❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
AP 60ghz
No tady jsem našel že anténa ma 42 dBi
https://fccid.io/TV7LHGG60AD/Test-Repor ... rt-3767854
A navic, data rate vypadá zajímavě
https://fccid.io/TV7LHGG60AD/Test-Repor ... rt-3767854
A navic, data rate vypadá zajímavě
- Přílohy
-
- 3767854-5.png (221.37 KiB) Zobrazeno 3342 x
0 x
Stačilo si najít 802.11ad a tam sis přesně tuhle tabulku našel.
To co by mě spíš zajímalo je citlivost radia. Podle kalkulačky na 1km by to mělo na rx kolem -40dB což by mělo bejt dost na 1G FDX.
To co by mě spíš zajímalo je citlivost radia. Podle kalkulačky na 1km by to mělo na rx kolem -40dB což by mělo bejt dost na 1G FDX.
0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik
high speed routery podle požadavků
high speed routery podle požadavků
Krotil bych nadšení z LHG60G a uváděný zisk 42dBi si zřejmě někdo vycucal z prstu, parabola LHG s takovým zastíněním modulem a s děravým reflektorem bude mít zisk tak s bídou 30dBi a to už nemluvě, když jej zasněží. Možná dobré do rovníkových oblastí bez silných dešťů. Ale co budeme pořád uTiku napovídat,že...
0 x
- Viktor Novotný
- Moderátor
- antispam: Ano
- Kontaktovat uživatele:
on to nekdo stejne zase nejak zbastli
...
0 x
..:: Nas-Net.org ::..
- programming
- build-up and management networks
- development
- education
- programming
- build-up and management networks
- development
- education
Označení LHG60G neznamená, že bude mít stejnou parabolu a konstrukci jako LHG5 ... Pravdivost údajů v FCC certifikaci bych nezpochybňoval ...
Jinak oficiální představení produktu bude na MUM Europe 5-6.4.2018 v Berlíně.
1 x
On taky nikdo zisk paraboly v rámci FCC certifikace neměřil, je to pouze jakýsi výpočet na základě měření ve velmi blízkém poli, což už tak je v pásmu mm vln velmi ošidné...
Ale pravda, něco se musí udělat, aby to zkouškou FCC prošlo,že.. už je to tam od 11/2017.
Hlavně aby uTik konečně dodal k rádiu řádné měření úrovně, tj. dBm, možnost regulace TX atd.
Ale pravda, něco se musí udělat, aby to zkouškou FCC prošlo,že.. už je to tam od 11/2017.
Hlavně aby uTik konečně dodal k rádiu řádné měření úrovně, tj. dBm, možnost regulace TX atd.
0 x
Mne by zajimala ta legalnost.
Dle dosavadnich informaci se s PtMP se v uprave VO-R12 nepocita.
Ten jedine v VO-R/10 pri ETSI 300 550 a to jeste s dodrzenim 100 mW e.i.r.p. ?
Opravdu bude LHG60G mit ETSI 300 550 a eirp omezene na 100mW?
JK
Dle dosavadnich informaci se s PtMP se v uprave VO-R12 nepocita.
Ten jedine v VO-R/10 pri ETSI 300 550 a to jeste s dodrzenim 100 mW e.i.r.p. ?
Opravdu bude LHG60G mit ETSI 300 550 a eirp omezene na 100mW?
JK
0 x
Haward píše:Označení LHG60G neznamená, že bude mít stejnou parabolu a konstrukci jako LHG5 ... Pravdivost údajů v FCC certifikaci bych nezpochybňoval ...
Zdravím,
to je samozřejmě otázka, co jsem ale viděl dostupné foto, tak se to ubírá směrem k dírkované parabole, což se může samozřejmě ve finále změnit.
Taky bych rád viděl oficiální foto, především ty dírky v parabole, polohovací držák a kótu ohniska.
mpcz, 06.mar.2018
0 x
Myslíte, že toto není foto finálního výrobku? Bylo postováno několik stránek zpět...
https://webshare.cz/#/group/33u784To2K/
EDIT: tak jsem si ty fotky prohlédnul více a nebudou to fotky finálního výrobku, ale pro mne vcelku zdařilá úprava LGH 5
EDIT: tak jsem si ty fotky prohlédnul více a nebudou to fotky finálního výrobku, ale pro mne vcelku zdařilá úprava LGH 5
0 x
Zatím toho vím o sítích méně, než bych rád někdy věděl... ale pracuji na tom :-)
To vypadá jak domácí výroba formou úpravy něčeho podobného, jako WAP60. Ten hliníkový blok je ale trošku jiný a ten křivý řez vypadá na homemade úpravu.
Každopádně vzdálenost krmítka ode dna paraboly je příliš malá na to, aby to fungovalo. Pokud ovšem nedošlo současně k úpravě vyzařovacího úhlu modulu.
mpcz, 6.mar.2018
Každopádně vzdálenost krmítka ode dna paraboly je příliš malá na to, aby to fungovalo. Pokud ovšem nedošlo současně k úpravě vyzařovacího úhlu modulu.
mpcz, 6.mar.2018
0 x
Sítem s optimalizovanou roztečí pro 5ghz projede 60Ghz pásmo jako nic. Od síta se odrazí minimum, už se to tu řešilo.
0 x
OK, ale změnit síto není zas takový problém. Z fotky je to ale těžké poznat.
mpcz, 6.mar.2018
mpcz, 6.mar.2018
0 x
Kolombo píše:Myslíte, že toto není foto finálního výrobku? Bylo postováno několik stránek zpět...
To som vyrobil ja je to wAP60G v 5GHZ LHG XL a je to slabsie v tej sietke ako v plnej parabole aj v parabole bol signal ovela lepsi ked som dal ohnisko dalej ako bol povodny ozarovac .Najlepsie to ide v antene MaxLink 60cm
0 x
OK, to je jasné. Ne že je ta parabola větší nebo lepší, ale že má delší ohnisko, to je ta příčina. To jen svědčí mě verzi, že nejlepší postup je rozřezat velkou parabolu na malou. Dle mého jediná matematicko - fyzikálně - geometrická správná cesta k cíli.
Dnes jsem tuto operaci úspěšně provedl v reálu. Namontuji krmítko a uvidíme, co uvidíme.
Pokud by někdo mohl postrádat velké paraboly 90 - 120 cm, rád si je odkudkoliv odvezu. Stačí jen talíř, bez výstroje. Také bych upotřebil malé parabolky z i4, průměr okolo 25 cm, určitě se jich někde povalují haldy. Předem děkuji za případné nabídky.
mpcz, 6.3.2018
Dnes jsem tuto operaci úspěšně provedl v reálu. Namontuji krmítko a uvidíme, co uvidíme.
Pokud by někdo mohl postrádat velké paraboly 90 - 120 cm, rád si je odkudkoliv odvezu. Stačí jen talíř, bez výstroje. Také bych upotřebil malé parabolky z i4, průměr okolo 25 cm, určitě se jich někde povalují haldy. Předem děkuji za případné nabídky.
mpcz, 6.3.2018
Naposledy upravil(a) mpcz dne 06 Mar 2018 21:19, celkem upraveno 1 x.
0 x