❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

Alternativo 71GHz-76GHz aneb 100/200Mbs za 103tis

WIFI, LTE, dvoubodové spoje, antény atd. Vlákna zaměřené přímo na problematiku MikroTik/RouterBoard a Ubiquiti prosím směrujte do příslušného fóra, viz výše.
TTcko

Re: Alternativo 71GHz-76GHz aneb 100/200Mbs za 103tis

Příspěvekod TTcko » 13 years ago

Vyšla nová verze FW 3.0.1 k dispozici na ftp://siklusw:AlternetivosikluCZ@ftp.alternetivo.cz/ :))
0 x

Leeonek

Příspěvekod Leeonek » 13 years ago

Teď mi přišel leták od Vanco, kde reklamují siklu 1200Lv2 ve verzi 700Mbit za 74000 bez dph a to samé se 60cm anténama za 108000 bez dph. Tomuhle říkám že je "příjemné", navíc je tam možnost upgrade ze 400 na 700 u starých Lv2 za 3600kč bez dph/jednotku ;)
0 x

hapi

Příspěvekod hapi » 13 years ago

no, a taky jsem tam na tom jejich shopu viděl upgrade licence z 400 na 500 za 30 tisíc nebo co. To jsem nějak nepobral.
0 x

superweb

Příspěvekod superweb » 13 years ago

hapi píše:no, a taky jsem tam na tom jejich shopu viděl upgrade licence z 400 na 500 za 30 tisíc nebo co. To jsem nějak nepobral.

jsou 2 verze pojitek, 1200 a 1200Lv2. Zatimco u Lv2 tvrdili donedavna ze nebude umet vic nez 400mbps, ta plna verze umi az 1gbps pry. Ale te cenove politice taky nerozumim.
0 x

Honza006

Příspěvekod Honza006 » 13 years ago

hapi píše:no, a taky jsem tam na tom jejich shopu viděl upgrade licence z 400 na 500 za 30 tisíc nebo co. To jsem nějak nepobral.

Do popisu služby se nám vloudila chyba.
Jedná se o HW upgrade jednotky EH-120Lv2 na EH-1200, 500Mbps Half Duplex.
Matoucí popis jsme již opravili
0 x

Leeonek

Příspěvekod Leeonek » 12 years ago

Jak ze Siklu taháte do grafu aktuální modulaci? Podle oid jsem si myslel že by to by mělo být .1.3.6.1.4.1.31926.2.1.1.7 ale to ukazuje na všech mých spojích hodnotu 1, ikdyž mám teď jedno nedozaměřené siklu které nejede na nejvyšší modulaci. Prostě vždy hodnota 1.
Nakonec jsem to vyřešil tak, že vyčítám hodnotu rfNumOfSubchannels .1.3.6.1.4.1.31926.2.1.1.8 a kreslím do grafu. U nejnižší modulace je hodnota 1, u prostřední 2 a u nejvyšší 4. Tak mám alespoň trochu přehled jak to cestuje mezi modulacemi.
0 x

soooc

Příspěvekod soooc » 11 years ago

Zdravím,

jak jste spokojení s mechanikou siklu 2ft (65cm)?

Dík za info :)
0 x
Petr Šlinz
UBNT mám rád!

Viktor Novotný
Moderátor
antispam: Ano
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Viktor Novotný » 11 years ago

na fotkach vypada zlomitelne ... ale to ukaze az praxe :P
0 x
..:: Nas-Net.org ::..
- programming
- build-up and management networks
- development
- education

blax

Příspěvekod blax » 11 years ago

soooc píše:Zdravím,

jak jste spokojení s mechanikou siklu 2ft (65cm)?

Dík za info :)

podle toho jakou, ta dodavana se spojem lze snadno pri montazi zlikvidovat.
Polaci to dodavaji se svojim drzakem kterej vydrzi snad uplne vse:
http://www.cyberbajt.pl/dat/big/4945_3.jpg
http://www.cyberbajt.pl/dat/big/4945_4.jpg
0 x

Viktor Novotný
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Viktor Novotný » 11 years ago

hmm, tak to je husty drzak, mas ho uz v realu ?
0 x
..:: Nas-Net.org ::..
- programming
- build-up and management networks
- development
- education

blax

Příspěvekod blax » 11 years ago

neni to zadna novinka polaci to stim prodavaji min. rok a pul, po tom co jsem urval normalni drzak dodanej siklu jsem zacal hledat neco normalniho :-) (ten hlinik tenkej jako papir toho moc nevydrzi)
0 x

Tomáš Nesrsta
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Tomáš Nesrsta » 11 years ago

Zkuste mi poradit s nastavením výchozí brány.
Pokud to dělám přes web ale i přes SSH(příkaz jsem našel někde tady na foru) vždy skončím s hláškou že zadaná IP není dostupná v daném rozsahu. Navíc se na ten spoj nedokážu ani přihlásit přes SSH z mikrotika kterej je na jedný nebo druhý straně protože: DH_compute_key failed err: 102
0 x
Bývalý ISP...

patrik_
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod patrik_ » 11 years ago

no to ti neporadim, protoze jsem narazil na stejny problem. Protoze jedna z jednotek siklu neni pro me normalne fyzicky dostupna, nedostanu se na jeji eth, prestal jsem to upgradovat. Se starsim FW se na to mtikem a ssh dostanu, jakmile tam nakverlam novy fw tak uz se mikrotikem nepripojim a upgrade fw vytika na potvrzeni "OK" nebo tak neco, -uz je to par mesicu co jsem to resil- co pres ssh neudelas, protoze s upgradem jednotky se upgradne i ssh v jednotce a mtikem se na to pres ssh z jeho terminalu uz neodstanes. Takze ja osobne jsem to odlozil na dobu, kdy se k tomu druhymu konci dostanu fyzicky.
0 x
Nejsem úplný idiot. Některé moje kousky dodnes hledají...