❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

1st aerial - AirBQ 9GHz

WIFI, LTE, dvoubodové spoje, antény atd. Vlákna zaměřené přímo na problematiku MikroTik/RouterBoard a Ubiquiti prosím směrujte do příslušného fóra, viz výše.
David2006

Re: 1st aerial - AirBQ 9GHz

Příspěvekod David2006 » 13 years ago

Ti to přeci Dade psal - pač Hapi&spol tu jinak prudí že se pak nemají v čem šťárat a jsou to uctívači Mikrotiku vysazení na UBNTu , víc kromě pár drobností v tom nehledej :mrgreen: :D . A samo vše psáno s větší nadsázkou než-li je zdrávo, tak se Hapi nezlob :) .
0 x

hapi

Příspěvekod hapi » 13 years ago

ne... protože i insider tady ukazuje že propustnost je na straně mikrotiku. Jestli to nevidíš tak seš slepej. Jo bylo to určitě UDP test ale 100/100Mbit na ubntu nedáš.
0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik
high speed routery podle požadavků

David2006

Příspěvekod David2006 » 13 years ago

Až Ti pak ukáže cenovku, tak to bude fakt už jen o fanouškovství :D . Te jedno, když má čas si s tím hrát a chce vám vyhovět, tak o nic nejde.
0 x

hapi

no, tady je spíš otázka ceny protože když to bude stát polovinu 10GHz spoje kterej je někde jinde, tak to smysl nemá. Zajímalo by mě proč to neni postavený na nějakym komerčnim modemu a k tomu konvertory na 9GHz. Asi by se tam neřešilo přepínání TX/RX a podobný cípoviny. Kdyby to píchnul k AirOne, bylo by to zajímavější už jenom z pohledu většího QAM či opuštění stupnidní wifi komunikace ale zase tam neni ptmp a to bude asi ono no. Každopádně je to jenom transformace wifiny do 9GHz což má svoje proti a na páteře to vhodný neni stejně tak jako M10ka :-)
0 x

raven-il
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod raven-il » 13 years ago

hapi píše:ne... protože i insider tady ukazuje že propustnost je na straně mikrotiku. Jestli to nevidíš tak seš slepej. Jo bylo to určitě UDP test ale 100/100Mbit na ubntu nedáš.

Ja ti nevim. Slepej budes asi ty.

http://www.pojitko.cz/index.php/technicke-parametry

Ja tam teda vidim 97/97 mbit v tom poslednim testu.
0 x
Josef Smola
k mikrotiku jsem se vratil po 4 letech a mam pocit, ze kdyby zakazali vsechny zabugovany feature, zustane jen ten barevnej terminal....

hapi

tady vidim https://picasaweb.google.com/lh/photo/f ... directlink

jelikož to je nv2, bude tam nižší latence.
0 x

raven-il
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod raven-il » 13 years ago

hapi píše:tady vidim https://picasaweb.google.com/lh/photo/f ... directlink

Mozna. Pokud to tak bude, jedine dobre. Nicmene test, kde mi na zarizeni se 100 Mbit portem tece 101 mi moc relevantni neprijde.

edit: a test latence pri zatezi taky nevidim, takze o cem se to tu vlastne dohadujeme ? :( O nicem, mozna o nejakem nekompletnim prvnim testu, ktery byl uverejneny jako prvni vlastovka a jako "namlsavka" pro potencialni budouci odberatele.
0 x
Josef Smola
k mikrotiku jsem se vratil po 4 letech a mam pocit, ze kdyby zakazali vsechny zabugovany feature, zustane jen ten barevnej terminal....

miract
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod miract » 13 years ago

raven-il píše:

Mozna. Pokud to tak bude, jedine dobre. Nicmene test, kde mi na zarizeni se 100 Mbit portem tece 101 mi moc relevantni neprijde.

edit: a test latence pri zatezi taky nevidim, takze o cem se to tu vlastne dohadujeme ? :( O nicem, mozna o nejakem nekompletnim prvnim testu, ktery byl uverejneny jako prvni vlastovka a jako "namlsavka" pro potencialni budouci odberatele.

Vem si dve SXT dej je na 500 metru v nezarusenem prostredi proti sobe a zkus rychlost. Potom to same zkus s ubnt a porovnej. Me nejde jen o propustnost, ale i o latenci. Nevidim duvod, proc bych si mel prznit sit nejakou jinou znackou zarizeni. Proto byla ta moje otazka, kolik mas na siti mikrotiku.
Ja mam treba 100% mikrotik, 0% ubnt. Vse mi funguje jak ma, tak proc do site rvat ubnt. Jsem uz zvyklej na nejaky konfort monitoringu site, analyz problemu, firewally, vpnky, tunely atd... A tyto urcite veci proste ubnt NEMA. Tak pokud clovek co pouzivat ubnt nechce lepit na L2, tak stejne musi pouzivat routery(linux, bsd, mikrotik..).
0 x

net.work
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod net.work » 13 years ago

miract píše:
raven-il píše:

Vem si dve SXT dej je na 500 metru v nezarusenem prostredi proti sobe a zkus rychlost. Potom to same zkus s ubnt a porovnej. Me nejde jen o propustnost, ale i o latenci. Nevidim duvod, proc bych si mel prznit sit nejakou jinou znackou zarizeni. Proto byla ta moje otazka, kolik mas na siti mikrotiku.
Ja mam treba 100% mikrotik, 0% ubnt. Vse mi funguje jak ma, tak proc do site rvat ubnt. Jsem uz zvyklej na nejaky konfort monitoringu site, analyz problemu, firewally, vpnky, tunely atd... A tyto urcite veci proste ubnt NEMA. Tak pokud clovek co pouzivat ubnt nechce lepit na L2, tak stejne musi pouzivat routery(linux, bsd, mikrotik..).

+1 naprosty souhlas...
0 x
Jan Ptáček

Viktor Novotný
Moderátor
antispam: Ano
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Viktor Novotný » 13 years ago

... analyz problemu ...

to je presne jen doplnim "ktere bys s ubnt vubec nemel a tak nemusel nic resit" ...
0 x
..:: Nas-Net.org ::..
- programming
- build-up and management networks
- development
- education

honzam

Příspěvekod honzam » 13 years ago

no jistě :D
0 x

miract
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod miract » 13 years ago

Dade_Marfi píše:
... analyz problemu ...

to je presne jen doplnim "ktere bys s ubnt vubec nemel a tak nemusel nic resit" ...

Ja jsem nemel na mysli analyzu bezdratu, ale obecne sitoveho provozu. Tudis je jedno, jestli z ubnt, cpx, mk nebo neceho jineho.. Ty tam bud musi dat router ci L3 switch, nebo ti ten bordel lita po cele siti na L2(i kdyby ve VLANu).
0 x

Viktor Novotný
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

vsak ano .. router .. co ti to slovo rika ? no tahle vec ROUTUJE ... radio ... co ti to rika ? me to moc nepripomina router ! zato me to dost jasne pripomina neco co prenasi data luftem ... chapes ten rozdil ? ... router routuje .. radio resi luft ... spojit ty dve veci do kupy = kopa problemu :) sorry ze jsem trosku hnusny .. ale to je jako kdyby ti opravar aut varil v luxusni restauraci ... proste kazdy dela to k cemu co umi a cemu rozumi .. a ohnout to abych mel jedo univerzalni zarizeni vetsinou znamena nejaky problem :)
0 x
- programming
- development
- education

net.work
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod net.work » 13 years ago

Otazka na Insidera: Proc AirBQ neni proste krabicka s N konektorama a jackem (popr.jinym konektorem) pro napajeni tak, aby si tam mohl pripojit kazdy to co chce?
0 x
Jan Ptáček

Viktor Novotný
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

jasne a proc ti vyrobce neposle auto rozmontovane a sloz si to doma ? :D
0 x
- programming