❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

AP 60ghz

WIFI, LTE, dvoubodové spoje, antény atd. Vlákna zaměřené přímo na problematiku MikroTik/RouterBoard a Ubiquiti prosím směrujte do příslušného fóra, viz výše.
mpcz

Re: AP 60ghz

Příspěvekod mpcz » 7 years ago

Taky si myslím, že to kolega řeší úplně zbytečně, hlavně ve stavu, kdy se dosažené vzdálenosti (většinou) pohybují sotva na půl kilometru, takže nás generování provozu nějak extra neomezuje.
mpcz, 24.2.2018
0 x

Jap
antispam: Ano

Příspěvekod Jap » 7 years ago

Grul píše:
Viktor Novotný píše:jak ? jirousuv ozarovac jsi nejak od zadu odriznul ? je to obdelnik .. jak jsi na nej napasoval wap ? fotky ?

Ne ten origo hranatej nepoužívám, už někde v předchozím příspěvku píši, že používám zářič co zbyl skladem z duplex anteny.
Tzn když zmaříte mimo ozařovač, budete na tom obdobně. (což už tedy jsou vícenáklady).
posílám náhled do vlnovodu...

meli jsme podobny napad..

https://webshare.cz/#/group/6d36p73Zu5/
0 x

mladas
antispam: Ano

Příspěvekod mladas » 7 years ago

a? chodi to? nebo ne?? nebo jak? podel se ;)
0 x

BIGG_CZ

Příspěvekod BIGG_CZ » 7 years ago

Ta jsem teď dodělal testy:

250metrů -8°C sněží cca na 2-3

a za mě spokojenost

z 911G UDP přes W60 na MikroTik 962 hAP AC cca 1750 Mbit

c.jpg
c.jpg (216.86 KiB) Zobrazeno 2745 x
b.jpg
b.jpg (194.15 KiB) Zobrazeno 2745 x
a.jpg
a.jpg (194.9 KiB) Zobrazeno 2745 x
0 x

BIGG_CZ

Příspěvekod BIGG_CZ » 7 years ago

Zdravíčko, ještě jeden poznatek ze včerejška, mikrotik by měl asi zamakat na rozhraní, ukazuje mě to kraviny.

Signál 100% MCS 2 a přenosovka 1750Mbit.

Je to verzí nebo prozatím obecný problém?
e.jpg
e.jpg (251.53 KiB) Zobrazeno 2590 x
0 x

hapi

Příspěvekod hapi » 7 years ago

protože to ukazuje TX modulaci a ne RX modulaci.
0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik
high speed routery podle požadavků

Gemb

Příspěvekod Gemb » 7 years ago

Toto vlakno sa tak krasne rozrasta ale stale som nepochopil na co je komu takmer 2Gbit spoj s 1Gbit ethernetom a dosahom tak 300m po bastleni :D Bastlit 60Ghz no to znie zaujimavo, taky zaujem som dlho nevidel :D
0 x

hapi

až mi ukážeš jiný pojítko za 6k co utáhne 1Gbit FDX na 300m tak se budeme bavit. Do tý doby se laskavě zdrž nejapných poznámek. Jo a mimochodem, tvůj příspěvek není k věci daného tématu takže prosím moderátory o smazání.
3 x

Gemb

Příspěvekod Gemb » 7 years ago

A aky je problem pockat na LHG60 GHz ? Aka je legalita pouzivat to vonku ako spoj ? Zrazu to uz nikoho netrapi :D Prerabat ww60Ghz na nejake spoje mi pride ako v davnych dobach nabastlovat wifi 2,4ghz na sitove anteny :D
0 x

hlavva

Příspěvekod hlavva » 7 years ago

Gemb píše:A aky je problem pockat na LHG60 GHz ? Aka je legalita pouzivat to vonku ako spoj ? Zrazu to uz nikoho netrapi :D Prerabat ww60Ghz na nejake spoje mi pride ako v davnych dobach nabastlovat wifi 2,4ghz na sitove anteny :D

No mne to přijde super zařízení po lehké úpravě, tím za pár korun valím 10x víc než přes ubiquiti.

Vzhledem k obsazenosti pásma myslím, že je to lepší, než místo toho mít 5ghz...
0 x

mpcz

Zdravím, když už je řeč o LHG, dovolil bych si prezentovat úhlové poměry v této anténě. Mě z toho plyne, že ti, co umístili do prostoru elektroniky určeného primárně pro LHG5 desku a dipól LHG60, parabolu nedozářili a to dost podstatně, plus zastínění plochy okolo osy paraboly deskou PCB. Při vyvozování závěrů z takové akce je nutné s tím počítat.
Ve finále tedy musí u továrního výrobku dojít buď:
1/ ke změně parabolického tvaru (zakřivení antény) = posunutí ohniska nebo
2/ vyzařovacího úhlu dipólku, pokud je to SW možné
Nic jiného mě zatím nenapadá.
mpcz, 25.2.2018

uhly_LHG_5GHz.jpg
uhly_LHG_5GHz.jpg (9.53 KiB) Zobrazeno 2460 x
0 x

hapi

změní prostě jenom typ ozařovače.

Všichni tady už dávno víme že 60° vyzařovák neosvítí celou parabolu. Kdy si se vzbudil?
0 x

mpcz

hapi píše:změní prostě jenom typ ozařovače.

Všichni tady už dávno víme že 60° vyzařovák neosvítí celou parabolu. Kdy si se vzbudil?

No na takové hloupé řeči jsme si předpokládám již zvykli, takže na to snad ani nejde odpovědět. Mimochodem, Hapi, v aktivním věku mělo mé středisko více jak stovku takových techniků, takže nějakou zkušenost s lidmi mám. Myslím, že se svým arogantním chováním bys tam nebyl ani měsíc. Někdy přemýšlím o tom, jestli takto jednáš se zákazníky, jak to snášejí.
K věci, ta prezentace poměrů se netýkala objevu obecného nedozáření paraboly, ale poukaz na vlastnosti konkrétního výrobku od MKT, který je plánován do hromadné výroby. Doufám, že to je nyní správně pochopeno.
mpcz, 25.2.2018
2 x

stouracpetr

Příspěvekod stouracpetr » 7 years ago

Pro ty,kteri by do problematiky ozarovani parabolickych reflektoru chteli proniknout ponekud hloubeji,doporucuji napr.

http://www.w1ghz.org/antbook/chap4.pdf

Srozumitelne zpracovano vcetne pochopitelnych obrazku a diagramu.

p.s. Hafi,Hafi...
0 x

mpcz

Zdravím,
děkuji je tam něco, co by se bezprostředně týkalo našeho problému, že bych si to přelouskal? Jinak - ne každý umí dnes anglicky.
Děkuji, mpcz, 25.2.2018
0 x