❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

přístup do 1A11F28M3

WIFI, LTE, dvoubodové spoje, antény atd. Vlákna zaměřené přímo na problematiku MikroTik/RouterBoard a Ubiquiti prosím směrujte do příslušného fóra, viz výše.
svestka
antispam: Ano

Re: přístup do 1A11F28M3

Příspěvekod svestka » 13 years ago

Dík, necháme proměřit.
S tím souvisí druhá věc: Insider říkal, že u M3, což je to co máme, se kanály ladí nějakým licencovaným softem. Tušíte někdo o co přesně jde?
0 x
UPDATE klienti SET internet_povolen = false WHERE po_splatnosti > 500
Lepší než výhra ve Sportce :)

KoZLiCeK

Příspěvekod KoZLiCeK » 13 years ago

To nevim,ale podle těch foto je modem uplne stejný jako u Konewesu, kde jsou TX/RX kanaly daný "parahoma" na parabole.
0 x

Defender

Příspěvekod Defender » 13 years ago

to proverujete volne kanaly az po spusteni 10G spoje na nejakem hodne vyuzitem miste ostatnima firmama?
a M3 ma laditelny kanaly softwarove ale u nas to vzdy ladil primo pan Peterka
0 x

Peyrak

Příspěvekod Peyrak » 13 years ago

svestka píše:Takže spoj jsme nakonec v kanclu poladili, že se chytil, ale po nasazení v reálu se nechytá. Na jedné straně se nám nepodařilo AGC dostat pod 1,4V, což je dle návodu jakási nutná hranice. Dokážete z přiložených screenů někdo něco vyčíst a dát doporučení? Ta strana "svatobor" kouka do centra města, odkud těch desítek svítí dost, nicméně míří hoodně nahoru, na věžák, který okolní domy převyšuje 2-násobně, a na jeho střeše je desítek jen pár. Spektrák to nemá, takže nevím zda to může být rušením.
Spoj je na 2600m, antény 65cm.
Díky za rady.
Obrázek
Obrázek

Proč je na obou stranách nastavená stejná frekvence?
0 x

Peyrak

Dokážete mi někdo poradit jak se ovládá IP modul té starší verze, s tím novějším to umím, ale teď tu mám spoj těma staršíma, nevím jaký to má adresy a přes telnet se do toho nemůžu dostat, asi se to dělá jinak
0 x

Ladik

Příspěvekod Ladik » 13 years ago

Peyrak píše:
svestka píše:Takže spoj jsme nakonec v kanclu poladili, že se chytil, ale po nasazení v reálu se nechytá. Na jedné straně se nám nepodařilo AGC dostat pod 1,4V, což je dle návodu jakási nutná hranice. Dokážete z přiložených screenů někdo něco vyčíst a dát doporučení? Ta strana "svatobor" kouka do centra města, odkud těch desítek svítí dost, nicméně míří hoodně nahoru, na věžák, který okolní domy převyšuje 2-násobně, a na jeho střeše je desítek jen pár. Spektrák to nemá, takže nevím zda to může být rušením.
Spoj je na 2600m, antény 65cm.
Díky za rady.

Proč je na obou stranách nastavená stejná frekvence?

Ja tam vidim rozdilne frekvence (10289.7 MHz a 10290.0 MHz), jak jsi na to prisel?
0 x

Peyrak

to je rozdíl 0,3MHz, to je jenom ujetý třeba teplotou
0 x

Ladik

Příspěvekod Ladik » 13 years ago

Jedna bude prijem druha vysilani :-)
0 x

Peyrak

tam se přece nastavuje RX frekvence, TX je daná pevně parohem a ten modem mu nechybuje kvůli rušení, ale protože chytá něco, co prostě v éteru vůbec není, takže přeladit, uložit nastavení a mělo by to jet, toť můj názor, ikdyž s těmahle spojema velkej kamarád nejsem
0 x

svestka

Peyrak píše:Dokážete mi někdo poradit jak se ovládá IP modul té starší verze, s tím novějším to umím, ale teď tu mám spoj těma staršíma, nevím jaký to má adresy a přes telnet se do toho nemůžu dostat, asi se to dělá jinak

My jsme po přehrání nového FW od Insidera měli adresy 192.168.2.196 a 197. Zkus, zřeba je to nějaký default ...
0 x

svestka

Peyrak píše:tam se přece nastavuje RX frekvence, TX je daná pevně parohem a ten modem mu nechybuje kvůli rušení, ale protože chytá něco, co prostě v éteru vůbec není, takže přeladit, uložit nastavení a mělo by to jet, toť můj názor, ikdyž s těmahle spojema velkej kamarád nejsem

Mno, abych citoval Insidera z mejlu ...
Na jakych konektorech máte pripojene TX? U M3 by to mel byt konektor c. 4. Respektive musite mit zapojene konektory 1 a 4. Signál tam je, ale asi tam neni modulace.

Takže proběhla fyzická kontrola zapojení těch 4 koaxů, vše OK, na obou stranách spoje.
Bohužel se blíží jakýsi deadline, kdy jsme to chtěli mít zprovozněné :(
0 x

soooc

Příspěvekod soooc » 13 years ago

svestka píše:
Peyrak píše:tam se přece nastavuje RX frekvence, TX je daná pevně parohem a ten modem mu nechybuje kvůli rušení, ale protože chytá něco, co prostě v éteru vůbec není, takže přeladit, uložit nastavení a mělo by to jet, toť můj názor, ikdyž s těmahle spojema velkej kamarád nejsem

Mno, abych citoval Insidera z mejlu ...
Na jakych konektorech máte pripojene TX? U M3 by to mel byt konektor c. 4. Respektive musite mit zapojene konektory 1 a 4. Signál tam je, ale asi tam neni modulace.

Takže proběhla fyzická kontrola zapojení těch 4 koaxů, vše OK, na obou stranách spoje.
Bohužel se blíží jakýsi deadline, kdy jsme to chtěli mít zprovozněné :(

Komu není rady, tomu není pomoci :-D Nabízel jsem, že Vám na to mrknu, mám doma i náhradní modemy i ODUčka. I ten konvertor na měření. Tak se kdyžtak ozvi, jen díly mám mimo Brno, takže by byly až příští týden.
0 x
Petr Šlinz
UBNT mám rád!

Peyrak

teď koukám, že je to laditelnej peterka, tak tam asi výpis těch frekvencí nesedí, protože těch 10290 je stejně mimo pásmo

jinak jsem přišel jak na ten IP modul, musí se aktivovat příkazem set ipm a pak po restartu modemu držet x, pak enter a najede konfigurační menu toho modulu
0 x

soooc

Příspěvekod soooc » 13 years ago

Peyrak píše:teď koukám, že je to laditelnej peterka, tak tam asi výpis těch frekvencí nesedí, protože těch 10290 je stejně mimo pásmo

jinak jsem přišel jak na ten IP modul, musí se aktivovat příkazem set ipm a pak po restartu modemu držet x, pak enter a najede konfigurační menu toho modulu

A nemáš schéma k sériáku pro ATH modemy? Jsem měl tu krabičku a kolegové to propili :(
0 x
Petr Šlinz
UBNT mám rád!

Peyrak

myslíš z toho konektoru na desce modemu přímo do sériáku PC? někde to tu bylo načmáraný na papíře, mrknu po tom
0 x