❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
ČTÚ - Ústecký kraj
Re: ČTÚ - Ústecký kraj
divný jak někdo může měřit s yagi, když to má pomalu stejnej vyzařovák zpředu jako zezadu 

0 x
Zdar!
Dneska jsem potkal a dostihl ČTÚ vozidlo (foto bude později).
Co z nich vypadlo:
měří 5 GHz a to hlavně kvůli meteoradarům
je prý v plánu v 5 GHz povolit pouze poslední míli - čili z tama vyhnat p2p spoje
pokuty budou větší (protože Kalousek chce víc peněz a auto stojí moc peněz a technici mají velký plat (a proto jezdí v sobotu že ...))
snaží se i hledat pokrytí jednotlivých vysílačů (čili koukají na výkon)
Podle mě je největší motivace výběr peněz a prudění lidí. V Brně v centru se jede na všech kanálech ale kvůli nedohledatelnosti v zástavbě to nikdo moc neřeší, tady u nás na venkově dělají místo pro LTE a prudí a prudí.
Hlavně nechápu, co sledují přikázáním 5 GHz pro poslední míli, to jako mají představu, že na každý malý bod pro 10 lidí má být přívod v licenci? Měl jsem sto chutí se jich zeptat, zda je platí O2 nebo který čert ...
Tolik z dnešního setkání s těmahle darmožroutama, co si sami platímě z daní.
Dneska jsem potkal a dostihl ČTÚ vozidlo (foto bude později).
Co z nich vypadlo:
měří 5 GHz a to hlavně kvůli meteoradarům
je prý v plánu v 5 GHz povolit pouze poslední míli - čili z tama vyhnat p2p spoje
pokuty budou větší (protože Kalousek chce víc peněz a auto stojí moc peněz a technici mají velký plat (a proto jezdí v sobotu že ...))
snaží se i hledat pokrytí jednotlivých vysílačů (čili koukají na výkon)
Podle mě je největší motivace výběr peněz a prudění lidí. V Brně v centru se jede na všech kanálech ale kvůli nedohledatelnosti v zástavbě to nikdo moc neřeší, tady u nás na venkově dělají místo pro LTE a prudí a prudí.
Hlavně nechápu, co sledují přikázáním 5 GHz pro poslední míli, to jako mají představu, že na každý malý bod pro 10 lidí má být přívod v licenci? Měl jsem sto chutí se jich zeptat, zda je platí O2 nebo který čert ...
Tolik z dnešního setkání s těmahle darmožroutama, co si sami platímě z daní.
0 x
soooc píše:je prý v plánu v 5 GHz povolit pouze poslední míli - čili z tama vyhnat p2p spoje
Pokud by nekdy neco podobneho proslo, tak je to na zalobu statu pro zmarene investice a likvidace internetu na venkove!!!!!
0 x
miract píše:soooc píše:je prý v plánu v 5 GHz povolit pouze poslední míli - čili z tama vyhnat p2p spoje
Pokud by nekdy neco podobneho proslo, tak je to na zalobu statu pro zmarene investice a likvidace internetu na venkove!!!!!
nahodou by to bylo super... 5ka jen na sektory na P2P nejake nove pasmo... to by se mi moooc libilo... treba to v 9Ghz pro kamery.. naprosty luxus
0 x
net.work píše:miract píše:soooc píše:je prý v plánu v 5 GHz povolit pouze poslední míli - čili z tama vyhnat p2p spoje
nahodou by to bylo super... 5ka jen na sektory na P2P nejake nove pasmo... to by se mi moooc libilo... treba to v 9Ghz pro kamery.. naprosty luxus
Jo rikali, ze se otevrou nova pasma - licencovana ... Takže to rozhodně super nebude, pokud by se tak stalo.
0 x
Ja bych to omezil zvdalenosti. Třeby ty 2km jak byli drive v 80GHz. Ale jako zrusit p2p uplne... Nechapu jak bych potom spojoval AP v ramci jedne vesnice na par stovek metru?! Tohle vsechno fakt nahrava jen O2 a spol...
0 x
soooc píše:net.work píše:miract píše:je prý v plánu v 5 GHz povolit pouze poslední míli - čili z tama vyhnat p2p spoje
Jo rikali, ze se otevrou nova pasma - licencovana ... Takže to rozhodně super nebude, pokud by se tak stalo.
no a? pokud tam bude rozumny poplatek (rekneme MAXIMALNE do tisicovky za mesic), tak to za to super klidne spani a perfektni spoje stoji ne? jasne, o par tisicovek mesicne budou mensi zisky, ale ...

0 x
No a co kdyz mas jako ja nekde pripojene 3-4 lidi temer jako charita? To jim mam rict smolik, stat mi zakazal vam poskytovat internet?
0 x
a ty ten spoj nemuzes udelat vudci sektoru do te lokality? to tam pro 3-4 lidi musis cpat P2P?
0 x
tohle udělat nemůžou, i kdyby to udělaly, bude snad velá ofenziva ze strany ISPíků ne? A i kdyby tohle neprošlo, tak prostě PTP spoje budou někoho jinýho 

0 x
Můžeš mi prosím Hapi ten zajímavý brainstorming rozvést trošku podrobněji mj. z pohledu FÚ, ČTU a případně dalších institucí vtom navázaných
.

0 x
A jak je definovany PtP spoje a jak spoj sektor klient. Klidne preci muz u mit sektorku DCOM 24 a prot tomu klieose DCOM 24.
0 x
No spíš dle současného znění VO jsou PtP spoje povoleny a pokud by chtěli něco měnit tak ať si to laskavě napřed zaharmonizujou s EU jako PtM
.

0 x
Pokud to bude v zakone jako "posledni mile", tak to znamena, ze za tou 5kou uz bude pouze klient, ne dalsi radio na vysilani. Tudis bude jedno, zda to budes mit pripojene na sektor, nebo na vyhrazenou parabolu.
0 x
miract píše:Pokud to bude v zakone jako "posledni mile", tak to znamena, ze za tou 5kou uz bude pouze klient, ne dalsi radio na vysilani. Tudis bude jedno, zda to budes mit pripojene na sektor, nebo na vyhrazenou parabolu.
to ano, s tim souhlasim, autor prizpevku sice pise LM, ale hned za to P2P...
0 x