❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

10Ghz >11km > 150mbit/s

WIFI, LTE, dvoubodové spoje, antény atd. Vlákna zaměřené přímo na problematiku MikroTik/RouterBoard a Ubiquiti prosím směrujte do příslušného fóra, viz výše.
jahoo
Kontaktovat uživatele:

Re: 10Ghz >11km > 150mbit/s

Příspěvekod jahoo » 15 years ago

baz píše:no pockej, to chces rict, ze insider ma jako jediny vyrobce v desitce spoje IDU+ODU? to uz snad nema nikdo ne? sto let za opicema. kazdy ma dneska ODU only reseni.
ne ze bych byl na IDU alergickej, na vetsine mist kde mi jakekoli spoje konci se misto pro IDU najde, ale je to zbytecne a v desitce uplne. navic to cosi vypovida o schopnostech vyrobce - dobry vyrobce narve vsechno do ODU a nemusi se resit pitome propojeni koaxem.
u licencnich pasem je to horsi, tam pouzivaji IDU+ODU snad vsichni, pritom je to o blby 1GHz jinde. predpokladam ze by slo udelat spoj ODU only take bez problemu.

Summitd bude mit pristi mesic v prodeji 300Mb 11GHz ODU only
0 x

Viktor Novotný
Moderátor
antispam: Ano
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Viktor Novotný » 15 years ago

to jahoo - bude mit, to neni idealni (uz od dob slibu SVM jsem na toto dosti alergicky), az to bude rad se na to podivam, tez me 11Ghz zajima, otazkou ovsem je, zda to zas nebude hluche jak prvni summity ...
0 x
..:: Nas-Net.org ::..
- programming
- build-up and management networks
- development
- education

baz

Příspěvekod baz » 15 years ago

taky mam strach, o 11g jsme s pi Bizkovou mluvili uz loni na jare, kdyz jsem byl v orechu pro spoje. rikala do podzimu budou. mame jaro a nic.
kazdopadne jestli budou mit 300mbs a odu only, u me maji urcite sanci. zkusenosti s qamama mam vyborne, verim ze tohle bude stejne dobre.
0 x

lukas

Příspěvekod lukas » 15 years ago

Dr.Easy: Tech 10/12 spatnych summitu ti nezeru ani nahodou, bereme od nich posledniho 1,5roku a nemam jediny problem, kam ho dam, tam uz se kvuli nemu nevracim. Horsi to je s prodejci, to uz jsem tady kdesi zminoval. S podporou (a nejen technickou) to zrovna nejlepsi neni, ale co jsem potreboval zjistit, to jsem nejak zjistil. Na druhou stranu se mi jeste nestalo, ze by je jakkoli zminovali, takze nemusim poslouchat reci, kterym stejne nerouzmim. "Novy" alcomy asi nebudou spatny, ale posledni "akcni" nabidka 66tis za 32mbit a 95tis za 88mbit me nijak zvlast nezaujmula. Navic na muj dotaz o moznem rozkladu a snizeni ceny ani neodpovedeli.
0 x
Lukas Kristek

Dr.Easy
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Dr.Easy » 15 years ago

No, my mame stesti, ze s nam alcomaci jednaji okamzite, coz se u summitu rict neda a summit proste pro nas kvalita neni. tak se mu obloukem vyhybame :)
0 x
UBNT? Maximálně pro klienty...

Peyrak

Příspěvekod Peyrak » 15 years ago

Alcomy mame, jednani ok, tech podpora ok, ceny v te dobe měli nejlepší. Pak tu máme 6 spojů kde jsou parohy ze skywalkera a modem od ath, když se pečlivě vyberou parohy dává to 34M, jinak 25, tenkrát to stálo 24kkč včetně antén 60cm, větší antény sme k tomu brali za cenu šrotu. Máme to na 2x120cm na 18km a dává to 34M, problémy s tím nikdy žádný nebyly, jen k zaměření je potřeba měřák. Pak sme koupili ten 40M summit jetej, je fakt že nevím co s nim kdo vyváděl, ale s 2x35cm na 600m nikdy pořádně nefungoval, a protože technická podpora summitu asi nic neříká, tak jsem ho poslal zase o dům dál a nevím co by mě přesvědčilo abych to znovu koupil, i kdyby to bylo nový.
0 x

lukas

Stale se mi nechce verit. Kdyz vam ten summit tak nevyhovuje, tak ja bych je od vas koupil. Kdyz mi das zaruku na vylouceni vady jednotliveho kusu a dohodneme se na nejake rozumne cene, tak bych je mozna vzal i vsechny... Pokud mas zajem, dej mi kdyztak vedet do PM.
K tem 35kam a 700 metrech bych rad rekl, ze jsme pres zimu udelali 4QAM 50Mbit spoj na 1,8km bez dosmerovanych anten pres dva stromy a uroven signalu je 65/70dbm, latence v klidu, summit jede jak pila ... Samozrejme nejsme hovada a jak tam roztaje zbytek snehu, tak ty stromy prorezem a spoj dosmerujem.
0 x
Lukas Kristek

Dr.Easy
Kontaktovat uživatele:

odprodej tezko.. ted fungujou vsechny, tak na to nesahame.. ale jak rikam.. postupne se to upgraduje za lepsi a summiti se davaji do okrajovych oblasti...
0 x

miract
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod miract » 15 years ago

0 x

Viktor Novotný
Moderátor
antispam: Ano
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Viktor Novotný » 15 years ago

hmm .. mazec, tez jsem zvedav na prvni zkusenosti a hlavne jak moc to zas leze z masky :)
0 x
..:: Nas-Net.org ::..
- programming
- build-up and management networks
- development
- education

honzam

Příspěvekod honzam » 15 years ago

objednano je. ale dodávka z jejich strany nějak pokulhava...
0 x

Blood
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Blood » 15 years ago

jsem zvědavej na reálnou propustnost
0 x

Insider
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Insider » 15 years ago

Dade_Marfi píše:hmm .. mazec, tez jsem zvedav na prvni zkusenosti a hlavne jak moc to zas leze z masky :)

No to ja taky.. Vcera jsem si zase pripomenul co je Summit za tridu.. :shock:
0 x
Michal Peterka, KPE spol. s r.o.
V Hůrkách 1, Praha5 Nové Butovice, Tel: 242498100, 777208819
http://pojitko.cz

Dr.Easy
Kontaktovat uživatele:

//ja jsem ani nevedel, ze summit umoznuje v tom jejich managementu chodit mimo vyhrazene kanaly... to je sila.. v rukou nejakyho idiota dost nebezpecna zbran.... :evil://

dnes mi do posty dorazil (a vedeni o.s. mail) z jedne firmy, ze tady verejne pomlouvam summity... tudiz horni informace co je v lomitkach je neoverena, protoze mi ji sdelil kolega, ktery je v cele jednoho celkem velkeho ISP a ten to ma pry i vyzkousene, tak tezko rict...

Nejake prispevky jsem odstranil, nechci se hadat, ale stojim si za svym, ze nas Summit hoodne zklamal, stojim si za tim, ze podpora u nich nic moc nefungovala a stojim si za tim, ze jsou rozhodne lepsi vyrobky.
0 x

lukas

Netusim, co jsou vyhrazene kanaly, ale toto je mozne... A ja jsem za to stastnej, protoze ne vzdy je volno.
Ke kvalite summitu uz jsem se vyjadroval, uplne bez problemu, kam ho dam, tam jede...
0 x
Lukas Kristek