❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

Summit Development spoje skusenosti

WIFI, LTE, dvoubodové spoje, antény atd. Vlákna zaměřené přímo na problematiku MikroTik/RouterBoard a Ubiquiti prosím směrujte do příslušného fóra, viz výše.
tom-tom

Re: Summit Development spoje skusenosti

Příspěvekod tom-tom » 12 years ago

Lamacek1980:
Vždyť je tam šroub na azimut a zrovna 4 :D
Takže zhruba nasměrovat od oka, pak velmi lehce přitáhnout a poklepávat na nejlepší signál a nakonec velmi jemné doladění - přitahovat jednu a povolovat druhou stranu držáku, ono se to celé bude jemně natáčet kolem trubky. Nakonec, pomalu přitáhnout třeba po půlotáčce všechny 4 šrouby naše-vaše, aby se to nepohnulo.

Hlavně si to předtím vypočítej v kalkulátoru jak psal hapi. On tam teda bude nějaký rozdíl mezi skutečným signálem a vypočteným, ale nebude to zas taková hrůza.
A na ten beepač v ODU se vyser, ten použij jen na hrubé naladění a pak vem voltmetr. Taky jsme tak naladili ze začátku pár spojů jen na beep a po roce jsem to z hecu objel s voltmetrem (po roce jsem zjistil, že to jde naměřit na tom konektoru :) ) a rozdíl tam byl docela velký. Asi nemám hudební sluch no :D
1 x
T-T

Leeonek

Příspěvekod Leeonek » 12 years ago

Spočítej si to na kalkulačce, odečti 6-10db a si na reálu :D
0 x

tom-tom

Psychologicky výhodnější, je do kalkulátoru zadávat skutečný zisk antén, tedy 27dB pro 35cm parabolu a 32dB pro 65cm parabolu :)
0 x
T-T

Leeonek

Nebo tak :)

edit: super tip, zkusil jsem podle tohoto způsobu spočítat 2 spoje a sedlo to na chlup :D
0 x

tom-tom

Apropo, dají se něčím levnějším nahradit ty phihong zdroje? Někde snad dokonce tady ve vlákně jsem četl, že ODU umí i pasivní POE, ale nemám odvahu do toho poslat nějakou voltáž naslepo, aby se mi z toho nezačoudilo :)
0 x
T-T

shooter

Příspěvekod shooter » 12 years ago

tom-tom píše:Apropo, dají se něčím levnějším nahradit ty phihong zdroje? Někde snad dokonce tady ve vlákně jsem četl, že ODU umí i pasivní POE, ale nemám odvahu do toho poslat nějakou voltáž naslepo, aby se mi z toho nezačoudilo :)

na starý uni jednotky jsme davaly klasicky zdroje 48 V a POE od mikrotiku
0 x

honzam

Příspěvekod honzam » 12 years ago

shooter píše:
tom-tom píše:Apropo, dají se něčím levnějším nahradit ty phihong zdroje? Někde snad dokonce tady ve vlákně jsem četl, že ODU umí i pasivní POE, ale nemám odvahu do toho poslat nějakou voltáž naslepo, aby se mi z toho nezačoudilo :)

na starý uni jednotky jsme davaly klasicky zdroje 48 V a POE od mikrotiku

Tak tak. A funguje :)
0 x

tom-tom

A já magor pokaždé, co odejde zdroj, vypláznu litr za nový :)
0 x
T-T

shooter

tom-tom píše:A já magor pokaždé, co odejde zdroj, vypláznu litr za nový :)

Aspon že to není tak vybíravy :D
že by řekly a elektrony od ubnt zdroje nechci ja chci elektrony od mýho čínskýho bratříčka Phonhing

Ale Pozor na ty nový zdroje co ma Summit ty by mohly bejt cajk jen cena 2500 :(
0 x

TTcko

Příspěvekod TTcko » 12 years ago

30ks ALTER,QAM,NARROW a vsechny na pasivním POE 55V ze 4x12V baterky .. vsechno zcela v pohodě pojistka na 10A tuším tam je v cestě samozřejmě ..
0 x

tom-tom

Asi je čas vyhrabat ze skladu ten nevyužitý 48V ubnt zdroj :)
0 x
T-T

GRFS
antispam: Ano
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod GRFS » 12 years ago

Vetsina levnych spinanych zdroju z ciny driv nebo pozdeji odejde. Jestli chcete drzak, dejte si tam klasickej zdroj s obyc. 50Hz trafem a prezije vas to.
0 x
A0 = 92,4+20log(d0*f)
Art = A0+Ap+(-Gtx–Grx)
nr = nv-Art

shooter

tom-tom píše:Psychologicky výhodnější, je do kalkulátoru zadávat skutečný zisk antén, tedy 27dB pro 35cm parabolu a 32dB pro 65cm parabolu :)

platí to i pro 90 ky a 120ky ?
0 x

Leeonek

bohužel ano
0 x

David2006

Příspěvekod David2006 » 11 years ago

Dostala se ke mě akce spoje od 58tis a 110Mbs. Nevíte někdo jestli v tom maj 65cm antény a zdroje aby měla smysl?

http://www.summitd.cz/sites/default/fil ... 31127.html
0 x