Dík, necháme proměřit.
S tím souvisí druhá věc: Insider říkal, že u M3, což je to co máme, se kanály ladí nějakým licencovaným softem. Tušíte někdo o co přesně jde?
❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
přístup do 1A11F28M3
Re: přístup do 1A11F28M3
0 x
UPDATE klienti SET internet_povolen = false WHERE po_splatnosti > 500
Lepší než výhra ve Sportce :)
To nevim,ale podle těch foto je modem uplne stejný jako u Konewesu, kde jsou TX/RX kanaly daný "parahoma" na parabole.
0 x
to proverujete volne kanaly az po spusteni 10G spoje na nejakem hodne vyuzitem miste ostatnima firmama?
a M3 ma laditelny kanaly softwarove ale u nas to vzdy ladil primo pan Peterka
a M3 ma laditelny kanaly softwarove ale u nas to vzdy ladil primo pan Peterka
0 x
svestka píše:Takže spoj jsme nakonec v kanclu poladili, že se chytil, ale po nasazení v reálu se nechytá. Na jedné straně se nám nepodařilo AGC dostat pod 1,4V, což je dle návodu jakási nutná hranice. Dokážete z přiložených screenů někdo něco vyčíst a dát doporučení? Ta strana "svatobor" kouka do centra města, odkud těch desítek svítí dost, nicméně míří hoodně nahoru, na věžák, který okolní domy převyšuje 2-násobně, a na jeho střeše je desítek jen pár. Spektrák to nemá, takže nevím zda to může být rušením.
Spoj je na 2600m, antény 65cm.
Díky za rady.
Proč je na obou stranách nastavená stejná frekvence?
0 x
Dokážete mi někdo poradit jak se ovládá IP modul té starší verze, s tím novějším to umím, ale teď tu mám spoj těma staršíma, nevím jaký to má adresy a přes telnet se do toho nemůžu dostat, asi se to dělá jinak
0 x
Peyrak píše:svestka píše:Takže spoj jsme nakonec v kanclu poladili, že se chytil, ale po nasazení v reálu se nechytá. Na jedné straně se nám nepodařilo AGC dostat pod 1,4V, což je dle návodu jakási nutná hranice. Dokážete z přiložených screenů někdo něco vyčíst a dát doporučení? Ta strana "svatobor" kouka do centra města, odkud těch desítek svítí dost, nicméně míří hoodně nahoru, na věžák, který okolní domy převyšuje 2-násobně, a na jeho střeše je desítek jen pár. Spektrák to nemá, takže nevím zda to může být rušením.
Spoj je na 2600m, antény 65cm.
Díky za rady.
Proč je na obou stranách nastavená stejná frekvence?
Ja tam vidim rozdilne frekvence (10289.7 MHz a 10290.0 MHz), jak jsi na to prisel?
0 x
tam se přece nastavuje RX frekvence, TX je daná pevně parohem a ten modem mu nechybuje kvůli rušení, ale protože chytá něco, co prostě v éteru vůbec není, takže přeladit, uložit nastavení a mělo by to jet, toť můj názor, ikdyž s těmahle spojema velkej kamarád nejsem
0 x
Peyrak píše:Dokážete mi někdo poradit jak se ovládá IP modul té starší verze, s tím novějším to umím, ale teď tu mám spoj těma staršíma, nevím jaký to má adresy a přes telnet se do toho nemůžu dostat, asi se to dělá jinak
My jsme po přehrání nového FW od Insidera měli adresy 192.168.2.196 a 197. Zkus, zřeba je to nějaký default ...
0 x
Peyrak píše:tam se přece nastavuje RX frekvence, TX je daná pevně parohem a ten modem mu nechybuje kvůli rušení, ale protože chytá něco, co prostě v éteru vůbec není, takže přeladit, uložit nastavení a mělo by to jet, toť můj názor, ikdyž s těmahle spojema velkej kamarád nejsem
Mno, abych citoval Insidera z mejlu ...
Na jakych konektorech máte pripojene TX? U M3 by to mel byt konektor c. 4. Respektive musite mit zapojene konektory 1 a 4. Signál tam je, ale asi tam neni modulace.
Takže proběhla fyzická kontrola zapojení těch 4 koaxů, vše OK, na obou stranách spoje.
Bohužel se blíží jakýsi deadline, kdy jsme to chtěli mít zprovozněné

0 x
svestka píše:Peyrak píše:tam se přece nastavuje RX frekvence, TX je daná pevně parohem a ten modem mu nechybuje kvůli rušení, ale protože chytá něco, co prostě v éteru vůbec není, takže přeladit, uložit nastavení a mělo by to jet, toť můj názor, ikdyž s těmahle spojema velkej kamarád nejsem
Mno, abych citoval Insidera z mejlu ...Na jakych konektorech máte pripojene TX? U M3 by to mel byt konektor c. 4. Respektive musite mit zapojene konektory 1 a 4. Signál tam je, ale asi tam neni modulace.
Takže proběhla fyzická kontrola zapojení těch 4 koaxů, vše OK, na obou stranách spoje.
Bohužel se blíží jakýsi deadline, kdy jsme to chtěli mít zprovozněné
Komu není rady, tomu není pomoci

0 x
Petr Šlinz
UBNT mám rád!
UBNT mám rád!
teď koukám, že je to laditelnej peterka, tak tam asi výpis těch frekvencí nesedí, protože těch 10290 je stejně mimo pásmo
jinak jsem přišel jak na ten IP modul, musí se aktivovat příkazem set ipm a pak po restartu modemu držet x, pak enter a najede konfigurační menu toho modulu
jinak jsem přišel jak na ten IP modul, musí se aktivovat příkazem set ipm a pak po restartu modemu držet x, pak enter a najede konfigurační menu toho modulu
0 x
Peyrak píše:teď koukám, že je to laditelnej peterka, tak tam asi výpis těch frekvencí nesedí, protože těch 10290 je stejně mimo pásmo
A nemáš schéma k sériáku pro ATH modemy? Jsem měl tu krabičku a kolegové to propili

0 x
Petr Šlinz
UBNT mám rád!
UBNT mám rád!
myslíš z toho konektoru na desce modemu přímo do sériáku PC? někde to tu bylo načmáraný na papíře, mrknu po tom
0 x