❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

Nový mikrovlnná spoj do 10GHz

WIFI, LTE, dvoubodové spoje, antény atd. Vlákna zaměřené přímo na problematiku MikroTik/RouterBoard a Ubiquiti prosím směrujte do příslušného fóra, viz výše.
Insider
Kontaktovat uživatele:

Re: Nový mikrovlnná spoj do 10GHz

Příspěvekod Insider » 14 years ago

Leeonek píše:idu + odu je přežitek, pozůstatek doby kamenné ve spojích. Když si to vemu podle sebe, mám někde full odu spoj, nestíhá kapacitně, dám ho jinam a na požadovanou lokalitu koupím jiný. Klioši jsou spokojení a postupně upgraduju celou síť. Nejsem žádný gewiss maniak, na lokalitě je jedna kovová bedna sarel potřebných rozměrů a vše je uvnitř.

Ok, a teď mám spoj od Vás, potřebuju navýšit rychlost takže bych chtěl licenci. Vezmu odu část, tu hodím do skladu, koupím odu pro jiné pásmo, je to tak?

Co tím získám?

-Upgrade (2 roky starého) spoje který již není v záruce
-odu do skladu
-upgrade zbytku sítě - beze změny.

Proč se v podstatě všichni mimo Vás odebrali cestou full odu? Potřebujete tímto zaplnit "vzniklou díru" na trhu? Není to spíš tím, že full odu je teplotně náročnější na uhlídání zařízení v rozumných mezích oproti stálé teplotě někde v racku? Není Vaše vysvětlení výhod idu + odu jen takový "krmelec" pro davy a skutečné důvody nechcete uvádět?

Vemeš ODU část, zápočtem vyměníš u dodavatele, nebo ji přes dodavatele prodáš. Takhle fungujeme už 3 roky, že skupujeme naši původní produkci a posíláme ji dál - absolutně bez problémů. Je o to vcelku zájem, upgrady nabízíme pořád.

Získáš, levné, špičkové řešení s nízkou poruchovostí a skvělou investiční hodnotou. A záruka? Tahle technika se staví s takovou třídou kvality, že ji dřív hodíš do popelnice. Opravy jsou většinou pakatelní položky. Tedy aspoň u nás.
0 x
Michal Peterka, KPE spol. s r.o.
V Hůrkách 1, Praha5 Nové Butovice, Tel: 242498100, 777208819
http://pojitko.cz

Insider
Kontaktovat uživatele:

miract píše:
Stejne tak nedavno tvrdil, ze spektrak v 10tce neni treba, proto ze ho v danem case neumel...

Nedavni se nekde vysmival alcome, ze jeji spoje meji spotrebu kolem 30W, ale kdyz si spocita chlazeni jeho IDU jednotek, tak je na tom jeste hur.

Proste ty minusy jeho spoju musi umet dobre obchodne prodat...

To tvrdím pořád a kdo staví desítky, tak jenom potvrdí.

A spotřeba? Nebudu se opakovat
0 x

Ladik
antispam: Ano

Příspěvekod Ladik » 14 years ago

OK, ale nechapu proc mate u toho noveho IP10 IDU + IDU + ODU, to neumite tu M7 napasovat naprimo jako u modemu ATH? To me stve dalsi kram do racku, nebo to zase nema IP konfiguraci? To je asi opravdu lepsi AirOne (ATH + M7) kde jich dam do racku 2x tolik, ale nechapu proc je o tolik drazsi, kdyz je Ceragon lepsi.

AHoj Lada
0 x

David2006

Příspěvekod David2006 » 14 years ago

Asi myslíš tuhle komponentu:
https://picasaweb.google.com/1005598284 ... 5028582274

Nejspíše by šla nabastlit do levé strany té mateřské IDU jak jsou tam ty záslepky (záleží jaké je to uvnitř). Popravdě ani jsem si jí nevšiml a je fakt že v racku bude překážet - jenže vyřízni si jako dodavatel něco do Ceragonu(pokud tam je to místo). A hnedle se vyrojí příspěvky jakej že to nemáš bastl :mrgreen: . Ale je fakt že fotky propojení celku+uspořádání v racku by se šikly.
0 x

Viktor Novotný
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Viktor Novotný » 14 years ago

paneboooze co to je :shock: tak toho jsem si ani ja nevsiml ... hmm, zas nejaky "udelator" co svedci o jasne dohode a predani info o ovladani ODU mezi ceragonem a Michalem :D
0 x
..:: Nas-Net.org ::..
- programming
- build-up and management networks
- development
- education

hapi

Příspěvekod hapi » 14 years ago

to už má tolik věcí co se můžou rosekat že to nemá smysl. 10GHz FOD rules.
0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik
high speed routery podle požadavků

soooc

Příspěvekod soooc » 14 years ago

David2006 píše:Asi myslíš tuhle komponentu:
https://picasaweb.google.com/1005598284 ... 5028582274

Nejspíše by šla nabastlit do levé strany té mateřské IDU jak jsou tam ty záslepky (záleží jaké je to uvnitř). Popravdě ani jsem si jí nevšiml a je fakt že v racku bude překážet - jenže vyřízni si jako dodavatel něco do Ceragonu(pokud tam je to místo). A hnedle se vyrojí příspěvky jakej že to nemáš bastl :mrgreen: . Ale je fakt že fotky propojení celku+uspořádání v racku by se šikly.

Vsak takhle komponenta nemusi byt osazena trvale ne? Pokud nevyzaduju okamzitou laditelnost :) A jelikoz vsechny moje orcave spoje krome 2222 maji laditelnost pres seriak, kdyz tam prijedu, tak je mi asi fuk, jestli musim mit sebou krabicku :-D

Ale stejne jsme pana Peterku tedka pri vyberu zavrhli, vyhrala to FOD jine firmy :)
0 x
Petr Šlinz
UBNT mám rád!

David2006

Takže je to asi zase jinak, no počkáme co o tom poví pan Peterka.
0 x

Insider
Kontaktovat uživatele:

Ladik píše:OK, ale nechapu proc mate u toho noveho IP10 IDU + IDU + ODU, to neumite tu M7 napasovat naprimo jako u modemu ATH? To me stve dalsi kram do racku, nebo to zase nema IP konfiguraci? To je asi opravdu lepsi AirOne (ATH + M7) kde jich dam do racku 2x tolik, ale nechapu proc je o tolik drazsi, kdyz je Ceragon lepsi.

AHoj Lada

To ani nemusíš chápat, je to fakt. Nemáme k dispozici proprietární protokol Ceragonu, takže tam musí být AMOC (Any modem ODU control), zárove'n Ceragon nabízí takovou cenovou politiku, která může být zajímavá i pro český trh. 1528 spojů se prodalo přes 200. A patřej k naprostým držákům. Jestli jsme měnili 2, tak to je hodně. tam bylo ladítko zabudované dovnitř, protože si nad tím držíme vlastní záruční politiku. Nové IP-10 jsou skutečně NOVÉ. Peoto to nechceme dávat dovnitř, ale je to jako mezikus, který montujeme do stejného Učka jako modem: Měl by se u nás na Picase objevit obrazek z instalace.

Tím pádem jdou připojit naše jednotky k jakémukoliv modemu :)) A že jich je hööödně dlouhá řádka :) Včetně Alcomích, Nec, CC, Escape, Ceragon, Motorola, Alcatel atd.

A pak naše mikrovlnny používají rozvodnou síť 24 V a ne -48V. Zároveň to funguje jako bleskojistka.
AMOC upraví napájení čimkoliv od -+15 do -+72V
0 x

Ladik

To jako ze i ten Certagon napajim 24V?

Ahoj Lada
0 x

David2006

Mno jestli si dobře z tohoto threadu pamatuji možná to půjde :) . Aspoň jsem rád že mám ADXXXB všude :mrgreen:
0 x

Insider
Kontaktovat uživatele:

Ladik píše:To jako ze i ten Certagon napajim 24V?

Ahoj Lada

Nee, Ceragon se pod 28V nerozjede.
Ten kabel co jde ze Ceragonu do ODU jde napred do AMOC (má na sobě -48V), v AMOC se to předělá na 24V (z kabelu od Cergonu) a jde to nahoru už se svojí telemetrií do ODU. To je celý, krabička s ethernetovým portem cca 4*3*10cm
0 x

Ladik

V tom racku nikde nevidim tu krabicku.
AirOne za podobne prachy nemas? Klidne i jenom 50Mbit.

Ahoj Lada
0 x

Insider
Kontaktovat uživatele:

Ladik píše:V tom racku nikde nevidim tu krabicku.
AirOne za podobne prachy nemas? Klidne i jenom 50Mbit.

Ahoj Lada

Bohužel nemám, ikdyž by mi to dělalo neskonalou radost.. Tak krabicka je tam namontovana vedle te IP-10 zleva. Je to chyceny stejnym sroubem jako samotna IP do Racku
0 x