❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
Waveant?
Re: Waveant?
nejhorší ze všeho je snažit se udat nějaké staré šitky antény z dob minulých. Asi 3x jsem byl tak blbý, že jsem přesouval 24db jirousky, kam sem je nasadil, tam byl problém, po čtvrté jsem se nasral a vyhodil je do sběru :) Na stejné místo patří i waveant naštěstí nemám nic takového na síti, kdybych měl, tak je preventivne vyměňuju na potkání...
0 x
Tak na vysilacich uz mi to zmizelo ale klientum jaksoi vysvetlovat at si koupej novou by me asi zmrzacily
necham jim to at t slouzi dokud muze 

0 x
asi tak, leeonek co pouzivas u klientu za antény na delsi vzdalenost? A co pouzivas na PtP spoje, krom stourace?
0 x
Leeonek píše:nejhorší ze všeho je snažit se udat nějaké staré šitky antény z dob minulých. Asi 3x jsem byl tak blbý, že jsem přesouval 24db jirousky, kam sem je nasadil, tam byl problém, po čtvrté jsem se nasral a vyhodil je do sběruNa stejné místo patří i waveant naštěstí nemám nic takového na síti, kdybych měl, tak je preventivne vyměňuju na potkání...
no jiroušky bych rozhodně nepřirovnal k waveantkám. máme cca 95% antén jiroušek na síti a žádný problém, ani jedna reklamace ne a parametry jsou v normě, zrovna co jsem dělal teď spoj, tak krásně to lítá 42Mb jedním směrem v Áčku. waveantky jsme musel všechny vyhodit a reklamovat, do všech zateklo, ale JRC fungují suprově (používáme výhradně 24extreme), teď už ale také dáváme štouračky.
0 x
dagus píše:asi tak, leeonek co pouzivas u klientu za antény na delsi vzdalenost? A co pouzivas na PtP spoje, krom stourace?
Driv Prowax, bud paraboly nebo u klientu Shibox. 5Ghz p2p uz jen vyjimecne, pokud uz, tak Stourac, klienti Octagony s boxem.
0 x
takže jsi šťastným odběratelem. Kolik máš klientů jestli to není tajné že si můžeš dovolit dělat kdejaký hop na 10ghz a licencích a nebo jen posouváš starší technologie "pomalejší" dál a dál? Nějak si to nedokážu představit že někdo má cirka 100kolíků na každej hop pro 20 kliošů.
0 x
Tohle bych raději neřešil na tomto místě, najdu (nebo zkus Ty) nějaké odpovídající téma :)
0 x
-
- Kontaktovat uživatele:
Nám u těhle zázraků taky vypadávaly zářiče. Prostě lup a ten hliníkovej bázmek je venku. Kdysi jsme použávali DCOMy na 5GHz, tam zase časem shnily konektory na tom tubusu. Mezitím jirousky límcovky... rád bych nasadil i kousky pana Šťourače, ale nevím jak se k ním dostat bo jeho web tvrdí že výrobní kapacity jsou naplněny
( . Když jsem delší dobu nebyl v práci tak se Waveanty objevily i na našich spojích, ale hošani na ně alespoň dali radomy. Tak jako tak bych se jim spíš vyhnul.

0 x
no taky nemohu doporučit, reálně proti starým modelům má 24dBi extremka ještě lepší signál,... a to je vlastně jen 23,5dBi na spojích se toho zatím marně zbavuju, jelikož minulý technik je kvůli ceně nasazoval,.. Jak má jirouska límec je to supr, na sajtu kde bylo celkem zarušeno, s výměnama antén za limce začíná být celkem uspokojivě. Hold jediná věčná škoda, že se nedostaneme k anténám od pana Štourače, třeba někdy v budoucnu nabere nějaké lidi a přecijen tu výrobu trošku zvětší, když vidí jak je v ČR trh nenažranej po kvalitních anténách.
0 x
-
- Kontaktovat uživatele:
Máme na síti ještě řadu PAR24 jirousky "pupky" -bez límce (JRC-24) ... uvažuji že bych je vyměnil za MaxLinky 24dB+radom, co myslíte, má to smysl? Maxlinky jsme ještě netestovali.. alespoň papírově mají lepší WSWR a užší paprsek. Dík.
0 x
já už se na papír vůbec nedívám, na co se dívám je z čeho je anténa vyrobená, jak dobře do sebe pasují díly když jí sestavuji, jak je velká parabola případně jak je velký límec, na papíru je opravdu hodně nesmyslů
0 x
Davat misto klasicky jirousky maxlinak mi prijde jak blbost , kdyz uz tak bych polepsil na jirousku s limcem ale prejit na maxlink mi prijde jako downgrade 

0 x