❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

Vyber MIMO sektorky

WIFI, LTE, dvoubodové spoje, antény atd. Vlákna zaměřené přímo na problematiku MikroTik/RouterBoard a Ubiquiti prosím směrujte do příslušného fóra, viz výše.
marcincak_RFE
Kontaktovat uživatele:

Re: Vyber MIMO sektorky

Příspěvekod marcincak_RFE » 13 years ago

stouracpetr píše:Vazeni diskutujici
S napetim sleduji nesmlouvavy boj mezi Vami.Mam za to,ze v teto fazi muze rozhodnout uz jen jedine.SOUBOJ.Mezi antenami,samozrejme.Pokud se najde mezi Vami nekdo,kdo je ochoten zaslat nebo osobne dodat alespon po 1 ks RF a UBNT sektoru,najdu si cas na zmereni zisku a CSV v celem pasmu a vyzarovaciho diagramu na nekolika kmitoctech.Parametry budou mereny ve stejny cas na stejnem zarizeni,v pripade osobniho dodani se muze dotycny celeho procesu zucastnit.Pokud budou anteny zaslany postou,budou po zmereni neposkozene vraceny zpet,postovne k majiteli hradim.
Petr Stourac

odpoved s ponukou isla do emailu, bude sa tesit na pripadne stretnutie
0 x

stouracpetr

Příspěvekod stouracpetr » 13 years ago

.
net.work píše:super! pane Marcincak, poslete mu jeden kousek! ;)

Dekuji za e mail,pane Marcincak,protoze[jak z textu e mailu vyplyva] od Vas zaslani sektoru ocekavat nemohu ,opakuji znovu nabidku pro ostatni diskutujici.
0 x

marcincak_RFE
Kontaktovat uživatele:

hapi píše: proc vase vyzarovaky maji obe verze temer stejne.

rozdiel je v slovicku "temer"

to "temer znamena rozdiel "temer" 15° na jednej strane co je na oboch stranach dohromady "temer" 30°
"temer"=(120°-90°)/2

dovod preco nevydis rozdiel je, ze nepouzivame nezmyselny (zavadzajuci) rozsah, ktory by sice "zvyraznil vyzarovanie" smerom dopredu ale definitivne by skryl dolezitu informaciu o vyzarovani smerom dozadu. To vyzarovanie tam vzdy je a aj bude (niekde viac, niekde menej) a to u nasej, u vsetkych ostatnych, ale aj u anteny o ktorej ty hovoris ze je "nejlepsi sektor". Akurat ze s grafom tohoto "nejlepsiho sektoru" sa niekto dost vyrazne pohral. Ludia ako ty potom maju pocit, ze ten "nejlepsi sektor" vyzaruje iba dopredu a iba v uhle, ktory si tam nakreslili a nikde inde uz nevyzaruje. Co je dost vyrazny omyl a tvoj pripad.

Ak nevies o com hovorim tak si prestuduj rozsiahle forum na tuto temu priamo na UBNT stranakach: http://forum.ubnt.com/showthread.php?t=19299&highlight=rfarmor
pripadne aj tu na tomto fore (hoci podla tvojich prispevkov v nom to asi nema zmysel) http://www.ispforum.cz/viewtopic.php?f=10&t=8398
0 x

midnight_man

Příspěvekod midnight_man » 13 years ago

RF Elem. anteny som nikdy nasadene nemal....ale UBNT sektorov mame nasadených desiatky kusov a je to zatiaľ najlepšia sektora na trhu akú som kedy videl. Možno preto, že to nie je klasická panelka..má to tie kalíšky. Bez ohladu na tie datasheety a podobne...ubnt sektor sám o sebe moc dozadu nesvieti to je fakt a kto ho má vie o čom hovorím.

Ostatne RFe sektoru by som nekúpil už len preto.....že v porovnani sektory UBNT s touto..má UBNT mohutnejšiu konštrukciu, lepšie držiaky, profesionálnejšie to vyzerá a podobne páni. Takže ak chete aby niekto uprednostnil vašu sektoru, spravte niečo čo bude po nasadeí vyzerať ako profi sektor a nie kus plastu na jednom držiačiku ;) Teda ked sa bavime o tych velkych sektorach :) tie maličke sektory UBNT nepouzivame.
Moj nazor :)
0 x

marcincak_RFE
Kontaktovat uživatele:

stouracpetr píše:.
net.work píše:super! pane Marcincak, poslete mu jeden kousek! ;)

Dekuji za e mail,pane Marcincak,protoze[jak z textu e mailu vyplyva] od Vas zaslani sektoru ocekavat nemohu ,opakuji znovu nabidku pro ostatni diskutujici.

v emaile som navrhol osobne stretnutie (to ste navrhol v prvom prispevku sam) a to u Vas alebo u nas ako Vam to vyhovuje, na co som ziadnu reakciu nezaznamenal, dokonca ani odpoved na email neprisla. Moja ponuka znamena ze ak pridem ja k Vam samozrejme zoberiem nase anteny sebou (a nielen to). Zvysok si precitajte v dalsom emaile ktory Vam prave pisem.
0 x

divizna

Příspěvekod divizna » 13 years ago

@stouracpetr
Jeden mensi UBNT sektor (mozna i dva - jak 90, tak 120) z nasich zasob k mereni asi muzeme zaslat.
Domluvim to s kolegy a dam Vam vedet do SZ.
0 x

stouracpetr

divizna píše:@stouracpetr
Jeden mensi UBNT sektor (mozna i dva - jak 90, tak 120) z nasich zasob k mereni asi muzeme zaslat.
Domluvim to s kolegy a dam Vam vedet do SZ.

Dekuji,beru na vedomi.

Petr Stourac
0 x

marcincak_RFE
Kontaktovat uživatele:

midnight_man píše:RF Elem. anteny som nikdy nasadene nemal....ale UBNT sektorov mame nasadených desiatky kusov a je to zatiaľ najlepšia sektora na trhu akú som kedy videl. Možno preto, že to nie je klasická panelka..má to tie kalíšky. Bez ohladu na tie datasheety a podobne...ubnt sektor sám o sebe moc dozadu nesvieti to je fakt a kto ho má vie o čom hovorím.

Ostatne RFe sektoru by som nekúpil už len preto.....že v porovnani sektory UBNT s touto..má UBNT mohutnejšiu konštrukciu, lepšie držiaky, profesionálnejšie to vyzerá a podobne páni. Takže ak chete aby niekto uprednostnil vašu sektoru, spravte niečo čo bude po nasadeí vyzerať ako profi sektor a nie kus plastu na jednom držiačiku ;) Teda ked sa bavime o tych velkych sektorach :) tie maličke sektory UBNT nepouzivame.
Moj nazor :)

no len problem je ze nasa antena je konstrukciou ,ziskom aj cenou porovnatelna prave s malym UBNT sektorom, nie velkym. Preto porovnanie nieje korektne.
Pracujeme aj an velkych sektoroch ale an to si treba este pockat.
doprucujem si precitat tuto recenziu Pixall-a urcite poznas tak snad ti bude tato informacia napomocna. Samozrejem vzdy plati ze vyber konkretnej anteny je na danom pouzivatelovi to co mu vyhovuje.
0 x

hapi

Příspěvekod hapi » 13 years ago

marcincak_RFE píše:
hapi píše: proc vase vyzarovaky maji obe verze temer stejne.

rozdiel je v slovicku "temer"

to "temer znamena rozdiel "temer" 15° na jednej strane co je na oboch stranach dohromady "temer" 30°
"temer"=(120°-90°)/2

dovod preco nevydis rozdiel je, ze nepouzivame nezmyselny (zavadzajuci) rozsah, ktory by sice "zvyraznil vyzarovanie" smerom dopredu ale definitivne by skryl dolezitu informaciu o vyzarovani smerom dozadu. To vyzarovanie tam vzdy je a aj bude (niekde viac, niekde menej) a to u nasej, u vsetkych ostatnych, ale aj u anteny o ktorej ty hovoris ze je "nejlepsi sektor". Akurat ze s grafom tohoto "nejlepsiho sektoru" sa niekto dost vyrazne pohral. Ludia ako ty potom maju pocit, ze ten "nejlepsi sektor" vyzaruje iba dopredu a iba v uhle, ktory si tam nakreslili a nikde inde uz nevyzaruje. Co je dost vyrazny omyl a tvoj pripad.

Ak nevies o com hovorim tak si prestuduj rozsiahle forum na tuto temu priamo na UBNT stranakach: http://forum.ubnt.com/showthread.php?t=19299&highlight=rfarmor
pripadne aj tu na tomto fore (hoci podla tvojich prispevkov v nom to asi nema zmysel) http://www.ispforum.cz/viewtopic.php?f=10&t=8398

hele s timhle na mě nechoď, mě stačí se kouknout na ty vaše vyzařováky, už to tu opakuju po několikáty, pokud vyzařovák nemá rozdíl mezi 90° a 120° sektorou, neco je jistě špatně. Můžete to okacávat jak chcete. Mám ty dva obrázky z vašich datasheetu dát vedle sebe aby to bylo vidět? U všech ostatních výrobců je vidět rozdíl, u vás ne. Já se nechci do vás navážet, jenom konstatuju to co vidim a jaká je praxe. Doufám že si z toho vemete ponaučení ale jak vás tady čtu, doufám marně a ty vaše sektory upadnou v zapomění. Hold obecně z čr, polska a slovenska nevzešla nikdy výborná věc. Tedy ano, vznikla, prowax.
0 x

keksik

Příspěvekod keksik » 13 years ago

Pozeram na datasheet UBNT Titanium sektoriek a tam uvadzaju cross-pol isolation len 20dB, oproti hodnote 28dBi u sucasnych plastovych velkych sektoriek.
Co si to tom mysliet. Ze s tym tienenim sa zmenili parametre anteny, alebo u Titanium sa jedna o real parameter a u plastovych velkych o "obchodny" parameter ? :mrgreen: Tym padom su titanium na urovni malych UBNT sektriek, ak si k nim niekto dohodi shield za 30e co su tu na fore v ponuke, ma podobnu antenu za zlomok ceny (ak neratam uzivatelsku moznost zmenu sirky vyzarovacieho uhla u Titanum). To len taky laicky pohlad. Co na to odbornici?
Naposledy upravil(a) keksik dne 12 May 2012 13:49, celkem upraveno 2 x.
0 x

stouracpetr

Vazeny pane Marcincak

Dekuji za Vasi dalsi nabidku k osobnimu jednani,pochopte vsak,ze pokud dojde ke srovnavacimu mereni RF sektoru a UBNT sektoru,v pripade Vasi pritomnosti pri mereni bych mohl byt nekterymi z diskutujicich osocovan ze zaujatosti a navic Vami dodany RF sektor by mohl byt nekterymi prispevateli tohoto fora oznacen za ,,zvlast peclive vybirany,,.
Ucelem mereni by melo byt srovnani parametru dvou nebo nekolika kusu vyse uvedenych sektoru,ziskanych z bezne seriove vyroby-zisku v danem pasmu,CSV v danem pasmu,vyzarovaciho diagramu na zacatku,uprostred a na konci pasma a zpracovani vysledku do PREHLEDNYCH diagramu a grafu s JASNE oznacenymi stupnicemi,ze kterych by i uzivatel s podprumernymi znalostmi v oblasti antenni techniky byl schopen odvodit odpovidajici zavery pri rozhodovani o vyhodnosti ci nevyhodnosti pouziti takoveto anteny,aniz by byl nucen srovnavat neprilis prehledne udaje na strankach obou vyrobcu.

Petr Stourac
0 x

marcincak_RFE
Kontaktovat uživatele:

stouracpetr píše:Vazeny pane Marcincak

Dekuji za Vasi dalsi nabidku k osobnimu jednani,pochopte vsak,ze pokud dojde ke srovnavacimu mereni RF sektoru a UBNT sektoru,v pripade Vasi pritomnosti pri mereni bych mohl byt nekterymi z diskutujicich osocovan ze zaujatosti a navic Vami dodany RF sektor by mohl byt nekterymi prispevateli tohoto fora oznacen za ,,zvlast peclive vybirany,,.
Ucelem mereni by melo byt srovnani parametru dvou nebo nekolika kusu vyse uvedenych sektoru,ziskanych z bezne seriove vyroby-zisku v danem pasmu,CSV v danem pasmu,vyzarovaciho diagramu na zacatku,uprostred a na konci pasma a zpracovani vysledku do PREHLEDNYCH diagramu a grafu s JASNE oznacenymi stupnicemi,ze kterych by i uzivatel s podprumernymi znalostmi v oblasti antenni techniky byl schopen odvodit odpovidajici zavery pri rozhodovani o vyhodnosti ci nevyhodnosti pouziti takoveto anteny,aniz by byl nucen srovnavat neprilis prehledne udaje na strankach obou vyrobcu.

Petr Stourac

Pan Stourac, chapem Vase dovody su urcite opravnene a vazim si Vasu snahu priniest aspon trocha svetla to aktualneho bordelu ktory tu vladne, na co ste zabudol je to, ze sam ste vyrobca anten a teda konkurent, preto hovorit o nezavislosti/nezaujatosti je vo Vasom pripade nerealne. Toto nemyslim nijak osobne, naopak sam som Vam 2x navrhoval stretnutie, kde sa rad s Vami stretnem ci uz na diskusiu, alebo za ucelom merania, kedze som Vsak doposial ani raz nedostal odpoved na moj email, vzdy pribudla iba reakcia tu na fore, uvadzam ze moja ponuka stale plati. O nezavislosti/nezaujatosti by sme mohli hovorit jedine v priapde nezavisleho meracieho laboratoria (Testcom, VUS) a tam budem rad ak taku vec zrealizujeme.

Laboratorne meranie je jedna vec ale realna prax t.j. nasadenie anten do realnej siete je druha vec. Pred par dnami, davno predtym nez vznikol tento flame som ponukol komukolvek kto prevadzkuje siet a ma chut a cas testovat bezplatne zapozicanie setu RF elements Sector MiMo + StationBox S na testovanie priamo na Vasej sieti a teda v realnych podmienkach. Sami vsetci dobre vieme ze u kazdeho z nas su lokalne podmienky v eteri rozne a preto je vhodnejsie testovanie v praxi nez "sterilne" meranie v "laboratornych podmienkach". Moja ponuka stale plati a to pre vsetkych.

podmienky su velmi jednoduche, napiste mi nieco malo o Vasej sieti ake zariadenia pouzivate, aku velku siet prevadzkujete a my Vam poskytneme set anteny RF elements Sector MiMo + StationBox S na bezplatne testovanie vymenou za kratku recenziu kde v par vetach a fotografiach zhrniete vase skusenosti s nasimi vyrobkami. Ak mate zaujem o testovanie, napiste mi na email marcincak zavinac rfelements bodka com . Povodne som chcel poskytnut iba 3 sety ale teraz moju ponuku zvysujem na 10 ks. Budem sa tesit na Vase reakcie.
Naposledy upravil(a) marcincak_RFE dne 12 May 2012 14:46, celkem upraveno 1 x.
0 x

keksik

No tak uz sa niekto naserte a otestuje to v praxi :mrgreen: . Ja mam siet len jedno-pol a chcem postupne prerabat ci pridavat dualpol, len neviem ktory :roll: , keby som mal mimo sektor s 10-15 ludmi na nom, nie je problem vedla toho svihnut RF antenu a vecer by sa hned uvidelo zac je toho loket - CCQ, ci AirMax kvality, priepustnost, sila signalu rozne plozenych klientov, SNR. Asi budem musiet zainvestovat aj cas aj matros a kupit 4-5 druhov sektoriekm a potestovat. Stavim sa o neviem co, ked ja osobne zistim ze mi chodi dobre isty druh, tak sa tu najde x - ludi co im nebude vedet prist na meno ;-), lebo budu mat skusenost opacnu.
Takze henta prestrelka je uplne zbytocna, aj tak kvalitu preveri v praxy overena funkcnost produktu, co ponuka otazku preco pani z RF elements ci to sami neotestuju v terene mesiac/dva cez nejakych ISPA s ktorymi sa seriozne dohodnu (kolko a co za to, ale pravdu !!! ;-) ), skor nez s produktom vyjdu na trh a mali by argumentov viac pre pripadnu polemiku s praktikmi ako je napr. Hapi.
0 x

marcincak_RFE
Kontaktovat uživatele:

keksik píše:No tak uz sa niekto naserte a otestuje to v praxi :mrgreen: . Ja mam siet len jedno-pol a chcem postupne prerabat ci pridavat dualpol, len neviem ktory.

napis mi a ja ti jeden poskytnem na tesovanie bezplatne.

keksik píše:Takze henta prestrelka je uplne zbytocna, aj tak kvalitu preveri v praxy overena funkcnost produktu, co ponuka otazku preco pani z RF elements ci to sami neotestuju v terene mesiac/dva cez nejakych ISPA s ktorymi sa seriozne dohodnu (kolko a co za to, ale pravdu !!! ;-) ), skor nez s produktom vyjdu na trh a mali by argumentov viac pre pripadnu polemiku s praktikmi ako je napr. Hapi.

my sme samozrejme antenu nielen odmerali, ale aj otestovali, mame tu svoju vlastnu mikrosiet kde sme v ramci firmy poprepajany je toho dohromady 4 sajty a cca 8 klientov, testy sa robili na prototypoch davno predtym nez sme vobec zadali vyrobu foriem na vyrobu anten, t.j. cca pred rokom. Ked sa vyrobili prve produkcne kusy hned sme ich rozoslali k distributorom a vybranym zakaznikom ktory ich otestovali, spatne reakcie su zatial pozitivne. Valna vascina je vsak zo zahranicia dokonca vacsina z nich zo zamoria. Pre lokalny trh takato referencia velku vypovednu hodnotu nema a preto sme iniciovali nasu vyzvu na testy aby sa zakaznik mohol rozhodnut na zaklade skusenosti inych uzivatelov z jeho regionu, pretoze naroky v CR alebo SK su castokrat v protiklade s poziadavkami na antenu v Brazilii, USA alebo indonezii a podobne, odkial mame sucasne referencie. Prvu lokalnu referenciu uz mame najdete ju na tomto linku . Radi zverejnime aj dalsie Vase referencie.
0 x

keksik

marcincak_RFE píše:
keksik píše:No tak uz sa niekto naserte a otestuje to v praxi :mrgreen: . Ja mam siet len jedno-pol a chcem postupne prerabat ci pridavat dualpol, len neviem ktory.

napis mi a ja ti jeden poskytnem na tesovanie bezplatne.

Praveze pre mna je to na dlhe lakte. Pretoze nemam nikde mimo AP, nemam nikde mimo klientov. Ale chcem novych a podla potreby starych davat uz na mimo.
Chcem povedat, ze idealny tester je ten co uz ma mimo AP aj klientov a na konkretny sajt nasadi RFE antenu, povodnu vypne a na RFE sa asocociuju klienti za rovnakych podmienok a ma side by side porovanie v praxi. To je jedina cesta ako to ostestovat v praxi.
0 x