no asi jsi ěm špatně pochopil nijak jsme rozhodně nehatil tvůj návod atd... spíš jsem se snažil ho rozšířit o svůj rozšiřovací dotaz.... s tím, že jsme jenom konstatoval, že dálka šroubů u 40cm paraboli je v pohodě, protože tma nepřekáží držák jako u 60cm... ale trochu jsem se chtěl pozastavit hlavně před tím, že jsi zkracoval ty trubičky - jaký k tomu je hlavní důvod ? že by to bylo kulí přesnějšímu dolehnutí vlnovodu a tím i lepíšmu přenosu signálu ?
ptám se a řeším to proto, protože jsem teď nasazoval jeden spoj v kombinaci Jirouška 40cm proti arkivator 60cm a signál mam dost mizernej... tak bych to chtěl nějak "vyřešit" a dojít k tomu čím to je...
❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
10Ghz Jirouš pro 1s10
Re: 10Ghz Jirouš pro 1s10
0 x
UBNT mám rád, Mikrotik mám taky rád :-D považuji za zbytečné se přít co je lepší.
Jakub Havlíček
Jakub Havlíček
-
V poho. Zkracení těch distančních trubiček bylo kvůli dosednutí vsech tech casti do sebe. Byla tam skvira uvnitr vlvnovodu a hlavne nesedelo to na takovym O-krouzku, tkz by tam klidne zatejkalo. Nejsem antenar, ale po porade s radiomaterem jsem je nechal osoustruzit. Odhadl ztratu zisku o cca 10-15%. Ale nebyl znalej tehle frekvenci. Tkz to byl spíš laický odhad.
Každopadně to jede krásně.

0 x
-----------------------------------------------------------
RBcka i UBNT mají své přednosti - využívám obojí
dobrá a myslíš teda že jirouš ted bude posílat ty distanční trubičky kradší a případně kdybych ho poprosil o 8 navíc (k těm původním anténám) tak by mi je poslal ? jde mi o to, že zkrácení nemám moc kde jak ubastlit aby to nebylo klasický sříznutí flexou... takže asi tak... věřim tomu že na tom něco bude, protože jak říkám já mám signál na 2km dost mizernýá (mezi 57 - 59dB) a prostě z toho ani za boha nejde dostat víc....
0 x
UBNT mám rád, Mikrotik mám taky rád :-D považuji za zbytečné se přít co je lepší.
Jakub Havlíček
Jakub Havlíček
-
Stačí soustruh.
A šikovnej soused. Každopádně si myslím, že by v tom neměl bejt problém, aby ti poslali 8 trubiček navíc.
A nejspíš by šli i bez problemu vyrobit. Rozměry jsou v návodu.

0 x
-----------------------------------------------------------