ako je to s tou 951, pripoji sa tam vsetko? S mikrotikmi ako wifi po dome mam zle skusenosti - ako sa pisalo ohladom nekompatibility s notebookmi, telefonmi. Rb751 som mal a hned som vratil, mnozstvo problemov(ale tie zavisia od serie, niekomu to ide niekomu nie...)
Tie airroutre su vraj vynikajuce....
http://rado3105.blogspot.sk/2012/12/asu ... 741nd.html
Dobre skusenosti zatial mam s tplink 741nd a asusom rt-n10 ver. C....
❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
Kvalitni pokryti WiFi signalem velkeho domu
Ja doma pouzivam RB493G a kartu R52HnD a jede to se vsim pres wifi iphone 3G, macbook air, nb lenovo, acer, asus, tv panasonic.
Vse naprosto bez problemu verze ROS 5.21 rychlosti do 130/130 pouzivam max 20MHz kanal.
Vse naprosto bez problemu verze ROS 5.21 rychlosti do 130/130 pouzivam max 20MHz kanal.
0 x
Ahoj, oživuji staré téma. Mám připojenou budovu,, uvnitř je 5 wifin - TP-Link - WA501G , spojený do jedný lanky. Nastavené na všech stejné ESSID , stejný kanál. Jaké máte zkušenosti s takovým nastavením, neruší se wifi mezisebou ? Určitě se APčka slyší mezisebou (né všechny) . Nebo spíše navrhujete nastavit stejné ESSID a pak 1, 4 , 7 , 10 a 13 kanál ? Při instalaci bych řekl, že to chodilo super, poslední dobou se tam pohybuje více lidí, každej má mobil či notebook a bohužel se tam natahují odezvy, celé to nějak tu wifi zabijí.
Díky za poznatky.
Díky za poznatky.
0 x
zkus to rozházet mezi kanály 1, 6 a 11, ty se mezi sebou nepřekrývají
0 x
- lwq
- antispam: Ano
- Kontaktovat uživatele:
Urcite rozhazet kanaly, pokud se krabicky slysi. A pokud porad nebude roaming fungovat dobre (a bohuzel tam neni MK+ROS), tak nebude jina cesta, nez nekolik SSID, aby si lidi mohli vybrat. Threshold na uroven signalu je vetsinou dost debilne nastaven (typicky Widle) a rikat uzivateloj, nastavte si u wifi karty to a to je vetsinou nesmysl ... 
EDIT: Jeste bych rozjel debatu nanovo ... co pouzivate za domaci wifi aktualne a jak to maka ? Ja pouzivam u lidi citlivych na cenu TP-Link WR743ND (ma v sobe PoE a to se hodi), u tech to zkousnout "jinou" cenu, tak AirRouter ci RB951 ...
maka to ja ma, ale WR743ND mi jednou strasne haluzilo v kombinaci s iMACem ... 

EDIT: Jeste bych rozjel debatu nanovo ... co pouzivate za domaci wifi aktualne a jak to maka ? Ja pouzivam u lidi citlivych na cenu TP-Link WR743ND (ma v sobe PoE a to se hodi), u tech to zkousnout "jinou" cenu, tak AirRouter ci RB951 ...

0 x
LWQ ... Vice na www.lwq.cz (treba GIOM 3000 atp.) ...
TP Link TL-WR841ND v 80-85 % pripadu.
Uz proste nechci nasazovat jednoantenove routery bez 2x2 MIMO, protoze jak pokryti tak rychlost je s 2x2MIMO vyrazne lepsi a to na 20 MHz kanale. Za 40 MHz kanaly nastavovane na routerech jako 741ND a podobne bych sekal ruce!
Hlavne kdyz mate zastavbu domku v "satelitu" blizko u sebe, kde si lidi nenatahali kabely a tak ma kazdy na pude wifinu. To je pak neco silenyho, uz s 20 MHz kanalama je to des, ale jak tam lidi maj 40 MHz tak se to fakt neda.
Ten 841ND da na 20 MHz kanale to same jako 741ND na 40 MHz kanale.
Zaroven je cena natolik dostupna, ze s tim lidi nemaji problem v naproste vetsine pripadu.
U vetsich domu je to horsi. AirRouter HP od UBNT je fajn a pro tyhle ucely ho pouzivam, ale strasne me na nem stvou dve veci: debilni napajeni pres 5V PoE adapter, kdy ho MUSIM zapojit do zasuvky nebo spojky, coz je nekdy problem, a pak samozrejme ze je jen jednoantenovy a neumi 2x2MIMO za ty prachy. Ale nic lepsiho podobne vykonneho asi ted neni. RB751 jsem zkousel, a to i s externimi antenami, ale ty problemy s kompatibilitou tam jsou, 2x2 MIMO na tom funguje dost divne a mel jsem tam problemy s Applem, kdy se iSracky nepripojily at jsem s nastavenim delal cokoliv. A tim padem se trosku bojim i RB951...
Uzasne bylo UBNT PowerAPN, absolutne nechapu proc ho prestali delat nebo respektive proc nezacali delat nejaky AirRouter MIMO, to PowerAPN mi pokrylo jakykoliv rodinny dum a i na RX strane se to chovalo velmi dobre a ty slabe notebooky a tablety to chytalo. Zaroven to bylo 2x2MIMO, na 20 MHz preneslo v pohode 50 Mbit, proste parada.
Takovyhle router ted na trhu zalostne chybi.
Uz proste nechci nasazovat jednoantenove routery bez 2x2 MIMO, protoze jak pokryti tak rychlost je s 2x2MIMO vyrazne lepsi a to na 20 MHz kanale. Za 40 MHz kanaly nastavovane na routerech jako 741ND a podobne bych sekal ruce!

Ten 841ND da na 20 MHz kanale to same jako 741ND na 40 MHz kanale.
Zaroven je cena natolik dostupna, ze s tim lidi nemaji problem v naproste vetsine pripadu.
U vetsich domu je to horsi. AirRouter HP od UBNT je fajn a pro tyhle ucely ho pouzivam, ale strasne me na nem stvou dve veci: debilni napajeni pres 5V PoE adapter, kdy ho MUSIM zapojit do zasuvky nebo spojky, coz je nekdy problem, a pak samozrejme ze je jen jednoantenovy a neumi 2x2MIMO za ty prachy. Ale nic lepsiho podobne vykonneho asi ted neni. RB751 jsem zkousel, a to i s externimi antenami, ale ty problemy s kompatibilitou tam jsou, 2x2 MIMO na tom funguje dost divne a mel jsem tam problemy s Applem, kdy se iSracky nepripojily at jsem s nastavenim delal cokoliv. A tim padem se trosku bojim i RB951...
Uzasne bylo UBNT PowerAPN, absolutne nechapu proc ho prestali delat nebo respektive proc nezacali delat nejaky AirRouter MIMO, to PowerAPN mi pokrylo jakykoliv rodinny dum a i na RX strane se to chovalo velmi dobre a ty slabe notebooky a tablety to chytalo. Zaroven to bylo 2x2MIMO, na 20 MHz preneslo v pohode 50 Mbit, proste parada.
Takovyhle router ted na trhu zalostne chybi.

0 x
- lwq
- Kontaktovat uživatele:
Diky za hodnotny prispevek !
Jaka kdo pouzivate nastaveni pro ty domaci wifiny ? Myslim tim sifrovani a tak. Ja davam ne(nejmene)zaruseny kanal (prirozene), 20MHz kanal, WPA/WPA2 Mixed TKIP+AES ... A vzdy vse zatim fungovalo, ale ten iMac nedavno me znacne rozladil, kdyz se z takove site nahodne odpojoval ...

Jaka kdo pouzivate nastaveni pro ty domaci wifiny ? Myslim tim sifrovani a tak. Ja davam ne(nejmene)zaruseny kanal (prirozene), 20MHz kanal, WPA/WPA2 Mixed TKIP+AES ... A vzdy vse zatim fungovalo, ale ten iMac nedavno me znacne rozladil, kdyz se z takove site nahodne odpojoval ...

0 x
ja davam podobne ako lwq, s tym, ze zariadenie je iba bridge za klientom na streche.
mam ale jedneho klienta, kde si neviem rady. ma asus laptop, a niekolkokrat do dna ho od wifiny odpoji a nepripoji sa pokial nerestartuje router. ine laptopy u neho funguju v poriadku, a on s tym asusom sa na inom routeri tiez pripoji bez problemov. skusal som vymenit aj router za iny kus (presne ten isty model, tplink wr741nd), ale nepomohlo. asi mu dam nieco ine - asus rt10/12?
nemate napad co s tym?
mam ale jedneho klienta, kde si neviem rady. ma asus laptop, a niekolkokrat do dna ho od wifiny odpoji a nepripoji sa pokial nerestartuje router. ine laptopy u neho funguju v poriadku, a on s tym asusom sa na inom routeri tiez pripoji bez problemov. skusal som vymenit aj router za iny kus (presne ten isty model, tplink wr741nd), ale nepomohlo. asi mu dam nieco ine - asus rt10/12?
nemate napad co s tym?
0 x
- lwq
- Kontaktovat uživatele:
A jinak, mam WR741ND u sebe doma stabilne a pres wifinu namerim bezne 45mbps z 50mbps moznych. Ale ten WR842ND me laka ... Pripadne AirRouter ? Hmmm ... Ale je to uz 800,- penez a na to hodne lidi neukecam ...

0 x
divizna...pekne si to zhrnul....
ano tych powerapn je velka skoda, bohvie co ich k tomu viedlo....
SKusali ste niekto do tej 842ky nahrat ddwrt ci tam funguje dobre?
0 x
Zdravim, chtěl bych se pripojit do diskuze a zeptat se, jak byste řešili ...mám pokryt sklad pro fungování čteček, které mají 802.11bgn. Dodavatel čteček(motorola)navrhuje svoje řešení ale to je kurna drahé(10AP (AP621)+ ap controller(RFS4000)=cca150tis). Což mi přijde mrtě drahé. Z toho co jsem vyčetl, bych řekl, že když tam dám 10x(RB411AH+R52N a k tomu dve anteny)tak to bude plnit stejnou funkci. Bude stacit nastavit jen stejne SSID,stejne zabezpeceni, rozdilne kanaly a čtečky by měly díky roamingu přepadávat podle parametru co nastavím na jednotlivých ap. Myslíte, že to tak bude fungovat? Díky za reakce.
0 x
Petr S.
rado3105 píše:divizna...pekne si to zhrnul....
Nahrával jsem tam OpenWRT, ale dělalo to problémy s YouTube a podobnými streamy. Stávalo se, že při načítání videa to rozhodilo APčko tím způsobem, že odpojilo všechny připojené zařízení a pár minut se k AP nedalo připojit. Po uplynutí pár minut se najednou všechno zpátky připojilo, jako by se nic nestalo. Pro vyřešení problému jsem pátral po diskuzích, zkusil pár doporučených postupů, ale nepomohlo nic.
0 x
Mikrotik NEEE!!!! Uz vubec ne RB411 s R52Hn. Parkrat jsem to nekde zkousel a chodi to s normalnima NTB, mobilama atd. dost bidne a jsou s tim jen problemy.
Nove RB2011 uz jsou na tom ale o dost lepe...
Kazdopadne na tohle pouziti bych sel asi do UBNT Unifi.
Nove RB2011 uz jsou na tom ale o dost lepe...
Kazdopadne na tohle pouziti bych sel asi do UBNT Unifi.
0 x
CANOPA píše:Zdravim, chtěl bych se pripojit do diskuze a zeptat se, jak byste řešili ...mám pokryt sklad pro fungování čteček, které mají 802.11bgn. Dodavatel čteček(motorola)navrhuje svoje řešení ale to je kurna drahé(10AP (AP621)+ ap controller(RFS4000)=cca150tis). Což mi přijde mrtě drahé. Z toho co jsem vyčetl, bych řekl, že když tam dám 10x(RB411AH+R52N a k tomu dve anteny)tak to bude plnit stejnou funkci. Bude stacit nastavit jen stejne SSID,stejne zabezpeceni, rozdilne kanaly a čtečky by měly díky roamingu přepadávat podle parametru co nastavím na jednotlivých ap. Myslíte, že to tak bude fungovat? Díky za reakce.
Za mě doporučuji UniFi od Ubiquiti, tam funguje roaming out-of-the-box nejen s notebooky/tablety/mobily a spol., ale i s bezdrátovými moduly PLC řídícího vozík nebo s hračkami od Agilentu... Kromě Apple iPhone s ničím nebyl problém, samozřejmě pokud jsem já nezadal nějakou úplnou hovadinu do konfigurace.
0 x
Si vis pacem, para bellum.
MikroTik, UBNT, Cisco, TP-Link... rozhoduje vhodnost toho či onoho pro konkrétní použití, ne jaké logo nalepili v Číně na krabici. Na tomto fóru vystupuji jen a pouze sám za sebe.
MikroTik, UBNT, Cisco, TP-Link... rozhoduje vhodnost toho či onoho pro konkrétní použití, ne jaké logo nalepili v Číně na krabici. Na tomto fóru vystupuji jen a pouze sám za sebe.
Nie je mi zname, ze by RouterOS vedel bezdrotovy roaming, alebo sa mylim?
0 x