❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

10 GHz pásmo (Původně: Ubiquiti PowerBridge 10GHz ...)

WIFI, LTE, dvoubodové spoje, antény atd. Vlákna zaměřené přímo na problematiku MikroTik/RouterBoard a Ubiquiti prosím směrujte do příslušného fóra, viz výše.
Viktor Novotný
Moderátor
antispam: Ano
Kontaktovat uživatele:

Re: 10 GHz pásmo (Původně: Ubiquiti PowerBridge 10GHz ...)

Příspěvekod Viktor Novotný » 13 years ago

David2006 píše:No to je možná i rozumné. Každopádně pokud se tu PBM10 tedy časem objeví ofiko (na spadnutí to už nějakou dobu je), tak je budeš nasazovat? Případně pokud ano tak máš trošku jasno jak to pak s těma stávajícíma budeš asi mixovat? Nebo řekneš, tahle lokalita je už PBM10 only a staré střepy necháš jen v určitých lokalitách na venkově? Ta úvaha by mě vcelku zajímala už proto že se časem co vím dost lidí začne postupně desítek zbavovat přes Aukro.

nebudu to nasazovat, to tam muzu nechat rovnou petku :D protahne to to same se stejnyma potizema .. je to proste wifina ...
0 x

miract
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod miract » 13 years ago

Insider píše:No pokud by nekdo chtěl 10GHz Mikrotiky, tak jsme teď dokončili vzorky pro jednoho významného zákazníka :D :D :D
Jede to od 10.3-10,7
To jenom kdyb Vám nestacilo tech 80Mbit co protlaci PBM10

Jesli projde to PB10, tak bych byl docela rad, aby bylo neco podobne i na mikrotiku. Jsem sice naprosty odpurce techto zvrhlosti pro przneni 10GHz pasma, ale pokud dopadne 10GHz stejne jako 5GHz, tak bude dobre mit alternativu.
0 x

David2006

Příspěvekod David2006 » 13 years ago

:arrow:
Naposledy upravil(a) David2006 dne 23 Apr 2012 21:07, celkem upraveno 1 x.
0 x

net.work
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod net.work » 13 years ago

Insider píše:No pokud by nekdo chtěl 10GHz Mikrotiky, tak jsme teď dokončili vzorky pro jednoho významného zákazníka :D :D :D
Jede to od 10.3-10,7
To jenom kdyb Vám nestacilo tech 80Mbit co protlaci PBM10

Vice info, pls !
0 x

Insider
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Insider » 13 years ago

No co.. Přece nenecháme prventství UBNT :mrgreen:
Funguje, valí.. Kapacita v 28MHz kanále 140Mbit přenosovky, Gbit port. Ale zatím to, jak to vypadá nedostane povolení pro provoz v ČR. Víc budu vědět v pondělí
0 x

Insider
Kontaktovat uživatele:

No a ještě mám jeden hlod.. Ten garážmistr Peterka s těma hnusnejma anténama, co maj tak mizerný parametry.
No a světe div se.. Dneska jsme na jednom situ viděli RACOM, co má OKOPIROVANÝ ANTÉNY od Peterky.. Normální plagiáty, na které nemá ani licencni, ani je nevyvinul, ale prostě a sprostě ŠLOHL.

Je naprosto logické, že kvalita Racomu použitím toho laciného šmejdu od výrobce Činskejch konvertorů musí jít zu grunt, protože jinak to nevidím...

Napřed Činský antény a nakonec Peterka... Kam to asi spěje.
EDIT: Tak to vypada, že to není vina Racomu, ačkoliv antény dle VO musí doporučit výrobce, ale nějakejch diletantu odjinud. Omlouvám se Racomu
Naposledy upravil(a) Insider dne 02 Mar 2012 16:28, celkem upraveno 1 x.
0 x

David2006

Naposledy upravil(a) David2006 dne 23 Apr 2012 21:07, celkem upraveno 1 x.
0 x

Jardax

Příspěvekod Jardax » 13 years ago

David2006 píše:
Insider píše:No co.. Přece nenecháme prventství UBNT :mrgreen:
Funguje, valí.. Kapacita v 28MHz kanále 140Mbit přenosovky, Gbit port. Ale zatím to, jak to vypadá nedostane povolení pro provoz v ČR. Víc budu vědět v pondělí

Aha tak zase asi nic a zbude jen PBM10.

No, co dodat... opravdu to nedostane povoleni. Je to fakt desne smutny, ja vas vsechny chapu, ale takova vec, i kdyby nakrasne prolezla 217kou, o cemz dost intenzivne pochybuju obrazek neobrazek, tak narazi na dalsi limity.
No nic, zase budu par nasledujich stranek sledovat to nadseni a pak zase nekdy neco utrousim...
Uz se to tu tahne skoro rok, to je slusny skore na chudaky cinany :D :D :D
0 x

okoun

Příspěvekod okoun » 13 years ago

no to je kocourkov, zamyslete se jestli někdy v minulosti chodili antény a potom šrouby :lol: tady něco silně smrdí :lol: právě se velmi ukázalo, co dokáže reklama s lidma od ISP :roll:
0 x

Leeonek

Příspěvekod Leeonek » 13 years ago

Insider: a zase je to tady, neměl by jste nechat těch hloupých keců o tom co dalšího budete nabízet, co momentálně vyvíjíte, a věnovat se spíše tomu, co už tu dávno mělo být? Nemělo být náhodou expedováno AirBQ s mikrotikem do konce února? Jo, možná jste myslel do konce února 2013, tak to ale bylo potřeba napsat....
Jsem v podstatě klidný člověk u psaní se téměř nenechávám vytočit, ale tohle jednání mě prostě sere, vydrbáváte tu se všema tak jak tu sme. Chápete vůbec co znamená "termín dodání"? Asi dost dobře ne! Pokud něco slíbím a nejsem scopen to dodat podle plánu, dám o tom vědět a domluvím se na jiný termín, takto by to mělo fungovat. Pokud nejsem schopen dodat a nedám o tom vědět, radši nikde nevystrkuju ani hlavu, měl bych strach že se mě někdo zeptá a pak bych se asi hanbou propadl.
Nezlobte se na mě, ale vy prostě nejste solidní firma které bych mohl věřit. Tohle jsou sviňárny, za které by jste měl mít ze zákona povinnost pod každým příspěvkem poznámku:

"Jsem slibotechna a vůbec nevěřte tomu co píšu, mým hlavním úkolem je vysírání Vás všech"
0 x

lwq
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod lwq » 13 years ago

Leeonek: to sis nemohl pomoct ? vzdyt je to uz takovej mistni folklor ... ja se snazim verit v to, ze se jeho vyrobku dockame atd. ... :wink:
0 x

Jardax

Příspěvekod Jardax » 13 years ago

Ciste z estetickeho hlediska nas, nepostizenych:
BY JSTE je cestinsky paskvil, spravna forma je BYSTE.
Rozhodne se mnohem lepe a radostneji nadava gramaticky spravne, jinak to vypada... proste trapne.

Ja jen tak naokraj, jsem na to desne alergicky, i kdyz by moje cestinarka asi nechapala ;)
0 x

Insider
Kontaktovat uživatele:

Leeonek píše:Insider: a zase je to tady, neměl by jste nechat těch hloupých keců o tom co dalšího budete nabízet, co momentálně vyvíjíte, a věnovat se spíše tomu, co už tu dávno mělo být? Nemělo být náhodou expedováno AirBQ s mikrotikem do konce února? Jo, možná jste myslel do konce února 2013, tak to ale bylo potřeba napsat....
Jsem v podstatě klidný člověk u psaní se téměř nenechávám vytočit, ale tohle jednání mě prostě sere, vydrbáváte tu se všema tak jak tu sme. Chápete vůbec co znamená "termín dodání"? Asi dost dobře ne! Pokud něco slíbím a nejsem scopen to dodat podle plánu, dám o tom vědět a domluvím se na jiný termín, takto by to mělo fungovat. Pokud nejsem schopen dodat a nedám o tom vědět, radši nikde nevystrkuju ani hlavu, měl bych strach že se mě někdo zeptá a pak bych se asi hanbou propadl.
Nezlobte se na mě, ale vy prostě nejste solidní firma které bych mohl věřit. Tohle jsou sviňárny, za které by jste měl mít ze zákona povinnost pod každým příspěvkem poznámku:

"Jsem slibotechna a vůbec nevěřte tomu co píšu, mým hlavním úkolem je vysírání Vás všech"

No dokonce února se to nestihlo, to přiznávám dobrovolně :D , ale jinak to už valíme, první 2 spoje jsem vezl na PPL dneska :) 5 dalších dokompletujeme asi v pondělí. Ale ty nejsou do čech.
Mmj došlo 10 parabol.. Ententýky dva špalíky.. Leeonku.. No teď nevím, jestli se dostaneš do téhle desítky, ale počítám s tebou..
Jsme teď bez mikrovln - holt to je úděl české kotliny, že se blbě shaní součástky, příští maximálně přespříští týden bude hotových dalších 100ks, tak to snad klapne :wink:
0 x

David2006

Naposledy upravil(a) David2006 dne 23 Apr 2012 21:08, celkem upraveno 1 x.
0 x

ppp76
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod ppp76 » 13 years ago

A nebo poslali vsem predrazeny talire aby meli zalohy na vyvoj :))) a elektronika az zapletej vyvojarum .))))
0 x