Julian píše:Gemb píše:Ale neklamte uz...nikto tu freeband neprevadzkuje v 20dbm eirp. Jak 24 tak 17Ghz.....to by ste potom mali spoje na 90cm antenach na 2km a ked bude prsat stejne by to nemalo kam pridat....Ray2 24Ghz v plnej kapacite potrebuje signal -63. S 90tkami antenami to je presne na 2km a rezerva 1.7dB.... Ray2 17Ghz v plnej kapacite potrebuje -64. S 90cm antenami to je na 2km s rezervou 3.6dB. Este stale tu bude dakto hovorit ako to pouziva v limite ? Uz pocuvam ten nazor, ze ale v dazdi si to prida to az tak nevadi. Tak bud dodrzujes alebo nedodrzujes.
Ahoj,
mnozí se snaží a dokonce se situace myslím lepší (pominemeli ...ráče z JČ), je to i pud sebezáchovi, ten vzduch je jen jeden.
Proto bych byl raději, ať se spíše používají ty pásma 60/80GHz (tam pomůže fyzika) a ta nižší ponechala na situace, které to vyžadují.
R
...co ma tvoj obrazok ukazovat ? Nic...nenapisal si vzdialenost ani velkost anten. -14dBm to je pri 30cm antenach na 1km bez rezervy...tak o com s tu bavime. Ked bude prsat tak si pridas a si mimo limit. Na 1km tu v pohode staci 60GHz, na 2 ci 3km kludne dajaka HP verzia 80tky. Na co ma potom sluzit pasmo 17 a 24Ghz ? 17tka aj 24tka ma daleko iny zmysel a prave na 3 az 5km uplne v pohode, eirp nikto neriesi, zaroven na 3-5km to nemas totalne prehulene...je to v norme a myslim, ze vacsina ludi to tak ma. Potom je tu ta posledna skupina ludi co maju alfo17ghz na 15km