NB je nějaká slitina, držák vypadá taky na slitinu i když u něj si nejsem jistej. Celý smontovaný to má do 2kg. Teda mám ty 22dB verze.
Prowaxů mám asi 3 páry, ze 3ks už se mi odchlípnul radom, držáky jsou hnusnej bazmek, neopodstatněně těžkej, jinak to balení je taky bída, vždy přišly s rozsypaným spojovákem, na jednom kusu chyběl ten šroubek uprostřed radomu, jeden měl zohýbaný ty štefty na držák a byl tam počubenej závit, prostě za tu cenu už ne. Teď hojně používám ty tyhany, jsou sice ještě trochu dražší, ale je to naprostej luxus, jezdím si pro ně přímo do výroby, mám to kousek.
❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
zajímavá anténa za zajímavou cenu
Peyrak píše:NB je nějaká slitina, držák vypadá taky na slitinu i když u něj si nejsem jistej. Celý smontovaný to má do 2kg. Teda mám ty 22dB verze.
Prowaxů mám asi 3 páry, ze 3ks už se mi odchlípnul radom, držáky jsou hnusnej bazmek, neopodstatněně těžkej, jinak to balení je taky bída, vždy přišly s rozsypaným spojovákem, na jednom kusu chyběl ten šroubek uprostřed radomu, jeden měl zohýbaný ty štefty na držák a byl tam počubenej závit, prostě za tu cenu už ne. Teď hojně používám ty tyhany, jsou sice ještě trochu dražší, ale je to naprostej luxus, jezdím si pro ně přímo do výroby, mám to kousek.
Jo jo

0 x
Petr Šlinz
UBNT mám rád!
UBNT mám rád!
A kdes je kupoval? ja beru primo u prowaxu a jeste ani jednou se mi nestalo ze bych mel nejakej problemovej kousek
Radomy se mi nikde neodchlipnuly m jediny co ze casem zazloutnuly ale nijak jim to neubralo , nepraskaj a drzej jak prikovany , ty drzaky mi pripadaj primereny , jakmile je nekde dotahnu uz se ani neknou nevlnej se nic . Spojovak nikdy rozsypanej nebyl , ten pytlik s nim byl pokazdy radne pridelanej paskou ke krabici a níijak necestoval . Mi pripada ze ti nekdo poslal nejak yskatule co nekde rozebral zkusil a jest es nima nekde mlatil .
Proti tyhanum nemam jedineho slova spatne , zatim se mi taky zdaj jako spicka.
Radomy se mi nikde neodchlipnuly m jediny co ze casem zazloutnuly ale nijak jim to neubralo , nepraskaj a drzej jak prikovany , ty drzaky mi pripadaj primereny , jakmile je nekde dotahnu uz se ani neknou nevlnej se nic . Spojovak nikdy rozsypanej nebyl , ten pytlik s nim byl pokazdy radne pridelanej paskou ke krabici a níijak necestoval . Mi pripada ze ti nekdo poslal nejak yskatule co nekde rozebral zkusil a jest es nima nekde mlatil .
Proti tyhanum nemam jedineho slova spatne , zatim se mi taky zdaj jako spicka.
0 x
jo tem pytlík přidělanej byl, ale propíchnutej těma závitovkama a celej rozsypanej. Bylo to tuším z ipmedie, musel bych se podívat
0 x
Hm tak me zatim pytlik nerozthly
to s tim nekdo musel mlatit jak s pytlem rejze
Jeste dotaz k nanobridge, koukam ze udavaj ze to ma uhel 8 stupnu , ale kdyz vezmu prumer tej parabolky a to ze smerovost se zvetsuje s velikosti paraboly tak mi tech osm stupnu nejak nesedi . Jaky sou realny zkusnosti s tim apapirovym uhlem ? Protoze fyzikalne by to mela bejt blbost aspon co jsem pocital s mejma znalostma .
Tu propustnost si testoval pro jakym poctu TCP connection?

Jeste dotaz k nanobridge, koukam ze udavaj ze to ma uhel 8 stupnu , ale kdyz vezmu prumer tej parabolky a to ze smerovost se zvetsuje s velikosti paraboly tak mi tech osm stupnu nejak nesedi . Jaky sou realny zkusnosti s tim apapirovym uhlem ? Protoze fyzikalne by to mela bejt blbost aspon co jsem pocital s mejma znalostma .
Tu propustnost si testoval pro jakym poctu TCP connection?
0 x
8 stupňů to nebude, ale o moc víc taky ne, ale na tuhle vzdálenost jsem to napálil od oka a líp už jsem to pak dosměrovat nedokázal, testoval jsem to po jednom spojení i po 4 a furt +- stejný
0 x
- stouracpetr
Peyrak píše:8 stupňů to nebude, ale o moc víc taky ne, ale na tuhle vzdálenost jsem to napálil od oka a líp už jsem to pak dosměrovat nedokázal, testoval jsem to po jednom spojení i po 4 a furt +- stejný
8 stupnu napravo a 8 stupnu nalevo je dohromady cca 16 skutecnych stupnu.Zisk se pohybuje kolem 21 dBi,pokud by sirka hlavniho laloku pro pokles -3 dB cinila 10 stupnu,jednalo by se o parabolu prumeru cca 36 cm.Pokud se bavime o tom samem typu Nanobridge,diskutovana parabola by mela mit prumer cca 27 cm,efektivni plocha reflektoru bude pravdepodobne jeste o neco mensi.
0 x
- stouracpetr
- stouracpetr
Horizontalni stupnice-dilek 36 stupnu,vertikalni stupnice-dilek 10dB.Zajimava sektorova antena,prvni postranni laloky -6dB jsou malokdy k videni.
0 x
tyjo, že by bylo rovnou lepší použít nanostation na páteře ??
že by se klukům z USA ta jejich patentované technologie inner feed moc nepovedla ?? 

0 x
UBNT mám rád, Mikrotik mám taky rád :-D považuji za zbytečné se přít co je lepší.
Jakub Havlíček
Jakub Havlíček
Ono jinak receno ... ukazte mi nekdo ktera antena se UBNT povedla
tlacej vsecko na cenovku takze tezko se muzou venovat s touhle cenou tomu aby delali kvalitni anteny .... dobra antena vyzaduje trosku tej lidskej prace a ta je na celym vyrobnim procesu to nejdrazsi 

0 x
Tak sem tak vcera jel po okoli a kochal se krasama anten na strechach a co nevidim konkurence ktera vehementne prechazela na ubnt a na spoje rvali rocketdish nahle meni spoje na alcomy
a urcite to nebude ze by meli tak velkej konekt , jejich konekt znam ... spis tim ze ty ufo talire za zajimavou cenu jim nejak valne nechodej 

0 x
to máš zajímavý dedukce situace. Já bych spíš řek že se snažeji zkvalitnit síť. Dneska koupíš za pár šupů 10GHz s hranicí na 30Mbit a to si rozmyslíš jestli koupíš starý 10GHz pojítko a nebo duplex či Nko na 5GHz.
0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik
high speed routery podle požadavků
high speed routery podle požadavků
hapi píše:to máš zajímavý dedukce situace. Já bych spíš řek že se snažeji zkvalitnit síť. Dneska koupíš za pár šupů 10GHz s hranicí na 30Mbit a to si rozmyslíš jestli koupíš starý 10GHz pojítko a nebo duplex či Nko na 5GHz.
chlapi mat vase podmienky u nas, tak nemam ani jeden 5ghz p2p skok... 10ghz mate za hubicku
0 x