❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

Spoj na vzdálenost 4 km a 6 km

WIFI, LTE, dvoubodové spoje, antény atd. Vlákna zaměřené přímo na problematiku MikroTik/RouterBoard a Ubiquiti prosím směrujte do příslušného fóra, viz výše.
hapi

Re: Spoj na vzdálenost 4 km a 6 km

Příspěvekod hapi » 15 years ago

jo, akorát si koupíš jestli chceš 12V nebo 24V verzi a podle toho jednu nebo dvě baterie. Osobně doporučuju 24V verzi protože s vybíjením baterií a poklesem napětí pod 11V to může dělat paseku s RBčkama přes 30m poe a nemusí to bejt vůbec hezký.

http://www.emkopraha.cz/AD55.htm
0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik
high speed routery podle požadavků

trandak
antispam: Ano

Příspěvekod trandak » 15 years ago

POE tam bude max. 5 metrů, ale radši bych taky těch 24V. Do budoucna tam asi nejspíš přibide ještě jedna RB433AH na další páteř, tak myslíš že to utáhne ta 55, nebo radši tu silnější?
Ty baterky by tam třeba mohly být tyto? http://www.suntech.cz/produkt/93310/Emo ... C-RBC2.htm

Díky
0 x

hapi

jo, dvě ty baterie. AD55B mi tu tahnula 2xRB433AH a ALIXe. Ten byl samozřejmě přes měnič na 18V protože alix nad 20V hoří :-D
0 x

trandak

A to si tam měl určitě větší zátěž než budu mít já já jsem zatím malinkej:-)

A co nějaký ty spojovací kabely? Koupí se k tomu přímo něco nebo vyrobit doma?
0 x

hapi

dá se o vyrobit, pozor na ty konektory na bateriích, některý maji malí a některý velký.
0 x

trandak

A aby to kapku vypadalo, nevíš o nějakých? Hlavně s tím jackem do POE.
0 x

hapi

jo tohle myslíš, ten jack se dá koupit, měly ho na i4wifi takovej kousek tak jsem ho koupil a ustřihnul :-D
0 x

trandak

tak jsem tam koukal a jen jsem tam našel nejlevnější trafíčko za 93. Ještě se podívám jinam snad tam seženu je kabel s jackem. Kdyby si o něčem věděl tak mi prosím písni. Díky moc
0 x

iTomB

Příspěvekod iTomB » 15 years ago

trandak píše:tak jsem tam koukal a jen jsem tam našel nejlevnější trafíčko za 93. Ještě se podívám jinam snad tam seženu je kabel s jackem. Kdyby si o něčem věděl tak mi prosím písni. Díky moc

AD-55B http://www.mh.cz/zdroj-ad-55b.htm 24V a k tomu napojen RB600+RB604 8x CM9, RB433+3xCM9, RB433+1xCM9 a uz to jede pres 1 mesic bez vypadku. Je fakt, ze tohle je uz na hrane, protoze to cele ma odber 60W (mozna i dobijeni baterek). Testovano na hodinach co mam v elektricke rozvodne. Do budoucna tam bude jen 24V zdroj 155W, pripadne 12V pro zarizeni co potrebuji 12V - Alix a podobne.

Ohledne konektoru, mrkni se na GES nebo GME. Koupis konektory dle potreby, k tomu kabel a napajis dle potreby. Nebo staci pouzit 8x PoE a nepotrebujes konektory vubec.
0 x

Leeonek

Příspěvekod Leeonek » 15 years ago

iTomB píše:Nebo staci pouzit 8x PoE a nepotrebujes konektory vubec.

Pokud tam bude mít RB600 tak přesně s tímhle a 12V má smůlu, RB600 potřebuje po PoE 38-56V, taky jsem se s tím jednou šeredně přepočítal
0 x

hapi

ee, stačí na konci extraktor a napíchnout to do jacku na RB600, to má větší rozsah napětí.
0 x

Leeonek

no jo, ale když to máš nachystané v bedně, všechno parádně vymazlené, nachystané v rbčkkách přesně na míru nacvakanýma utpčkama, a máš tam cpat něco tak hnusného jako je poe extractor, je to přinejmenším hnusné :) Nehledě na to, že přijedeš na místo a počítáš s tím, že to pojede a pak zjistíš že to nemůžeš zprovoznit.
0 x

iTomB

Příspěvekod iTomB » 15 years ago

Leeonek píše:Pokud tam bude mít RB600 tak přesně s tímhle a 12V má smůlu, RB600 potřebuje po PoE 38-56V, taky jsem se s tím jednou šeredně přepočítal

No nebudu se hadat, ale je mozne ze to mam v PoE. Az tam budu neco delat, tak dam vedet.
0 x

Leeonek

jakékoli jiné RBčko jo, ale 600ka prostě na 12V PoE nefunguje, ona taky jako jediná má standratizované PoE což ostatní RBčka nemají
0 x

trandak

Mám asi blbý dotaz, ale v páteřních spojích nemám zatím žádné zkušenosti a dnes jsem připravoval paraboly od Prowaxy a co byste mi poradili dát je na horizontální, nebo vertikální polarizaci? Jde mi pouze o bod-bod. Myslím si, že je hlavně důležité je mít obě stejně a asi nebude velký rozdíl na horizont, nebo vertikal. Mám pravdu, nebo se pletu? Díky Trandák
0 x