Nevim proc mate fobii s pigtailu. Ja je mam skoro na vsech AP. Na dostupnym miste, nejlepe uvnitr budovy RB s kartami v boxu. Holt uz nejsem nejmladsi a menit neco na stozaru se mi nechce. Pouzivam tady tohle http://www.i4wifi.cz/?cls=stoitem&stiid=1265 a pokud konektory zavulkanizuji paskou, tak jsem jeste nemel problem s pigtailem. A to ani se starsimi levnymi typy. Navic obcas nejaky utlumovy clanek mezi antenou a kartou potrebuji. Jinak bleskojistku nemam ani jednu a zatim za 4 roky neodesla ani jedna karta, jen nejake ethernety.
Jinak by me zajimalo jak Trandak pokracuje. Prece jenom, je to pres dva mesice co zalozil vlakno a lidi jsou asi stale bez netu. To nahrava spolecnostem jako je O2 a tomu tady doufam nefandime.
❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
Spoj na vzdálenost 4 km a 6 km
-
to si špatně pochopil, on myslel pigtail ten tenounkej přímo z karty aby nemusel používat nesprávně nazívanej pigtail tedy tenkej koax co myslíš ty.
Viděl jsi někdy na spektráku jak se chová ten tenkej kabel co tam taháš? Víš jaký má utlumy? Víš jak je pěkně ovlivněnej i špatnym naobybání? víš jak se pěkně nechá rušit? jak pěkně mění svoje parametry při všech těhle činnostech? Stačí ho vzít do ruky a udělat s nim 50cm ohyb a už to je spíš šňůra na prádlo než koax pro přenášení nizoučkých výkonů který potřebujeme dostat v co nejlepší kvalitě ke kartě.
Viděl jsi někdy na spektráku jak se chová ten tenkej kabel co tam taháš? Víš jaký má utlumy? Víš jak je pěkně ovlivněnej i špatnym naobybání? víš jak se pěkně nechá rušit? jak pěkně mění svoje parametry při všech těhle činnostech? Stačí ho vzít do ruky a udělat s nim 50cm ohyb a už to je spíš šňůra na prádlo než koax pro přenášení nizoučkých výkonů který potřebujeme dostat v co nejlepší kvalitě ke kartě.
0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik
high speed routery podle požadavků
-
Promin, ale ted jsem te nepochopil ja. Kterej pigtail podle tebe meni parametry pri ohybu? Ten tenkej u karty nebo napr. Ten silnej 5m RSMA/Nmale ?. Jsem slaboproudar a elektronice neco vim. O VF moc ne, byl jsem zamereny na merici tecniku a vseobecnou elektroniku. Jinak ted uz pouzivam jen ty tluste koaxy, ale to jen , ze nechci riskovat nekvalitni spoj, popripade AP, prestoze jsem po vymene nejaky rozdil nepocitil. Na obrazku jsou jeste anteny s temi tencimi pigtaily. Jinak kazdy koax ma svoje stineni, ktere by prave melo zabranovat ruseni. Spektrak bohuzel nemam, ale rad bych , pokud by to bylo mozne videl nejake merici protokoly pri situacich ktere popisujes. Ze ma pigtail utlum je snad jasne kazdemu. 50 cm ohyb na pigtailu? V tom nevidim problem. Ruseni mezi sebou?. Nezaznamenal jsem a to jsem tam ty anteny daval postupne a pigtaily jsou v jednom svazku. Jinak povazuji aspon pro me lepsi reseni antena, pigtail napr 5m a RB klasicky v kovove krabici nekde schovane. Asi jsem moc pohodlny, ale prijit do budovy, tam otevrit Rack, mrknout ktery port se mi vypalil, nebo prehodit kartu na RB a to vse s prstem v nose je pro me dulezitejsi, nez lezt na stozar, hlavne ted v zime, navic kdyz nesnasim vysky. Jinak jsem mel antenu na 30m stozaru od radiokomunikaci a nemohl jsem dat zarizeni k antene a musel jsem tahat 30m koax az do technologicke mistnosti a antena byla PW 15dB a spoj cca 1km a jelo to v pohode.Je fakt ze metr toho koaxu tenkrat stal 100 kc.
U klientu je samozrejme lepsi davat vse v jednom, napr JJ, EAP, nebo bullet na panelce. A do tedka jsem si myslel ze se pigtailum vyhybate jen kuli utlumu a hrozbe zateceni konektoru.
Jestli mas odkaz na nejake stranky kde je to technicky popsane a zmerene a nejake teorie, tak mi je prosim posli. Ja nasel jen toto http://www.dipolnet.cz/pouziti_koaxialn ... bib502.htm
Podle tabulky asi nejake vyzarovani bude, ale s poklesem signalu 90 dB a k tomu by muselo projit stinenim do druhehe kabelu s dalsim 90 dB utlumem. Ale to by jsme asi honili duchy. To uz budou mnohem vetsi preslechy mezi kartami.Bohuzel me nikdy nenapadlo to takhle zkoumat a z tohohle pohledu jsem to nikdy nestudoval. Praxe je mozna jina a samozrejme me zajima.
U klientu je samozrejme lepsi davat vse v jednom, napr JJ, EAP, nebo bullet na panelce. A do tedka jsem si myslel ze se pigtailum vyhybate jen kuli utlumu a hrozbe zateceni konektoru.
Jestli mas odkaz na nejake stranky kde je to technicky popsane a zmerene a nejake teorie, tak mi je prosim posli. Ja nasel jen toto http://www.dipolnet.cz/pouziti_koaxialn ... bib502.htm
Podle tabulky asi nejake vyzarovani bude, ale s poklesem signalu 90 dB a k tomu by muselo projit stinenim do druhehe kabelu s dalsim 90 dB utlumem. Ale to by jsme asi honili duchy. To uz budou mnohem vetsi preslechy mezi kartami.Bohuzel me nikdy nenapadlo to takhle zkoumat a z tohohle pohledu jsem to nikdy nestudoval. Praxe je mozna jina a samozrejme me zajima.
0 x
jde mi o slabý koaxy. Tenkýho pigtailu se nikdy nezbavíš a máš ho maximálně většinou 20cm dlouhej tam, problém neni. Šlo mi o tenkej koax k anténám. Někde na veletrhu ukazoval měření kabelu a porovnával tlustej s tenkym a tenkej dělal pěknej bordel. Rozdíl byl už jenom v přiblížení tenkýho koaxu k železný konstukci. Ono se neni čemu divit. Na začátku století jsem nikde neviděl tenhle tenkej koax, všichni jeli v tlustejch a mělo to svůj význam. Když vemu kvalitu opletení stínění na tlustym a tenkym, rozum mi dá za pravdu že tenký jsou prostě na nic i když fungujou. Je jasný že na 2m to moc smyslu nemá ale nad 5m nebo tam kde na to spolejhám a chci kvalitu tak tam prostě tlustej. SIgnál neni všechni, je tu spousta lidí co maji signál v pohodě ale ccq a rate jim kolísá a tim pádem to neni spoj jak by měl bejt. Ono se to nasčítá, špatnej koax, špatná anténa, špatný ccq, špatný rate, špatnej spoj.
0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik
Nevsiml jsem si treba u H155 nejakeho problemu samozrejme se nesmi zlomit nebo hulvatsky stahnou paskama, utlum ma asi do 1Db na 1m coz pri propojkach mezi boxem a antenou fakt nevadi a funguje to vyborne.
Mevim co tady trandak vymysli ten pigac od minipci neni ve venkovnim provedeni tak na to zrovna zapomen, s tim budou jen probemy pouzij ufl - N female s krz krabici a propojovak N -N k antene, vuklanizacni paska a no problem.
Mevim co tady trandak vymysli ten pigac od minipci neni ve venkovnim provedeni tak na to zrovna zapomen, s tim budou jen probemy pouzij ufl - N female s krz krabici a propojovak N -N k antene, vuklanizacni paska a no problem.
0 x
Papier znesie všetko . H155 je starašný bordel viac ako 30 cm by som z nej nepoužil. A UFL na tie netreba ani spektrák stačí si otvoriť winbox sledovať signály a CCQ a popritom pohybovať s tým pigtailom . Dokonca na jednom dlhšom spoji som mal rozdiel v priepustnosti takmer 10 Mbit podľa toho ako bol UFL-N skrútený pri tom na karte stále sedel .
0 x
Zdravím ve spolek, tak abych to nějak shrnul, aby jste si nemysleli, že jste do tohoto vlákna psali zbytečně. Situace ve vesnici je taková, že místní starosta, chtěl časem internet platit z obecních peněz a lidem to dávat zadarmo jako od obce, jenže si nezjistil a hlavně nespočítal náklady a výsledek byl takový, že na to nejsou v obci peníze. To by bylo v pohodě, ale pan starosta v obci o tom už asi začal povídat jako o hotové věci a lidi čekali na free net. Tento týden jsem mluvil se starostou, že to zase probírali na zasedání a prý zadal nějakým svým lidem úkol, aby zjistili zda to půjde udělat jako obecní net a mají na to do konce měsíce. Pokud by to nešlo rozjel bych to tam sám na sebe, pokud by sehnal peníze platila by to obec. Mám tam sice kamaráda, u kterého by jsem to mohl také mít, ale nechtěl jsem to dělat za zády starosty, pro případ, že by tam někdy ten obecní net zřídil, třeba od konkurence a já bych byl bez zákazníků. Tak radši počkám do konce měsíce a uvidíme jakou variantu pan starosta zvolí.
Ale jinak mi včera přišly antény od prowaxu a díly k tomu, protože teď budu dělat nové místo pro hlavní server z něj jeden spoj na starý barák s výhledem na město a z toho baráku další spoj na zemědělský objekt, který pokryje další část města a hlavně to bude připravené na spoj, který povede do další vesnice a z ní pak k panu starostovi. Tak dnes musím vyrobit ještě dva držáky odvést na zinek a pak už budeme montovat, akorát nejsem moc nadšený z toho sněhu:-(
Tak pokud vyjde ta vedlejší vesnici tak už mi bude chybět dokoupit pouze věci na dva spoje to bude ten 4km a 6km. Tak mi držte palce ať to klapne.
Včera jsem se musel upřímně zasmát, když jsem vybalil tu 24 anténu od prowaxu a viděl jsem ten ooooopravdu masivní držák. to mají u mě pochvalu!
Jinak musím ještě dořešit ty pigtaily, jde mi o to, abych na těch skalárech ztratil co nejmíň, protože mají jen 11,6dB, to radši něco ztratím u té 24, protože to bude spoj na 750m a ten druhý spoj bude na 1500m, tam si myslím, že výkonu budu mít dost.
Jestli máte nějaké připomínky, nebo rady sem s nimi. Díky moc Trandák
Ale jinak mi včera přišly antény od prowaxu a díly k tomu, protože teď budu dělat nové místo pro hlavní server z něj jeden spoj na starý barák s výhledem na město a z toho baráku další spoj na zemědělský objekt, který pokryje další část města a hlavně to bude připravené na spoj, který povede do další vesnice a z ní pak k panu starostovi. Tak dnes musím vyrobit ještě dva držáky odvést na zinek a pak už budeme montovat, akorát nejsem moc nadšený z toho sněhu:-(
Tak pokud vyjde ta vedlejší vesnici tak už mi bude chybět dokoupit pouze věci na dva spoje to bude ten 4km a 6km. Tak mi držte palce ať to klapne.
Včera jsem se musel upřímně zasmát, když jsem vybalil tu 24 anténu od prowaxu a viděl jsem ten ooooopravdu masivní držák. to mají u mě pochvalu!
Jinak musím ještě dořešit ty pigtaily, jde mi o to, abych na těch skalárech ztratil co nejmíň, protože mají jen 11,6dB, to radši něco ztratím u té 24, protože to bude spoj na 750m a ten druhý spoj bude na 1500m, tam si myslím, že výkonu budu mít dost.
Jestli máte nějaké připomínky, nebo rady sem s nimi. Díky moc Trandák
0 x
neverhappy: wifinář co nesnáší výšky, dobré :) Ten 2-3m plandající kabel od mísy na salát, to je tvoje práce? Tohle mi udělat někdo z mých lidí, přerazím mu ruce :)
0 x
2trandak: free inet je pekna vec, ale ono to zase tak zadarmo neni. Je to jen jakysi naskovani toku financi.
0 x
ERnet tady, ERnet tam, ERnet vsude kam se podivam
-
Leeonek: Vysky snasim, ale snazim se tomu vyhnout. Ten obrazek je z minuleho roku a byla to fofrovka pri docela mrazu a nemel jsem stahovaci pasky.Jak vidis, tak tam neni ani radom, ktery davam vsude. Ted uz tam jsou vsude ten silnej koax. Jinak misa na salat je v spoj na 4 km s 6dB na karte a oproti jirousu jede bez problemu s CCQ 95-100% pri 54/54Mb.
Ted uz pouzivam prowaxy, ale jen z duvodu, ze ted do site kupuji veci na ktere si sit vydela. Kdyz jsem zacinal tak jsm sit dotoval ze sveho skoro 2 roky. Po 4 letech chodim stale do prace. I kdyz bych ted nemusel. Ale kdyz ta sit jede sama, tak bych se doma asi nudil a nejaky upgrade site nebo nove pripojky delem ve volnem case. Jinak jsem treba podle tvych prispevku dal vsude SS-60 a jsem velmi spokojen, ale tva averze vuci vsemu co neni prowax nebo tyhan je mi znama a docela se bavim, jak reagujes na Maxika a naopak Maxik na tebe. To nemyslim ve zlem, forum procitam rad a pravidelne a misu na salat neres. Me to funguje a nikomu jsem nedoporucoval ji kupovat. Ted bych uz taky pouzil jine komponenty, pac na to mam, ale driv jsem koukal na cenu a proti komponentam ktere jsem pouzival na zacatku je i tohle pokrok. Netvrd mi ze jsi tim neprosel a zacal jsi stavet sit na tom nejlepsim co bylo. Ja jsemza sebou nikoho nemel a sit jsem stavel pri praci za penize ktere jsem vydelal. Delam elektrinstalacni prace a tam nejsou platy zrovna nejlepsi. Zato pri sekani do zdi si psychicky odpocinu.
WiFi zdar
p.s Delam i hromosvody a kdybych se nebal, tak bych to tu mozna uz nepsal. Takze oprava "Z vysek mam ku....skej respekt"
Ted uz pouzivam prowaxy, ale jen z duvodu, ze ted do site kupuji veci na ktere si sit vydela. Kdyz jsem zacinal tak jsm sit dotoval ze sveho skoro 2 roky. Po 4 letech chodim stale do prace. I kdyz bych ted nemusel. Ale kdyz ta sit jede sama, tak bych se doma asi nudil a nejaky upgrade site nebo nove pripojky delem ve volnem case. Jinak jsem treba podle tvych prispevku dal vsude SS-60 a jsem velmi spokojen, ale tva averze vuci vsemu co neni prowax nebo tyhan je mi znama a docela se bavim, jak reagujes na Maxika a naopak Maxik na tebe. To nemyslim ve zlem, forum procitam rad a pravidelne a misu na salat neres. Me to funguje a nikomu jsem nedoporucoval ji kupovat. Ted bych uz taky pouzil jine komponenty, pac na to mam, ale driv jsem koukal na cenu a proti komponentam ktere jsem pouzival na zacatku je i tohle pokrok. Netvrd mi ze jsi tim neprosel a zacal jsi stavet sit na tom nejlepsim co bylo. Ja jsemza sebou nikoho nemel a sit jsem stavel pri praci za penize ktere jsem vydelal. Delam elektrinstalacni prace a tam nejsou platy zrovna nejlepsi. Zato pri sekani do zdi si psychicky odpocinu.
WiFi zdar
p.s Delam i hromosvody a kdybych se nebal, tak bych to tu mozna uz nepsal. Takze oprava "Z vysek mam ku....skej respekt"
0 x
reset píše:2trandak: free inet je pekna vec, ale ono to zase tak zadarmo neni. Je to jen jakysi naskovani toku financi.
Jak si to myslel? Asi jsem ti nepochopil jak to myslíš, ale myslím si, že by to stálo peníze hlavně obec a to není můj problém:-) Hlavně když by platila tak jak by měla.
0 x
neverhappy: No když sem já začínal, tak to bylo trošku jinak, komponent nebylo tolik ale vždy jsem se snažil kupovat rozumné věci. Síť sem dotoval asi dýl než 2 roky, ale už v momentě kdy u nás ani nebyla konkurence, nasazoval sem první a v sousední vesnici druhou všesměrku. Byli to ale taky poslední všesměrky které jsem na síti kdy měl. Už tehdy mě bylo jasné že tudy cesta nevede, a to je pěkná řádka let zpátky.
Zajímalo by mě, kdo tady měl před 5 lety na dědinu s 1800 klientama 4 sektorky? Nikdo, pomalu nikdo nevěděl že nějaké sektorovky existují. Nevěděl jsem jestli se to rozjede, ale přesto jsem zainvestoval, proto jsem byl zpočátku pěkně zavodou oproti konkurenci.
Další kdok, uznávám ještě pře povolením pásma 5,4-5,7 jsem už asi 3 měsíce toto pásmo testoval a hnedka po uvedení nasadil jako páteřní spoje. Tehdy byli 5ky nehorázně drahé ale už tehdy jsem investoval do parabol 3000kč/ks. Když jsem skenoval v 5ce nevěděl jsem jeslti protistrana vysílá, nemohl jsem ověřit jestli mám všechno dobře nebo ne, protože nebylo možné naskenovat žádnou jinou 5ku na které bych to ověřil ;) Pak přišli 2 kousky Jirousů, ještě je stále mám na síti, taktéž to ale byly poslední 2 do kterých jsem investoval. Jeden Dcom parabola (taktéž ještě v užívání), a pak začli sektory na 5ku (jak jinak- Pacific wireless (6500kč/ks). Dál paraboly 28db toho samého výrobce.
Já prostě nepatřím k lidem kteří na wifinách nějak šetří, a dělal jsem to mimo pár kroků vedle s několika "testovacími" kusy, už od zečátku. Uznávám, že dneska, v době kdy je "poskytovatelů" plná prdel se začíná hůř, ale to je ve všech oborech.
Zajímalo by mě, kdo tady měl před 5 lety na dědinu s 1800 klientama 4 sektorky? Nikdo, pomalu nikdo nevěděl že nějaké sektorovky existují. Nevěděl jsem jestli se to rozjede, ale přesto jsem zainvestoval, proto jsem byl zpočátku pěkně zavodou oproti konkurenci.
Další kdok, uznávám ještě pře povolením pásma 5,4-5,7 jsem už asi 3 měsíce toto pásmo testoval a hnedka po uvedení nasadil jako páteřní spoje. Tehdy byli 5ky nehorázně drahé ale už tehdy jsem investoval do parabol 3000kč/ks. Když jsem skenoval v 5ce nevěděl jsem jeslti protistrana vysílá, nemohl jsem ověřit jestli mám všechno dobře nebo ne, protože nebylo možné naskenovat žádnou jinou 5ku na které bych to ověřil ;) Pak přišli 2 kousky Jirousů, ještě je stále mám na síti, taktéž to ale byly poslední 2 do kterých jsem investoval. Jeden Dcom parabola (taktéž ještě v užívání), a pak začli sektory na 5ku (jak jinak- Pacific wireless (6500kč/ks). Dál paraboly 28db toho samého výrobce.
Já prostě nepatřím k lidem kteří na wifinách nějak šetří, a dělal jsem to mimo pár kroků vedle s několika "testovacími" kusy, už od zečátku. Uznávám, že dneska, v době kdy je "poskytovatelů" plná prdel se začíná hůř, ale to je ve všech oborech.
0 x
-
To Leeonek:
Plne s tebou souhlasim. Ja jsem zacal delat internet na truc telecomu, protoze kdyz jsem vracel CDMA modem pro nepouzitelnost, tak se mi vysmali, co pry si tam u nas jineho poridim. Jsem ve vesnici o 500 obyvatelich. cca 150 domu. Takze je jasne kolik domu prislibilo se pripojit, kdyz jsem zacinal a kolik se jich ve skutecnosti pripojilo. Ted mam asi 140 pripojek, konektivitu 35Mb na 10Ghz a platim 23000,- bez DPH. Zacinal jsem ale s ceskymi radiokomunikacemi. 2Mb za 20000,- bez DPH a s 10 klienty. CRA NEDOPORUCUJI nikomu. Nikdo jiny v okruhu 20 km nebyl a do dnes neni. Ja sam si ted taham konektivitu pres 2 kopce, protoze od nas neni opravdu videt skoro nic maximalne vedlejsi dedina.
Takze jak vidis, zacinal jsem jako absolutni amater, ktery ani nevedel co je to TCP a kupoval jsem vse, co mi nekdo doporucil na foru, atd.
Jinak diky nasi poloze konkurenci ve wifi nemam a asi nikdy mit nebudu. Pokud neudelaji nejake stacionarni balony
Proto si take vazim kazdeho kdo internet do vesnic dotahl a rozjel.
Na druhou stranu dnes je vyber opravdu vetsi a konektivita, routery, anteny nepomerne lepsi a levnejsi, navic je mnohem vic informaci.
Jinak vsesmer jsem mel jeden a asi tak mesic nez jsem ho skopl ze strechy. Ze sektory jsemzacinal pred 4 roky a 2 mesici a to pacific Wirelles 120 stupnu a 8,9 Db a pokryl jsem tim cca 20 klientu. Tenkrat jsem vysilal na linksys wrt54G, pak asus 500G a pak RB.
Jinak je ted sit za 4 roky uz potreti kompletne predelana. A kdyz to prepoctu na klienty a pocet vysilacu, tak je to cim dal levnejsi. Ted mam 19 sektoru pro 140 lidi, takze vsesmerky opravdu nepouzivam.
Uf to jsem se zase rozepsal, ale jsi jeden z mala, ktereho co se tyce nazoru respektuji. Z Maxikem zase souhlasim, co se tyce tech jeho anten. Taky bych daval vsude prowax, nebo Tyhan, ale na spoj 600m je to pro me luxus.Napr stozar ktery je na obr. jsem varil s kamosem 3 dny po praci odpoledne a ma 9 m a zelozo fe feromatu stalo 3000,-. Opravdu je jednodussi koupit prihradovy stozar v aspe, ale to bych se nedoplatil.
Ale ukoncime ted nasi debatu a budem drzet palce Trandakovi, at se mu povede vybudovat ten jeho internet.
Zdar
Plne s tebou souhlasim. Ja jsem zacal delat internet na truc telecomu, protoze kdyz jsem vracel CDMA modem pro nepouzitelnost, tak se mi vysmali, co pry si tam u nas jineho poridim. Jsem ve vesnici o 500 obyvatelich. cca 150 domu. Takze je jasne kolik domu prislibilo se pripojit, kdyz jsem zacinal a kolik se jich ve skutecnosti pripojilo. Ted mam asi 140 pripojek, konektivitu 35Mb na 10Ghz a platim 23000,- bez DPH. Zacinal jsem ale s ceskymi radiokomunikacemi. 2Mb za 20000,- bez DPH a s 10 klienty. CRA NEDOPORUCUJI nikomu. Nikdo jiny v okruhu 20 km nebyl a do dnes neni. Ja sam si ted taham konektivitu pres 2 kopce, protoze od nas neni opravdu videt skoro nic maximalne vedlejsi dedina.
Takze jak vidis, zacinal jsem jako absolutni amater, ktery ani nevedel co je to TCP a kupoval jsem vse, co mi nekdo doporucil na foru, atd.
Jinak diky nasi poloze konkurenci ve wifi nemam a asi nikdy mit nebudu. Pokud neudelaji nejake stacionarni balony

Proto si take vazim kazdeho kdo internet do vesnic dotahl a rozjel.
Na druhou stranu dnes je vyber opravdu vetsi a konektivita, routery, anteny nepomerne lepsi a levnejsi, navic je mnohem vic informaci.
Jinak vsesmer jsem mel jeden a asi tak mesic nez jsem ho skopl ze strechy. Ze sektory jsemzacinal pred 4 roky a 2 mesici a to pacific Wirelles 120 stupnu a 8,9 Db a pokryl jsem tim cca 20 klientu. Tenkrat jsem vysilal na linksys wrt54G, pak asus 500G a pak RB.
Jinak je ted sit za 4 roky uz potreti kompletne predelana. A kdyz to prepoctu na klienty a pocet vysilacu, tak je to cim dal levnejsi. Ted mam 19 sektoru pro 140 lidi, takze vsesmerky opravdu nepouzivam.
Uf to jsem se zase rozepsal, ale jsi jeden z mala, ktereho co se tyce nazoru respektuji. Z Maxikem zase souhlasim, co se tyce tech jeho anten. Taky bych daval vsude prowax, nebo Tyhan, ale na spoj 600m je to pro me luxus.Napr stozar ktery je na obr. jsem varil s kamosem 3 dny po praci odpoledne a ma 9 m a zelozo fe feromatu stalo 3000,-. Opravdu je jednodussi koupit prihradovy stozar v aspe, ale to bych se nedoplatil.
Ale ukoncime ted nasi debatu a budem drzet palce Trandakovi, at se mu povede vybudovat ten jeho internet.
Zdar
0 x
Díky za držení palců, včera jsem byl na konstrukci na tom novém objektu samozřejmě s koštětem abych se tam dostal a mám oměřené rozměry a můžu vesele vyrábět. Já dělám po práci se železem takže si to také skoro všechno vyrábím sám a hlavně má člověk z toho větší radost. Ale na druhou stranu když potřebuji držáky ke klientům tak na netu je seženu do 200 i pozinkované a tyhle držáky se mi nevyplatí vůbec doma dělat. Jakmile bude zase něco nového tak napíši. Jinak já mám všesměrku jen jednu ještě s kterou jsem začínal na 2,4 a nemůžu si stěžovat a mám tam teď 10 klientů, kteří mají ještě 2,4, ale nové klienty připojuji už pouze na 5,4 přes skaláry, které jsou u mě hodně oblíbené. Zdraví Trandák
0 x
ještě mám dotaz: kde kupujete propojovací kabely? Chtěl bych tam dát silnej nízkoútlumový, ale na 4 ho ted nemají. Dáte někdo tip kde by se sehnal nebo něco podobného? Díky Trandák
http://www.i4wifi.cz/?cls=stoitem&stiid=1264
http://www.i4wifi.cz/?cls=stoitem&stiid=1264
0 x