❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
airFiber X introducing $399
Re: airFiber X introducing $399
Preliminery dodání 15.5.2015 v Discompu. Cena cca 10 000/jednotka s DPH po přihlášení. Líbí se mi ta malá anténa i ten redukční kit.
0 x
preco tie slant anteny nevyraba nikto iny? napr. aj pan Stourac?
0 x
Nechcete s tim vysmahnout tam kam to patří? Toy shop 5 GHz?
0 x
Michal Peterka, KPE spol. s r.o.
V Hůrkách 1, Praha5 Nové Butovice, Tel: 242498100, 777208819
http://pojitko.cz
jistě navíc hoši nějak přestřelili za jednu tranu spoje chtít 10 tisíc na úrovni "toy", fakt nevím proč je kolem toho takový humbuk, nechápu proč vždy šuntské výrobky mají honosný marketingový program a dobré výrobky zase žádný 

0 x
Povoláním ISP není jen připojovat lidi k internetu, ale také jim dokázat vysvětlit, že bez pořádné investice do HW nelze udělat kvalitní přípojku a domácí síť...
okoun píše:jistě navíc hoši nějak přestřelili za jednu tranu spoje chtít 10 tisíc na úrovni "toy", fakt nevím proč je kolem toho takový humbuk, nechápu proč vždy šuntské výrobky mají honosný marketingový program a dobré výrobky zase žádný
Protože dobré výrobky žádný marketing nepotřebují

0 x
Michal Peterka, KPE spol. s r.o.
No podle toho co jsem pochopil zustavam u nstreme dualu protoze revoluce to zas zadna neni 

0 x
ppp76 píše:No podle toho co jsem pochopil zustavam u nstreme dualu protoze revoluce to zas zadna neni
no zatial ti nic ine neostava....kolko cez nstreme dual ptrelacis max. FD, pri akej sirke kanala?
0 x
Na RB 800 v nku 40Mhz 180MB TCP , 2,5km , podel poeslednich indicii co mam by to s poslednima fw melo dat i vic ale nemel sem cas si postavit experimentalni spoj abych to tesnul , budu na jare az bude vic casu pak sem hodim reporty i s AC
0 x
ppp76 píše:Na RB 800 v nku 40Mhz 180MB TCP , 2,5km , podel poeslednich indicii co mam by to s poslednima fw melo dat i vic ale nemel sem cas si postavit experimentalni spoj abych to tesnul , budu na jare az bude vic casu pak sem hodim reporty i s AC
co som ja testoval tak to neslo lepsie ako na ackovych kartach v nku....bola to zarusena oblast....takze jedine na cistom mieste...tych 40mhz pre tx aj rx spolu alebo oddelene?
0 x
40 mhz davam jen pro skoky v nezarusenejch oblastech pres pole jinak je to blbost to davat , 40 mhz davam jednosmerne nema cenu zasirat pasmo kdyz to v dane lokalite nevyuziju , vetsi rychlost stejne potrebuju spis smerem k uzivatelum od nich to ani lidi tolik nevyuzivaji , vetsinou mam kombinace R11e-5HnD a cm9 karet ale zasadne stavim na rb800 na nich mi to slape nejlepe , tech 180 sem dal i FD ale musi to bejt rb800 na jinejch deskach sem to zatim nedal na pc deskach to bezi i rychleji podle toho co jsem po netu nasel , ale zbytecne drahe komplikovane reseni kde potrebuju vic jak 100Mb stejne jedu uz radeji v licenci protoze je to v uz velka pater zadny odskoky a licence se tam vyplati i zaplati
a rocni poplatek trebas za 18ghz uz neni zas tak hroznej (ovsem kdyz sem vsecky licence ted v ledu platil najednou tak se mi protocily voci
)

0 x
ppp76 píše:40 mhz davam jen pro skoky v nezarusenejch oblastech pres pole jinak je to blbost to davat , 40 mhz davam jednosmerne nema cenu zasirat pasmo kdyz to v dane lokalite nevyuziju , vetsi rychlost stejne potrebuju spis smerem k uzivatelum od nich to ani lidi tolik nevyuzivaji , vetsinou mam kombinace R11e-5HnD a cm9 karet ale zasadne stavim na rb800 na nich mi to slape nejlepe , tech 180 sem dal i FD ale musi to bejt rb800 na jinejch deskach sem to zatim nedal na pc deskach to bezi i rychleji podle toho co jsem po netu nasel , ale zbytecne drahe komplikovane reseni kde potrebuju vic jak 100Mb stejne jedu uz radeji v licenci protoze je to v uz velka pater zadny odskoky a licence se tam vyplati i zaplatia rocni poplatek trebas za 18ghz uz neni zas tak hroznej (ovsem kdyz sem vsecky licence ted v ledu platil najednou tak se mi protocily voci
)
no tu sirku kanala si umyselne tak nezrozumitelne napisal? este raz
1. 40mhz je spolu pre tx aj rx?
2. 40mhz je samostatne pre tx a samoste pre rx (cize 80mhz)
3. 40mhz je pre jeden smer a 20mhz je pre druhy smer?
vdaka
0 x
C je spravne
a prosim zdrzte se tu diskuzi ze zaseru 60mhz pokud jste nekdo stavel nstreme dual na poradnejch antenach tak vite ze tech 60 mhz mi staci pro tri spoje a vsechny tri funguji i bez nejakeho gps sync jde o kvalitu anten a jejeich umisteni , zkousel sem i ctyri ale priznam to uz se mi nedarilo odladit a uz se rusily 

0 x
ppp76 píše:C je spravnea prosim zdrzte se tu diskuzi ze zaseru 60mhz pokud jste nekdo stavel nstreme dual na poradnejch antenach tak vite ze tech 60 mhz mi staci pro tri spoje a vsechny tri funguji i bez nejakeho gps sync jde o kvalitu anten a jejeich umisteni , zkousel sem i ctyri ale priznam to uz se mi nedarilo odladit a uz se rusily
vidis to a ten airfiber by to mal dosiahnut na 20mhz a ked si vyratas cenu dual nstreme: rb800 nejakych 300eur, Nkova karta 50eur, cm9 okolo 10eur + cas straveny laborovanim..a. si na tom rovnako:), nehovoriac o tom ze tam mas gps sync a mozes aj 4 a viac zariadeni dat na jeden bod s rovnakym kanalom....teda samozrejme ze toto su uvahy ak to bude take ako pisu:)
a este jedna vec ma zaujima....to pouzivas dve anteny alebo Nkovu kartu pouzivas len s jednopolarizacnou antenou pri tom Dual Nstreme?
0 x
Vzhledem k tomu ze jsem jeste nevidel ten jejich gps sync nikde funkcni tak tomu prave ze moc neverim , pokud funkcni bude pak je to super . Vime prec ze gps sync uz nabizej na klasickejch petkach ale funkcnost ke zatim z rise baji a pohadek . na nkovy karte bezim s MIMO na ackovy jednopol
0 x
ppp76 píše:Vzhledem k tomu ze jsem jeste nevidel ten jejich gps sync nikde funkcni tak tomu prave ze moc neverim , pokud funkcni bude pak je to super . Vime prec ze gps sync uz nabizej na klasickejch petkach ale funkcnost ke zatim z rise baji a pohadek . na nkovy karte bezim s MIMO na ackovy jednopol
ano presne tak....tiez som zvedavy su to zatial len dohady:)...ked uz to nebude fungovat dufam ze to nejako namotivuje Mikrotik.....
0 x