❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
ALCOMA a záruční doba
Re: ALCOMA a záruční doba
neřek bych že je to hloupost. Hloupost je podle mě platit SLA v záruční době či dokonce vůbec platit SLA. Jasně, chápu důležitost SLA ale ono to za 5 let vyjde na celej novej spoj a upřimně řečeno ne každýmu se to bude chtít platit. V případě že budu mít 5 pojítek na síti tak už teda nevim kde mám ty prachy dojit. Ono beztak bavit se tady o tom nemá smysl protože když mi alcoma neveme spoj na reklamaci v záruční době, tak je to na pendrek. Obzvlášť když si tu "garanční prohlídku" pojistim na jejich školení což je další věc jak vytahat z lidí prachy a zase neuznaji reklamaci.
0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik
high speed routery podle požadavků
hapi píše:neřek bych že je to hloupost. Hloupost je podle mě platit SLA v záruční době či dokonce vůbec platit SLA. Jasně, chápu důležitost SLA ale ono to za 5 let vyjde na celej novej spoj a upřimně řečeno ne každýmu se to bude chtít platit. V případě že budu mít 5 pojítek na síti tak už teda nevim kde mám ty prachy dojit. Ono beztak bavit se tady o tom nemá smysl protože když mi alcoma neveme spoj na reklamaci v záruční době, tak je to na pendrek. Obzvlášť když si tu "garanční prohlídku" pojistim na jejich školení což je další věc jak vytahat z lidí prachy a zase neuznaji reklamaci.
Ja nevim, co tocite kolem te neuznane reklamace - reklamovali jsme spoj, ktery jsme si montovali sami. A s nicim nebyl problem. Za 2 dny jsme meli jednotku zpet. Ano, nebyl to zivotne dulezity spoj, zalozni okruh to utahl. Ano, proto jsme na tenhle spoj nemeli SLA, ktere mame treba na ATH 155Mbit.
Ono nadavat na neuznanou reklamaci je docela snadne. Ono se vzdycky najde nejaka vec, kterou diskutujici zataji (aneb jedna sit taky kolem, ktera vsechny 10GHz spoje vali obycejnym CAT5E kabelem ...).
0 x
Petr Šlinz
UBNT mám rád!
UBNT mám rád!
neschazuj nic na cat5e, ten je dělanej na všechno tohle včetně gbitu. Jestli výrobce píše že minimálně cat5e tak tam bude a stínění kabelu vůbec ničemu nepomůže což někdo potvrdil i u novýho orcave spoje.
Tak tazatel neni jedinej u koho se alcoma kroutí, pohledej si po netu, těch lidí je víc.
Tak tazatel neni jedinej u koho se alcoma kroutí, pohledej si po netu, těch lidí je víc.
0 x
hapi píše:neschazuj nic na cat5e, ten je dělanej na všechno tohle včetně gbitu. Jestli výrobce píše že minimálně cat5e tak tam bude a stínění kabelu vůbec ničemu nepomůže což někdo potvrdil i u novýho orcave spoje.
Dobre, nas nekroutila

0 x
Petr Šlinz
UBNT mám rád!
UBNT mám rád!
porad tu resite SLA. mne napadla jina vec.
SLA prodrazuje cenu spoje a pri vice spojich je to hruza. levnejsi je vykaslat se na cely SLA a koupit proste navic jeden 100mbit spoj. v leasu to vyjde levneji nez platit SLA na nekolik spoju a mate zalohu pouzitelnou kdykoli kamkoli. proste neco zdechne, prijedu premontuju. reakcni doba na poruchu v radu jedne hodiny, tak dobry SLA mi nikdo neudela.
toto je samozrejme nepouzitelne v oblastech s velkym rusenim v desitce a jako nahrada gbitovych spoju, tam to proste nestaci.
SLA prodrazuje cenu spoje a pri vice spojich je to hruza. levnejsi je vykaslat se na cely SLA a koupit proste navic jeden 100mbit spoj. v leasu to vyjde levneji nez platit SLA na nekolik spoju a mate zalohu pouzitelnou kdykoli kamkoli. proste neco zdechne, prijedu premontuju. reakcni doba na poruchu v radu jedne hodiny, tak dobry SLA mi nikdo neudela.
toto je samozrejme nepouzitelne v oblastech s velkym rusenim v desitce a jako nahrada gbitovych spoju, tam to proste nestaci.
0 x
Obecne ale souhlasím, než platit SLA u 5 spojů, radši koupím jeden navíc. To platí ale platí i v případě nějakých gigabitů uplně stejně, nevidím rozdíl. Pokud mám 2,5 melounu na 5 spojů, najdu finance i na jeden extra.
0 x
Mam takovou zkusenost se Sumicem, verze UNI, minulej rok proste zdechnul, radio normalne pripojene bylo, ale provoz proste netekl, asi sitovka, nevim, nezjistoval jsem. Jako na rovinu - ta instalace tam byla fest odrbana, takze predpokladam, ze to bylo prepeti a proste to vyhorelo. Kolega zajel 80km pro servisni jednotky, supli jsme je na anteny a poslali oba sumice do reklamace. Za tyden mi na dvere busilo DPD s opravenou jednotkou. Naprosto bez kecu, ani jsem s nima nic telefonicky nedojednaval, proste jsem to poslal s pruvodnim dopisem, ze to nejede a vic me nezajima. Mozna nahoda, nevim, nemam duvod zjistovat. Zapucka byla gratis, aspon myslim.
Co povazuju za dalsi velke + je to, ze si od nich muzete objednat tzv. "servisni jednotky" je to v podstate plnohodnotny spoj o libovolne kapacite za cenu cca 2/3 noveho (rok stara nabidka, jeste bych to nekde nasel). Jediny rozdil je ten, ze to bezi v trial modu, takze kdyz neco zdechne, tento spoj supnu na anteny, stare jim poslu a jak prijdou opravene / vymenene, tak dodaji dalsi PIN, ktery ten spoj prodlouzi zase na plny trial. Pohoda. Zatim to nemam, ale vzhledem k tomu, ze sumicu je vic a vic, asi do toho casem pujdu, lepsi jak cele debilni SLA, spoleham se jen na sebe.
Pokud Alcoma ma tento pristup k reklamacim a dava na spoje, ktere jsou nepochybne nejdrazsi zaruku pouze 1 rok, tak uz nemam duvod jim ani posilat poptavku. O takovouto spoluprace zajem nemam, zlaty sumic, byt lehce komunisticky...
Co povazuju za dalsi velke + je to, ze si od nich muzete objednat tzv. "servisni jednotky" je to v podstate plnohodnotny spoj o libovolne kapacite za cenu cca 2/3 noveho (rok stara nabidka, jeste bych to nekde nasel). Jediny rozdil je ten, ze to bezi v trial modu, takze kdyz neco zdechne, tento spoj supnu na anteny, stare jim poslu a jak prijdou opravene / vymenene, tak dodaji dalsi PIN, ktery ten spoj prodlouzi zase na plny trial. Pohoda. Zatim to nemam, ale vzhledem k tomu, ze sumicu je vic a vic, asi do toho casem pujdu, lepsi jak cele debilni SLA, spoleham se jen na sebe.
Pokud Alcoma ma tento pristup k reklamacim a dava na spoje, ktere jsou nepochybne nejdrazsi zaruku pouze 1 rok, tak uz nemam duvod jim ani posilat poptavku. O takovouto spoluprace zajem nemam, zlaty sumic, byt lehce komunisticky...
0 x
Lukas Kristek
-
tak se taky vlozim. koupili jsme spoj od alcomy 88mbit pred 14 dny, dostali jsme ho na bezurocne splatky (8) a bylo nam receno ze zaruka je 4 roky. priznam se ze jsem to nikde na papiru nestudoval a verim tomu co mi alcoma rekla. samozrejme na moznosti reseni reklamaci jsme se vyptavali dost. sla pro nas neni zajimave, protoze jen za dopravu z prahy bychom zaplatili nekolik tisicovek, to si tam radeji na nejakou chvily dam pitomy ubnt a pojedu v nejakym hodne omezenym rezimu. bylo nam receno ze v pripade poruchy neni problem si zapujcit nahradni jednotky, reklamace se pry resi okamzite, tedy neni problem aby bylo opraveno za tyden, dva. navic alcoma pry planuje v co nejblizsi dobe spustit sluzbu "sevisni kontejner" kde dostanete pristup do nejakeho kontajneru/schranky v praze kam si muzete kdykoliv zajet pro nahradni jednotky, soucastky - tato sluzba alespon pro nas vypada zajimave, do prahy to mame hodinu, zalezi za kolik to bude penez.
i kdyz jsme pri montazi narazili na nekolik drobnych problemu a par drobnosti se nam na provedeni ala alcoma nelibi (ale to asi bude vsude stejne, vzdycky se najde detail ktery postrada logiku a vy by jste ho udelali jinak) tak za sebe rikam ze spoluprace je dobra a mam z toho dobry pocit. samozrejme uvidime casem jak se to bude vyvijet a podle toho se rozhodneme pro dalsi spoj a jeho vyrobce ... prozatim to bude opet alcoma
i kdyz jsme pri montazi narazili na nekolik drobnych problemu a par drobnosti se nam na provedeni ala alcoma nelibi (ale to asi bude vsude stejne, vzdycky se najde detail ktery postrada logiku a vy by jste ho udelali jinak) tak za sebe rikam ze spoluprace je dobra a mam z toho dobry pocit. samozrejme uvidime casem jak se to bude vyvijet a podle toho se rozhodneme pro dalsi spoj a jeho vyrobce ... prozatim to bude opet alcoma

0 x
Snazim se nejak zacit, budte na me prosim hodni, dekuji
az se neco naucim, ochotne poradim dalsim v rade ...

proč si šel do 88mbit alcomy když už je to jeji konečná rychlost bez upgradu na větší?? Předpokládám že máš MP90ku. Ať počítám jak počítám, orcave 1S10 vychází jako nejlepší pojítko po všech stránek.
0 x
-
hapi píše:proč si šel do 88mbit alcomy když už je to jeji konečná rychlost bez upgradu na větší?? Předpokládám že máš MP90ku. Ať počítám jak počítám, orcave 1S10 vychází jako nejlepší pojítko po všech stránek.
co ti na to odpovedet? proc si nekdo kupuje mercedesa a jinej treba volvo? nebo nekdo hp a jinej lenovo? mam kolem sebe lidi co maji zkusenosti s alcomou a protoze mi je alcoma proste sympaticka. nikdy to neni jen otazka penez nebo vykonu.
0 x
Snazim se nejak zacit, budte na me prosim hodni, dekuji
az se neco naucim, ochotne poradim dalsim v rade ...

michale, to ze alcoma planuje spustit servisni kontejner psal rejja na foru czf uz nekdy loni v pulce roku a skutek utek, nestalo se nic. stejne tak slibil, ze si predelaji ten web, na kterem nejsou aktualni info, ze se za to stydi. web je stale stejny. co si o tom myslet?
co se tyka servisu summitu, mne pani Bizkova rekla, ze si v pripade potizi muzu zajet do nejblizsiho servis pointu pro nahradni jednotky, mam to par kilometru. zatim jsem to nepotreboval, vsechny summity jedou jak pila
co se tyka servisu summitu, mne pani Bizkova rekla, ze si v pripade potizi muzu zajet do nejblizsiho servis pointu pro nahradni jednotky, mam to par kilometru. zatim jsem to nepotreboval, vsechny summity jedou jak pila

0 x
Proc by ti mel vyrobce pujcovat spoj gratis? Kdyz si pujdes koupit novou televizi a rozbije se ti pujci ti snad v krame novou nez tu straou opravi? O tom pochybuji[/quote][/quote][/quote]
To bl3k:
A proč ne ? Když těch "TV" budu mít za mega nebo dva, tak si dovolím tvrdit že ANO !
To baz v 08 úno 2010 03:49:
Naprosto přesně napsáno, k tomu není co dodat
Pokud to takhle funguje u submitu (ze si v pripade potizi muzu zajet do nejblizsiho servis pointu pro nahradni jednotky), tak není vůbec o čem uvažovat.
To bl3k:
A proč ne ? Když těch "TV" budu mít za mega nebo dva, tak si dovolím tvrdit že ANO !
To baz v 08 úno 2010 03:49:
Naprosto přesně napsáno, k tomu není co dodat

Pokud to takhle funguje u submitu (ze si v pripade potizi muzu zajet do nejblizsiho servis pointu pro nahradni jednotky), tak není vůbec o čem uvažovat.
0 x
Dovolim si jen nesouhlasit s tim, ze 1S10 je nejlevnejsi pojitko na trhu, nejlevnejsi je Alter od Summitu, jen jeho upgrade je tak drahy, ze vlastne zadny neni. Pokud tedy chci spoj pro firmu, nebo nekam, kde nepredpokladam upgrady, pujdu do Alteru, usetrim cirka 20 litru ve verzich s 35kama antenama.
0 x
Lukas Kristek
řekni mi kde dneska nejsou potřeba upgrady.
0 x
lukas píše:Dovolim si jen nesouhlasit s tim, ze 1S10 je nejlevnejsi pojitko na trhu, nejlevnejsi je Alter od Summitu, jen jeho upgrade je tak drahy, ze vlastne zadny neni. Pokud tedy chci spoj pro firmu, nebo nekam, kde nepredpokladam upgrady, pujdu do Alteru, usetrim cirka 20 litru ve verzich s 35kama antenama.
Jen male upresneni a hrani si se slovicky, nikdo nepsal nejlevnejsi - psalo se tu o nejlepsim oooooo, ani ja nevybiral podle ceny, ale souhrnu vlastnosti a zkusenosti (napriklad se velmi usmiva nad vedlejsi diskuzi o zaruce = u Orcave, jsem si nejdrive uzil 6 mesicni SLA zdarma (a nekolikrat ji vyuzil), pred mesicem mi oprava jednotky trvala 45minut nez jsem v 23:45 dojel do Miracle, kde mi vymenili na miste zdroj a nyni si uzivam dozivotni zaruky.... = tzn maximalni spokojenost se servisem = a ruku na srdce pro mne jsou priority serazeny takto vlastnosti a servis se perou o prvni pricku, cena je na 3 miste....
Jinak porad mi na ten spoj neprelili provoz, tzn zatim nemuzu referovat 1S10 jede na prazdno....
Julian
0 x