❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
1st aerial - AirBQ 9GHz
Re: 1st aerial - AirBQ 9GHz
Co jsi tim chtel rici? Uz to mas komplet ne RBcku? Ale ne na te oblude 751G? ale na 711 2HnD?
0 x
Ladik píše:Co jsi tim chtel rici? Uz to mas komplet ne RBcku? Ale ne na te oblude 751G? ale na 711 2HnD?
711UA
751G
N2L
0 x
Dneska maji dorazit anteny s novejma krabicema, kam uz se to vejde, vic budu vedet odpoledne
0 x
Může mi tu někdo vysvětlit, proč mám na AirBQ v mikrotik verzi rozdíl 12-13db mezi chainem 0 a 1? Na chain 0 mám -72/71 a na chain 1 je -59/-58. Díval sem se na jiný 5Ghz spoj s NV2 a dualchainem, a signál se tam pohybuje +- 1db na obou chainech stejně.
Jako nezlobte se na mě, ale obzvlášť v tomto pásmu kde se člověk honí za každým db je 12 db teda sakra velký rozdíl. Nepatří náhodou použité rbčka RB71UAHnD do série vadných kousků?
Jako nezlobte se na mě, ale obzvlášť v tomto pásmu kde se člověk honí za každým db je 12 db teda sakra velký rozdíl. Nepatří náhodou použité rbčka RB71UAHnD do série vadných kousků?
Naposledy upravil(a) Leeonek dne 04 Apr 2012 20:06, celkem upraveno 1 x.
0 x
Leeonek píše:Na chain 0 mám -72/71 a na chain 1 je -69/-68.
vidim rozdíl 3-4dB
0 x
pardon, uklepl jsem se, druhá hodnota měla být -59/-58. nahoře opraveno. Taky nechápu proč přednastevený spoj z "fabriky" dává propustnost na tcp kolem 5-15mbit. Očekával jsem že nebude potřeba dál laborovat, naopak, že se dozvím nějaké nastavení které neznám, a ono prd. Mám to paralelně s crusaderem přes kterého dám v klidu z RB433AH za ním 80Mbit v tcp jen to hvízdne.
Kdybych to nasadil na trasu bez toho, aniž bych se přesvědčil asi bych se dost divil. laborovat nebo něco přenastavovat v ostrém provozu není to co bych si užíval....
Kdybych to nasadil na trasu bez toho, aniž bych se přesvědčil asi bych se dost divil. laborovat nebo něco přenastavovat v ostrém provozu není to co bych si užíval....
0 x
Na jakou vzdálenost? Jakky nastaveny výkon?
Viděl bych to na nejakej vypadlej kablik
Viděl bych to na nejakej vypadlej kablik
0 x
Vzdálenost 437m, výkon jsem neměnil, tzn. nastaveno bylo a je 10db. Těch 10db je v normě? Má ten převodník nějaký útlum?
Nejde mi do hlavy ta propustnost, bitrrate drží na 300Mbit, (nebo dejme tomu občas padá na tuším 243, ale to mě netrápí). Přitom btestem a nebo stahováním z toho dostanu max 8Mbit. Když zapnu místo NV2 jen nstreme, je to 22Mbit. Odstínění od "mezifrekvence" 2,4Ghz je tam dobré, nechytím tam vůbec nic, naprosté čisto. Přepínání kanálů na rychlosti vůbec nic nezmění.
Nastavení ap-bridge station bridge, rozhraní jsou přemostěné s eth portem. 2Ghz N, 20/40Mhz HT Bellow, protokol NV2, jinak nic. Tx je teda na 10db, bittrate a zbytek vše v defaultu.
Nejde mi do hlavy ta propustnost, bitrrate drží na 300Mbit, (nebo dejme tomu občas padá na tuším 243, ale to mě netrápí). Přitom btestem a nebo stahováním z toho dostanu max 8Mbit. Když zapnu místo NV2 jen nstreme, je to 22Mbit. Odstínění od "mezifrekvence" 2,4Ghz je tam dobré, nechytím tam vůbec nic, naprosté čisto. Přepínání kanálů na rychlosti vůbec nic nezmění.
Nastavení ap-bridge station bridge, rozhraní jsou přemostěné s eth portem. 2Ghz N, 20/40Mhz HT Bellow, protokol NV2, jinak nic. Tx je teda na 10db, bittrate a zbytek vše v defaultu.
0 x
Dejte mi to na verejky, podivam se.. Pokud nepada bitrate bude to v ethernetu
0 x
Problém s propustností zřejmě vyřešen, na rbčku se podle logu přepínal port do 10Mbitu a zase na 100Mbit. Po nastavení 100Mbit FD na signama switchi už to jede jak má. Bohužel nevím jestli není nějaký problém na tom ethernetu, protože rbčko se takto bezdůvodně nepřepíná. Ještě mám nějakou malou ztrátovost a abych vyloučil chybovost ethernetu, zkusím pingat mezi jednotkami spoje proti sobě den, uvidím jestli je toto rádiem nebo ne.
Naposledy upravil(a) Leeonek dne 05 Apr 2012 15:26, celkem upraveno 2 x.
0 x
Leeonek píše:Problém s propustností zřejmě vyřešen, na rbčku se podle logu přepínal port do 10Mbitu a zase na 100Mbit. Po nastavení 100Mbit FD na signama switchi už to jede jak má. Bohužel nevím jestli není nějaký problém na tom ethernetu, protože rbčko se takto bezdůvodně nepřepíná. Ještě mám nějakou malou ztrátovost a abych vyloučil chybovost ethernetu, zkusím pingat mezi jednotkami spoje proti sobě, uvidím jestli je toto rádiem nebo ne.
Radiem to nebude od podstaty. Je tam tak masivini FEC a BEC, že bys to poznal tak, ze se radio pripojuje a odpojuje.
0 x
Leeonek píše:Problém s propustností zřejmě vyřešen, na rbčku se podle logu přepínal port do 10Mbitu a zase na 100Mbit. Po nastavení 100Mbit FD na signama switchi už to jede jak má. Bohužel nevím jestli není nějaký problém na tom ethernetu, protože rbčko se takto bezdůvodně nepřepíná. Ještě mám nějakou malou ztrátovost a abych vyloučil chybovost ethernetu, zkusím pingat mezi jednotkami spoje proti sobě den, uvidím jestli je toto rádiem nebo ne.
To je celkem bezne, nektera zarizeni se proste maji problem spisknout, je to zcela nepredvidatelne. Ja uz automaticky nastavuji rychlost a vetsinou i MDI natvrdo.
0 x