Příspěvekod mpcz » 7 years ago
Pěkný příměr, jen jsou ty teorie natolik hluboké, že jim méně chápaví (jako např. já) ne vždy úplně porozumí.
Třeba o tom zastínění si myslím svoje. Historicky většina parabol má osu paraboly zastíněnou, řešení pana Šťourače také, pouze o něco méně. Jak jsem se již zmínil, i to finální LHG60 bude mít pravděpodobně osu zastíněnou modulem, stejně jako již má LHG5G, možná o něco menším nebo jinak posazeným, ale bude to tak. Navíc se jedná o cca 2 procenta plochy. Vyrábět plnou parabolu s jiným speciálním zakřivením nikdo vyrábět nebude, tím jsem si jist, kdo ví, co znamená vyrobit matrici pro parabolu a mít na ni potřebně velký lis to určitě potvrdí. Ostatně, po vydání definitivní verze LHG60 se to snad vyřeší definitivně. Nemyslím si, že by Sergej masově vyráběl výrobek papírově nepoužitelný. Takže situaci vidím tak, že máme určitou představu o možnostech systému a nezbývá, než čekat, až vyjde schválený výrobek a jeho povolené mantinely. Za sebe bych spíš raději viděl povolené jen PTP, nikoliv AP, protože to by uvolnění přehuštěného pásma prospělo více. A při počtu pouze 4 kanálů 60G by to mohlo za chvíli vypadat stejně, jak v 5G.
Doufejme tedy, že LHG60 spatří světlo světa co nejdříve, vč. papírové certifikace pro Československo. No a když už začaly vznikat ty různé sdružení poskytovatelů, nebylo by špatné, aby třeba zalobovaly a snažili se aktivně a ve vší SLUŠNOSTI ovlivnit kladný posudek na to pásmo a výrobek. Považoval bych to za profesionální a hlavně lidsky pochopitelné. Protože nač jinak by to pásmo mělo totálně ležet ladem a jinde se přitom nehorázně přetláčet o kanály, že? V tichosti zavzpomínejme na situaci ohledně pásma 9GHz, které i při svém obrovském potenciálu zeje prázdnotou bez naděje na změnu.
mpcz, 31.jan.2018
0 x