❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

Alternativo 71GHz-76GHz aneb 100/200Mbs za 103tis

WIFI, LTE, dvoubodové spoje, antény atd. Vlákna zaměřené přímo na problematiku MikroTik/RouterBoard a Ubiquiti prosím směrujte do příslušného fóra, viz výše.
dantasik
Kontaktovat uživatele:

Re: Alternativo 71GHz-76GHz aneb 100/200Mbs za 103tis

Příspěvekod dantasik » 14 years ago

Dnes se me ozval obchodak od alternativo/atlantis a udajne uz tu ma byt prvnich 10ks, dalsi tyden 10ks. Ma to uz tedy nekdo u sebe a vyzkousel v provozu?I kdyz zas v tomdle pocasi je naprd neco montovat..
0 x
Daniel Tasáry

Viktor Novotný
Moderátor
antispam: Ano
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Viktor Novotný » 14 years ago

10ks ... a pristi tyden 10ks ? ... to nedava smysl platit dopravu kvuli 10ti kusum ne ? .. to je nejake divne ...
0 x
..:: Nas-Net.org ::..
- programming
- build-up and management networks
- development
- education

dantasik
Kontaktovat uživatele:

Ja nevim, todle me tvrdil do telefonu, vzhledem k tomu ze jsme to neobjednali tak to neresim. Jen ze se ozval ze chce nabidnout..Je fakt ze je to divny, pokud uz maji XX nebo XXX objednavek tak by se jim to po 10ti nevyplatilo a lepsi by meli kontejner - coz by sedelo zas na ty 3tydny co tu psal nekdo ze rekla ipmedia..
0 x
Daniel Tasáry

hapi

Příspěvekod hapi » 14 years ago

no jasně, už vidim jak eshop má v kapse několik milionů na dodávku několika pojítek.
0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik
high speed routery podle požadavků

Viktor Novotný
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Viktor Novotný » 14 years ago

no kdyz muze mit nekolik (i desitek) milionu na dovoz tisicu kusu HW, proc by jako nemel na par pojitek, ktere u vyrobce jiste stoji podstatne mene nez za kolik se zde nabizeji ..

spis me udivuje to s tou dopravou, moc to nedava smysl ... protoze vetsina rozume uvazujicich obchodniku se snazi vyuzit dopravu hromadne, nejlepe jeste s jiynm obchodnikem aby vysla jeji cena na minimum ... a ne tahat pojitka po blbych deseti kusech .. to by ta doprava vysla pekelne draho ..
0 x
..:: Nas-Net.org ::..
- programming
- build-up and management networks
- development
- education

Jardax

Příspěvekod Jardax » 14 years ago

Z Izraele je to par dolaru, z ciny jeste min. Pojitka jsou mrnavy a lehky, zadny velky anteny a metraky zeleza. I individualni doprava jednoho spoje je v ramci jeho ceny zlomecek. Tak do $200, odhaduju, kusova doprava.
Docela jsem i zvedavy, mam tu tri trasy v trojuhelniku na testovani, 900-2800 metru. Bude to zajimave.
Kazdopadne se to pekne vlece, zrovna pred tydnem jsem mel na drate obchodnika a sliboval, ze hned jak se rozda to objednany tak bude par kusu na testy.
Hmmmm...
Navic mi vehementne tvrdil, a v podstate jsem mu nebyl schopen vysvetlit celych 15minut, ze fullduplex neznamena, ze to tam napise vyrobce, ale ze to bezi obema smery nezavisle. Nejak mu to splyvalo a furt mi tvrdil ze je to totez.
200Mbps fullduplex nebo gigabit halfduplex. Ale radio je fullduplex. Jako dohromady. Tam a zpatky gigabit, to sice jako halfduplex, ale jinak je to fullduplex :D :D :D
Ach jo.
No nic.
0 x

dantasik
Kontaktovat uživatele:

Ono bude stacit pockat, jsem zvedavej hodne na odezvy a na to jak moc dalece je zvladnutej management vycitani urovni a pod..
0 x
Daniel Tasáry

Leeonek

Příspěvekod Leeonek » 14 years ago

Naposledy jsem si objednal něco takhle dopředu, kdybych nebyl idiot, mohl sem už dávno fungovat na nějaké 24ce, byť o něco dráž.
0 x

Insider
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Insider » 14 years ago

Leeonek píše:Naposledy jsem si objednal něco takhle dopředu, kdybych nebyl idiot, mohl sem už dávno fungovat na nějaké 24ce, byť o něco dráž.

Njn, třeba 310 Mbit za 139Kkc :) Takže skoro 620Mbit oběma směry :)
0 x
Michal Peterka, KPE spol. s r.o.
V Hůrkách 1, Praha5 Nové Butovice, Tel: 242498100, 777208819
http://pojitko.cz

Jardax

Insider píše:Njn, třeba 310 Mbit za 139Kkc :) Takže skoro 620Mbit oběma směry :)

A kdepak roste 310Mbps ve 24GHz?
Ja nevim, skoly nemam, ale 24 se prece od 10 nijak zasadne nelisi - ne?
0 x

Insider
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Insider » 14 years ago

Jardax píše:
Insider píše:Njn, třeba 310 Mbit za 139Kkc :) Takže skoro 620Mbit oběma směry :)

A kdepak roste 310Mbps ve 24GHz?
Ja nevim, skoly nemam, ale 24 se prece od 10 nijak zasadne nelisi - ne?

Co roste? Nem tudom
0 x
Michal Peterka, KPE spol. s r.o.
V Hůrkách 1, Praha5 Nové Butovice, Tel: 242498100, 777208819
http://pojitko.cz

Jardax

Ale nic. Uz jsem si to dohledal. Ale zarazi mne, ze jsi tvrdil ze to v 10GHZ pasmu neni mozne (sirsi kanal nez je kanal) a ve 24GHz to mozne je - koukam ze jsou pojitka 28/40/56 MHZ
0 x

Leeonek

Příspěvekod Leeonek » 14 years ago

+ antény, 60cm takže něco přes 160 ;) nojo, jenže to je pořád venkovní a vnitřní jednotka a to mi vůbec nevyhovuje, kdyby to bylo v plně venkovním provedení, neváhám.
0 x

Ajfel

Příspěvekod Ajfel » 14 years ago

Jardax píše:Ale nic. Uz jsem si to dohledal. Ale zarazi mne, ze jsi tvrdil ze to v 10GHZ pasmu neni mozne (sirsi kanal nez je kanal) a ve 24GHz to mozne je - koukam ze jsou pojitka 28/40/56 MHZ

Ve 24GHz pokud se nepletu je mozne vyuzit cele pasmo jako jeden kanal, neni tam kanalovani 28MHz jak v 10GHz.
0 x

Jardax

Ajfel píše:
Jardax píše:Ale nic. Uz jsem si to dohledal. Ale zarazi mne, ze jsi tvrdil ze to v 10GHZ pasmu neni mozne (sirsi kanal nez je kanal) a ve 24GHz to mozne je - koukam ze jsou pojitka 28/40/56 MHZ

Ve 24GHz pokud se nepletu je mozne vyuzit cele pasmo jako jeden kanal, neni tam kanalovani 28MHz jak v 10GHz.

Presne. Neni pasmo jako pasmo, i kdyz se tvari stejne.
Skoda ze to nezohlednuji vyrobci chipsetu a konci u 56MHz kanalu. Nejen tady, ale hlavne v 11GHz by to byla parada.
0 x