❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
Ubiquiti 24 GHz
- Viktor Novotný
- Moderátor
- antispam: Ano
- Kontaktovat uživatele:
Re: Ubiquiti 24 GHz
to ztratovani na eth bylo otazkou mereni merakem, proto me zajimalo zda to dela take nekomu jinemu 

0 x
..:: Nas-Net.org ::..
- programming
- build-up and management networks
- development
- education
- programming
- development
- education
dantasik píše:Dnes teda nahozena druha strana, stim ze zatim jsme na signalu -62dbm a jedna strana bude chtit mozna jeste trochu poladit.
Spoj je na 1,9Km - jednotka spocitala 1960m.
Jinak k te recenzy na ipv. Ano, konstrukce by snesla nejakej lepsi mastros, nicmene je to podle me natolik lehke ze to bude stacit. Zkousel jsem kyvat se stozarem co mam u sebe a ktery urcite nebyl na takovydle presny veci a nejak se to nehnulo.
Naopak mireni byla sranda, stal jsem na podlazce u anteny a v klidku jsem koukal na display a tocil temi smerovymi srouby. Vicemene za 5min nasmerovano.
Toto je mozna asi vzdy uhel pohledu a moznosti lokace. Nicmene zatim vse vypada slibne ale bohuzel neudelam poradnejsi testy jelikoz domaci veci mam vse 100Mbit a ten to dava jak nic.
K tomu ztratovani co tu nekdo psal me tak napadlo, jestli to nebude problem MK+ flow control, tusim ze nekdo tu na foru psal ze stim mel potiz u summitu nebo u neceho jineho...
Zitra si natahm dom nejaky gbit veci a prubnu vic, nicmene stejne neotestim vic jak 150Mbit pac to je max co je na 1S10 predemnou.
len tie blbosti co pisali v tej recenzii mozete vyvratit aj na 100mbit...pustit na dlho pingovanie aj vacsie pakety....
. Ubnt technici(ktori stoja za vyvojom) radi pomozu testovatelovi - lenze ten isto nema zaujem.....pricom si neprecital ani zakladne veci v manuale....:
http://forum.ubnt.com/showpost.php?p=37 ... stcount=15
0 x
- Viktor Novotný
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
testovat pingem
paneboze co jste to za techniky ? 

0 x
- programming
- development
- education
- programming
- development
- education
A cim odporucate? Resp. ako....
0 x
Floodpingem to otestim, coz delal onen zmineny clovek jestli se nepletu.
0 x
Daniel Tasáry
- Viktor Novotný
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
o par prispevku zpet jsou tady zminene meraky eth .. tomu mereni se da jako jedinemu verit 

0 x
- programming
- development
- education
- programming
- development
- education
Což lze udělat též několika způsoby, které zajistí několik radikálně různých výsledků. Viz měření RBček mikrotikem a následně Tolly. Stejná metodika, různé výsledky ...
Kromě toho: kolik procent diskutujících zde na fóru ho má? Nula ... v absolutních číslech odhaduji 3.
Viktor Novotný píše:o par prispevku zpet jsou tady zminene meraky eth .. tomu mereni se da jako jedinemu verit
Kromě toho: kolik procent diskutujících zde na fóru ho má? Nula ... v absolutních číslech odhaduji 3.
0 x
Jelikož je zde zakázáno se negativně vyjadřovat k provozním záležitostem, tak se holt musím vyjádřit takto: nové fórum tak jak je připravováno považuji za cestu do pekel. Nepřehledný maglajz z toho bude. Do podpisu se mi pozitiva již nevejdou.
- Viktor Novotný
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
treba ja
... ale zas nemam cas ten spoj nekde dat 
a ten kdo ho nema, tak teda lidi merite jak ? fakt pingem ? .. jako predavam nekomu okruha on se zepta "mate to zmerene" a ja s klidem odpovim "jasne sme daly ping a je to v pohode ... " ? bych se asi hambou propad

a ten kdo ho nema, tak teda lidi merite jak ? fakt pingem ? .. jako predavam nekomu okruha on se zepta "mate to zmerene" a ja s klidem odpovim "jasne sme daly ping a je to v pohode ... " ? bych se asi hambou propad

0 x
- programming
- development
- education
- programming
- development
- education
rado3105 píše:Jap píše:dantasik píše:Trocha dokumentace z montaze:
tak ja take neco pridam - zatim jen jedna strana spoje, zitra snad druha.
grafy zde: http://mrtg.suchdol.net/mrtg/airfiber.html
Robil si nejake testy? Je tam nejaka stratovost, ake vidis pozitiva negativa airfiberu?
vdaka
testy zatim ne, mam namontovanou druhou stranu, vicemene dosmerovano, signal -55.
jeste se to musi dosmerovat a na druhe strane se to nejak odmitlo spojit na ciscu v gigovem portu,
takze je to docasne v 10/100 portu, kde to bezi (samozrejme pomaleji).
zatim je to v grafech (viz vyse) a sledujeme to. az dosmerujeme a vyresime problem s portem, budeme testovat.
jap
0 x
ludvik píše:Kromě toho: kolik procent diskutujících zde na fóru ho má? Nula ... v absolutních číslech odhaduji 3.
O 3-4 tu vim, vcetne me, ale to je jedno. Me spis zajima, kolik lidi je nad tim merenim schopno premyslet. Programatori se muzou podivat na projekt ntop, ostatni na ostinato. Protokol z meraku ma bez pouziti mozku jednu jedinou vyhodu, velmi rychle zavira pusu velkym operatorum.
0 x
Dan Skoupý
Ale jo ... také mi už dlouho vrtá hlavou myšlenka si ho pořídit. A poslední měsíc silněji (AF/PBM není důvod). Můžeš něco doporučit? Čert aby se v nich vyznal ...
Viktor: ne každý zde dělá služby tak vysokého kalibru, že bych někomu předával okruh
Kvůli domácím userům mi opravdu stačí ping ... ať už normální, nebo flood.
Ocior: jsem se trefil
Pak ho má asi Alcoma & spol ...
ocior píše:ludvik píše:Kromě toho: kolik procent diskutujících zde na fóru ho má? Nula ... v absolutních číslech odhaduji 3.
O 3-4 tu vim, vcetne me, ale to je jedno. Me spis zajima, kolik lidi je nad tim merenim schopno premyslet. Programatori se muzou podivat na projekt ntop, ostatni na ostinato. Protokol z meraku ma bez pouziti mozku jednu jedinou vyhodu, velmi rychle zavira pusu velkym operatorum.
Viktor: ne každý zde dělá služby tak vysokého kalibru, že bych někomu předával okruh

Ocior: jsem se trefil

0 x
Jelikož je zde zakázáno se negativně vyjadřovat k provozním záležitostem, tak se holt musím vyjádřit takto: nové fórum tak jak je připravováno považuji za cestu do pekel. Nepřehledný maglajz z toho bude. Do podpisu se mi pozitiva již nevejdou.
Upgradoval jsem spoj na AF.v1.1-beta1.14818.121017.1502 který jsem během dne na dotaz obdržel od technické podpory UBNT. Je tam tedy možnost odolnějšího posílání paketů při dešti a snad opravili i něco víc což zatím neposoudím. Dle datace ve jméně souboru je to FW z 17.10.2012. Pokud by jste FW chtěli stačí napsat na support UBNT.
Koukám mi to upravilo distanci z 945-955m na 911 m (2,989 ft).
0 x
- sub_zero
- Kontaktovat uživatele:
ještě OT k těm měrákům: používáme tento http://www.wifi-shop.cz/isp-set-vepal-m ... d6410.html a co jsem měl zatím v ruce, tak za tu cenu je to super. Dá se sehnat o cca 30% pevněji, než na tom wifishopu. Pokud by někdo chtěl zapůjčit, je možnost se domluvit.
0 x
Říkáš-li, že něco nejde, znamená to, že to neumíš.
Jirka Lazorčák
PS: Ta fotka je stará, už mám +15kilo..
Jirka Lazorčák
PS: Ta fotka je stará, už mám +15kilo..
David2006 píše:Upgradoval jsem spoj na AF.v1.1-beta1.14818.121017.1502 který jsem během dne na dotaz obdržel od technické podpory UBNT. Je tam tedy možnost odolnějšího posílání paketů při dešti a snad opravili i něco víc což zatím neposoudím. Dle datace ve jméně souboru je to FW z 17.10.2012. Pokud by jste FW chtěli stačí napsat na support UBNT.
ty retransmity jdou zapnout jen kdyz chces, nebo to dela vzdycky?
0 x
Jap píše:Trocha dokumentace z montaze:
tak ja take neco pridam - zatim jen jedna strana spoje, zitra snad druha.
grafy zde: http://mrtg.suchdol.net/mrtg/airfiber.html
Robil si nejake testy? Je tam nejaka stratovost, ake vidis pozitiva negativa airfiberu?
vdaka
testy zatim ne, mam namontovanou druhou stranu, vicemene dosmerovano, signal -55.
jeste se to musi dosmerovat a na druhe strane se to nejak odmitlo spojit na ciscu v gigovem portu,
takze je to docasne v 10/100 portu, kde to bezi (samozrejme pomaleji).
zatim je to v grafech (viz vyse) a sledujeme to. az dosmerujeme a vyresime problem s portem, budeme testovat.
jap
pridany fotky, z instalace druhe strany. spoj jede zatim stabilne na 4x 16QAM, pakety neztraci, monitorujeme ho.
zbyva dosmerovat a vyresit problem s gigovym portem na druhe strane, pak se uvidi.

viz zde http://foto.panoch.net/project/airfiber/
0 x