se zaletuje do krabičky vyjde na 70 USD, útlumový článek cca 3USD, takže hledám ještě levnějšího dodavatele.

A nepotrebujes k te antene nahodou dva? Jeden V a druhy H polarizace???
0 x