možná je to tady vlastně trochu OT v bouři ohledně M10, ale přece jenom se, třeba blbě zeptám. Posledních pár let provozuju 4 desítky od Konwesu... a potřebuju je nahradit něčím co jde přeladit jinak než výměnou rohů a přenese víc než 34mbit... v podstatě nejlepší by pro mě bylo nasazení spojů s postupné dokupování licencí na přenosovku tak, jak přestanou stíhat... máte nějaký tip ? ... Nebo počkat až vyleze M10... pro mě je to oboustranná zbraň - jakmile někdo poblíž nasadí masivně desítky ala M10 tak mi to asi chcípne. Přeladit nemůžu, nebo budu měnit rohy tak dlouho, až nebude kam.. což už se skoro děje. A řešit rušení přes čtú... nevím jak vy ostatní, ale jednou jsem se o to pokusil. Vzhledem k tomu, že nejprve musí měření nahlásit, tak zdroj rušení vždy stáhnul svoje systémy do limitu a po odjezdu čtú zase začal pálit tak, že jeho 2.4 všesměr chytám na 10km v úplně jiném městě, pětka to samý, zatím mi "hlavní" spoje na desítce jedou jakžtakž ale co za pár měsíců až vylezou s M10 ofiko? ...

Díky.