❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

IEEE 802.11ac aneb Gigabit WiFi

WIFI, LTE, dvoubodové spoje, antény atd. Vlákna zaměřené přímo na problematiku MikroTik/RouterBoard a Ubiquiti prosím směrujte do příslušného fóra, viz výše.
zdenek.svarc
Administrator
antispam: Ano

Re: IEEE 802.11ac aneb Gigabit WiFi

Příspěvekod zdenek.svarc » 13 years ago

Obávám se, že tohle neklapne. Jeden svazek nedáš, páč ethernet skončí ve switchi, který je pravděpodobně jinde, než AV receiver, a hdmi taky nemusí končit v AV receiveru, nýbrž přímo v TV nebo hdmi přepínači + x dalších kombinací. Fakt, ať na to jdeš z kterékoliv strany, skončíš u proklínání. Možná by to řešil hdmi 1.4, který by všechno sdružil v nadupaném AV receiveru. Ani nevím, jestli takový už existuje.
0 x

Myghael

Příspěvekod Myghael » 13 years ago

Já vám chlapi nevím, ale prostě mám doma bednu se switchem, routerem, NAS, domácím serverem, videem, HTPC a dalšími krámy a na pohled vypadá jako skříňka, na které je postavený počítač. :-D Na zdi mám jenom TV kam vedou dva kabely ve svazku (HDMI a napájení, v husím krku a není vidět ani jeden) a jediný nezvyk je mířit ovladačem na tu skříňku místo na televizi. Přičemž všechno ovládám jedním ovladačem, který je jediným bezdrátovým zařízením. :-D Teda leda když si přítelkyně dotáhne iPad tak přes DLNA streamuje to toho krámu fotky, ale i když pouštěla FullHD BDrip (vlastní samozřejmě i legálně pořízenou kopii toho filmu na BD) ale i to v pohodě stíhá n-wifi. Tak a teď mi řekněte, proč bych měl chtít místo těch kabelů bezdrát.
0 x
Si vis pacem, para bellum.

MikroTik, UBNT, Cisco, TP-Link... rozhoduje vhodnost toho či onoho pro konkrétní použití, ne jaké logo nalepili v Číně na krabici. Na tomto fóru vystupuji jen a pouze sám za sebe.

zdenek.svarc
Administrator
antispam: Ano

Příspěvekod zdenek.svarc » 13 years ago

Je zbytečné vést diskuzi s někým, kdo ve větách po sobě jdoucích popírá co píše. Škoda dalších slov.
0 x

hapi

Příspěvekod hapi » 13 years ago

pak tedy musis mit ve zdi zasadrovany dva husy krky :-) nebo falesnou pricku.

nevim jak to dela apple ale na video ti staci 30fps coz je 2x mene nez hdmi u pc. Pak je taky mozny pouzit i 24 fps pro cinema mod tak by to snad dalo.
0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik
high speed routery podle požadavků

Myghael

Příspěvekod Myghael » 13 years ago

Zdeněk Švarc píše:Je zbytečné vést diskuzi s někým, kdo ve větách po sobě jdoucích popírá co píše. Škoda dalších slov.

Opravdu? Pevné věci jsou spojené kabelem a bezdrát je pouze na dálkové ovládání a připojení mobilních zařízení typu smarthone, tablet. O tom to celé je. No tak tu bednu s krámama mám jinde než pod televizí, no.
0 x
Si vis pacem, para bellum.

MikroTik, UBNT, Cisco, TP-Link... rozhoduje vhodnost toho či onoho pro konkrétní použití, ne jaké logo nalepili v Číně na krabici. Na tomto fóru vystupuji jen a pouze sám za sebe.

honzam

Příspěvekod honzam » 11 years ago

Oživíme staré téma, něco málo vyčmucháno "mezi řádky"
MUM Italy, February 20-21 - New REVOLUTIONARY product announcements

jan/02/1970 01:00:12 system,info installed routeros-mipsbe-6.8rc1
jan/02/1970 01:00:15 script,warning defconf: penta chains are only for 'ac' boards
jan/02/1970 01:00:30 interface,info ether1 link up (speed 100M, full duplex)

extra MB in .npk looks like initial support of new hardware

Vypadá to že se můžeme těšit na nějaké AC věcičky
0 x