❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

AP 60ghz

WIFI, LTE, dvoubodové spoje, antény atd. Vlákna zaměřené přímo na problematiku MikroTik/RouterBoard a Ubiquiti prosím směrujte do příslušného fóra, viz výše.
pgb

Re: AP 60ghz

Příspěvekod pgb » 7 years ago

Koukal jsem na program a nejedu (většina prezentace). Teď jsem byl na akci na alternetivu, hlavně kvůli tomu se podívat jak vypadá mimosa b24 v reálu a zeptat se na pár věcí. Přednášky byly pouze propagačního charakteru - ano bylo to zadarmo, bylo to i trochu užitečné, ale víc nežli 1x za rok takovou akci nepotřebuji.
1 x

Gemb

Příspěvekod Gemb » 7 years ago

Staci si pozriet wiki mimosy a zistis co je B24 zac. Neni to nic profi, neni to ani na zahodenie. LHG60 bude na nejake aplikacie dobre, B24 zas na ine ale nic z toho neni profi, vsetko len wifiny :D
0 x

pgb

Příspěvekod pgb » 7 years ago

vím co to je zač, B24 je vlastně dvourádiová přeladěná wifi. Nyný mě hlavně zajímá na LGH60 i mimoseB24 hlavně odezva. Ani jedno není profi spoj, ale kdyby mimosa měla latenci 4ms na hop, tak nadšený tedy nebudu. 60G si teď odzkouším zítra v kanceláři. Udělám si testovací spoj na 30m a pustím přes to smokeping a semtam traffic generator.
0 x

Gemb

Příspěvekod Gemb » 7 years ago

http://backhaul.help.mimosa.co/backhaul ... nk-latency

Vsetko je tuto popisane, popravde ta average latency je brutal trocha :D

LHG 60 na tom lepsie nebude, stale je to TDD wifi.
0 x

wwire

Příspěvekod wwire » 7 years ago

Zajímal by tu někoho obrázek LHG 60G zevnitř? :)
0 x

honzam

Příspěvekod honzam » 7 years ago

wwire píše:Zajímal by tu někoho obrázek LHG 60G zevnitř? :)

Ano, předpokládám že deska bude úplně stejná jako ve WW
0 x

wwire

Tak koukejte :-)
Přílohy
rsz_wwire.jpg
rsz_wwire.jpg (239.18 KiB) Zobrazeno 3062 x
1 x

Ladik
antispam: Ano

Příspěvekod Ladik » 7 years ago

Tak me po zadosti o L4 pro Wap60G WirelessWire poslali k sipku a ze musim dolozit 3sn zarizeni, ktere se budou pripojovat, takze Normis pekne na webu keca nebo jsem to nepochopil.
Poslal jsem jim SN, vygenerovany supout a stejne chteji dalsi SN zarizeni, fakt komedianti.
0 x

Kolombo

Příspěvekod Kolombo » 7 years ago

Pritvrdili, asi tech zadosti bylo hodne...
První 2 ks jsem licenci L4 získal bez obstrukci a další licenci uz chteli SN jak pisete...
0 x
Zatím toho vím o sítích méně, než bych rád někdy věděl... ale pracuji na tom :-)

Ladik
antispam: Ano

Příspěvekod Ladik » 7 years ago

Me by zajimalo co tam tak hreje, ze je tam takovy chladic.
Dle mne ten ARM procesor topi jako prase, podobny neli vetsi chladic je v CAP ac (ma stejne CPU) a topi to stejne (asi nekde udelali soudruzi chybu nebo vzali varku nepovedenech CPU at je to levne a doufaji, ze se to na zdi nebo venku lepe uchladi a vydrzi max ty 2roky).
0 x

mpcz

Příspěvekod mpcz » 7 years ago

No to si nemyslím. Zkoušel jsem CPU s různými chladiči a nic se nepřehřívá. Spíš mě to připadá, že ten blok je levný odlitek, který slouží ke stabilnímu fixování komponentů. Teplotu u WAPky jsem měřil i teploměrem i infra a není to nic dramatického. I bez chladiče nepřesáhla teplota 60 st. C., což na CPU není nic moc. Kolik je to v tomto případě "jako prase" v Celsiusích? A že by založili konstrukci na tom, že to vydrží tak tak dva roky by mě přišlo dost nepraktické. Že by to pak někomu museli měnit v záruce. Ten konvertor vypadá stejně, pokud něco neudělali s vyzařovacím úhlem pomocí SW, tak tu máme vysvětlení těch nic moc hodnot paraboly. mpcz, 8.apr.2018
0 x

wwire

0 x

honzam

Příspěvekod honzam » 7 years ago

What's new in 6.42rc56 (2018-Apr-09 08:18):

* ) w60g - added "tx-power" setting (CLI only);
* ) w60g - added RSSI information (CLI only);
* ) w60g - added TX sector alignment information (CLI only);
0 x

dbai

Příspěvekod dbai » 7 years ago

Dnes vyšla verze 6.42rc56, je tam konečně nastavení výkonu, RSSI a zobrazuje vyzařovací úhly na protistranu (nebo jak to říct). Pouze v CLI

/interface w60g monitor wlan60
connected: yes
frequency: 60480
remote-address: 30:07:xx:xx:xx:xx
mcs: 8
signal: 80
rssi: -68
tx-sector: 34
tx-sector-info: right 11.4 degrees, up 3.8 degrees
rx-sector: 96
Na opačné straně:

connected: yes
frequency: 60480
remote-address: 30:07:xx:xx:xx:xx
mcs: 8
signal: 80
rssi: -66
tx-sector: 35
tx-sector-info: right 3.8 degrees, up 3.8 degrees
rx-sector: 96

Zajímavé :thumbsup:
2 x

dbai

Příspěvekod dbai » 7 years ago

Ještě pro upřesnění, antény jsou přesně 125 metrů od sebe, jsou na okrajích budov, mezi nimi je naprosto čistý výhled a ty úhly kupodivu odpovídají docela přesně.
0 x