❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
Ubiquiti 24 GHz
Re: Ubiquiti 24 GHz
kupuješ si velký ho... prd. profy servis máš až když si platíš SLA.
0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik
high speed routery podle požadavků
- Viktor Novotný
- Moderátor
- antispam: Ano
- Kontaktovat uživatele:
to neni tak uplne pravda
treba u alcomy se zapujcujou nahradni jednotky zadara ... sla je spise vztazeno k servisu na miste, tedy platisli si sla dojedem a udelame servis v danych hodinach co si platis ... pokud neplatis pro jednotky si musis zajet sam a vymenit si to musis sam 

0 x
..:: Nas-Net.org ::..
- programming
- build-up and management networks
- development
- education
- programming
- development
- education
Stale mi nikto neodpovedal co podobnej rychlosti a ceny sa najviac priblizuje airfiberu....velmi som zvedavy. Pytam sa Vas odbornikov...ktorí s tym aj kseftujete...
0 x
nikdo neodpoví protože by se za tu cenu musel stydět.
0 x
rado3105 píše:Stale mi nikto neodpovedal co podobnej rychlosti a ceny sa najviac priblizuje airfiberu....velmi som zvedavy. Pytam sa Vas odbornikov...ktorí s tym aj kseftujete...
Čokoládě podobná pochoutka také nemá ve své kategorii konkurenci ...
0 x
Petr Šlinz
UBNT mám rád!
UBNT mám rád!
Prečo musel? Ked potrebujem niekam streliť rádiom gigabit , tak na to rádio asi mám .
Ja sa len musím smiat na tých ISP ktorý nemajú ani 100 Mbit ako operujú tým že ale to rádio má 700 Mbit . Najradšej mám tých čo majú kúpených ledva 30 Mbit ale všetky 5GHz rádia používajú s 40 MHz kanáli lebo nejaký interný speedtest im ukáže 100 Mbit .
Ja sa len musím smiat na tých ISP ktorý nemajú ani 100 Mbit ako operujú tým že ale to rádio má 700 Mbit . Najradšej mám tých čo majú kúpených ledva 30 Mbit ale všetky 5GHz rádia používajú s 40 MHz kanáli lebo nejaký interný speedtest im ukáže 100 Mbit .
0 x
hapi píše:nikdo neodpoví protože by se za tu cenu musel stydět.
Teda Hapi neblbni, ještě si padneme do noty a to už Tě tady sežerou úplně jako mě před časem

0 x
- midnight_man
Už keď došli argumenty tak sa ide na osobu však
Tak sú tu ISP ktorí nakupujú aj 20/20 mega...no a čo? Aj my sme dakedy nakupovali len 20 mega....aj každý z nás. Ja pamatám, že sme nakupovali linku 256k. Všetci raz nakupovali 20 mega....Sa pozrite kde sú ceny konektu, ceny koncového Inetu a potom si dajte nacenit profi radio. Aháááá akosi to nesedí že? Už ste si niekto spravili prepočet za posledných 5 rokov ceny konektu vs. ceny koncoveho Inetu vs. ceny radii? Mne sa nezdá, že by ceny konektu a radii spadli tak...ako padajú ceny Inetu. Tu sa nebavíme o 700mbps, ktore treba pretlačiť. Pretože 40-50mbps začína byť pri 5Ghz spoji v meste kritických a treba hľadať zmenu...Airfiber bude cenovo prijatelná zmena. To znamená, že pokračujeme 60+mbps....až do 100? 200? kolko dá? Jednoducho v dnešnej dobe 10mbps/klient nedokáže traffic 50mbps zaplatit alcomu...kapišto? Takže sa zamerajme na praktické veci a nie na kecy.

0 x
- Viktor Novotný
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
to midnight_man ... to je divne, jak to, ze mam alcomu do kdejake pr*ele ?
0 x
- programming
- development
- education
- programming
- development
- education
- midnight_man
Zrejme preto....že ti tú alcomu dotujú klienti z inej....velkej p*dele, ktorá nie je tak náročná na financie. Kašlite na to chlapi, k veci. Kto si to kúpiť nechce...nekúpi. hotovka
0 x
když už jste tu nakously ty rychlosti tak i za nejlevnější duplexní pojítko nad 5GHz vypláznu víc než za AF24... to je holej fakt. UBNTu má marketing zmáknutej a management mu jde na ruku a do pár měsíců bude mít takový tržby o kterých se např. alcomě nebude ani zdát. Jestli už teď se v ČR prodalo 100 kusů tak je to docela hard číslo. Vsadim se, že ani anyplication tolik spojů ještě rozpůjčovaných nemá. nebo aspoň ne tolik za tak krátkej čas.
Jestli tady lidi říkají že to funguje a běhá to, tak to tak bude a po ostatních 24GHz pojítkách nikdo neštěkne i kdyby chtěl a na 17GHz se může jít vyfláknout když má skoro stejný parametry s podobnym dosahem.
Nejsem zastáncem ubnt ale tohle je prostě něco co se bude nasazovat na úkor ostatních prodejců kterých se to brutálně dotkne. A je to dobře. Stačí se podívat jak za poslední půl rok klesnuly ceny od ostatních výrobců. Před rokem bych si racom za tu jejich krutou cenu nekoupil... dneska? přišla vám taky akční sleva? to jsou ceny jak za orcave co? a pak že to nejde a pujde to ještě níž. Tam kde by člověk dával 10GHz po městech tak bude dávat AF24. Prosté. I já připravuju infrastrukturu pro ty jejich "bridge" protože AF24 je prostě racionální volba.
Jestli tady lidi říkají že to funguje a běhá to, tak to tak bude a po ostatních 24GHz pojítkách nikdo neštěkne i kdyby chtěl a na 17GHz se může jít vyfláknout když má skoro stejný parametry s podobnym dosahem.
Nejsem zastáncem ubnt ale tohle je prostě něco co se bude nasazovat na úkor ostatních prodejců kterých se to brutálně dotkne. A je to dobře. Stačí se podívat jak za poslední půl rok klesnuly ceny od ostatních výrobců. Před rokem bych si racom za tu jejich krutou cenu nekoupil... dneska? přišla vám taky akční sleva? to jsou ceny jak za orcave co? a pak že to nejde a pujde to ještě níž. Tam kde by člověk dával 10GHz po městech tak bude dávat AF24. Prosté. I já připravuju infrastrukturu pro ty jejich "bridge" protože AF24 je prostě racionální volba.
Naposledy upravil(a) hapi dne 18 Oct 2012 20:48, celkem upraveno 1 x.
0 x
- Viktor Novotný
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
jasne, ale s alcomou 5Ghz dostanu 360 mego na mocne kilometry se smesnym utlumem na kilak ... ale co s 24 Ghz ? ... problem je pasmo ... druhotny problem je kvalita spoje ... ale taky cekam na testy ... a pokud se nedockam fakt si ten kram pujcim .. cpou me to horem dolem a stale rikam nemam cas testovat kramy .. tak uz nekdo napiste, jo jede to na 1km .. FDD tolik a tolik s takovou odezvou .. atd ... pak ma smysl neco resit, tzed je to pro mne jen dve wifiny v 24Ghz
0 x
- programming
- development
- education
- programming
- development
- education
- midnight_man
Už som to minule povedal kolegovi....stavíš 4 tisícky € na 5Ghz freeband?? Neverím že tá alcoma vydrží, keď vám do nej niekto opre 5tkove radio na susednej freq. Neštudoval som síce datasheet tej alcomy..ale je kanálovanie vôbec prijatelné pre 5ghz?
Naposledy upravil(a) midnight_man dne 18 Oct 2012 20:49, celkem upraveno 1 x.
0 x
Viktor Novotný píše:jasne, ale s alcomou 5Ghz dostanu 360 mego na mocne kilometry se smesnym utlumem na kilak ... ale co s 24 Ghz ? ... problem je pasmo ... druhotny problem je kvalita spoje ... ale taky cekam na testy ... a pokud se nedockam fakt si ten kram pujcim .. cpou me to horem dolem a stale rikam nemam cas testovat kramy .. tak uz nekdo napiste, jo jede to na 1km .. FDD tolik a tolik s takovou odezvou .. atd ... pak ma smysl neco resit, tzed je to pro mne jen dve wifiny v 24Ghz
tak ho dotlač a já ho dám místo páteře do města a otestuju.
PS: prachy nemám

0 x