lwq píše:hapi: vetsina lidi stolni pocitace uz nema - ma notas ci moderni stolni komp s wifi (iMac napriklad). A pro ty co maji stolni pocitac, tak existuje reseni v podobe TL-WN722NC pripadne nekdy misto toho switch a kabel. Ale lidem se nechce moc platit za praci s tahanim kabelu a hlavne kabely nechteji, takze se do bytu dotahne kabel napriklad na nejake rozumne misto k zasuvce, tam se hodi PoE pro MK nahore a adapter pro WA701ND a jede se pres 802.11n wifi. Vetsina lidi ma pripojky do 20mbps a tyhle TP-Linky umi bez problemu dvojnasobek ...
miract: 802.11n se ETH pro drtivou vetsinu pripadu vyrovna ...
kdyby jsi připojoval net u mě timhle způsobem, kopnul bych tě do prdele. Tvrdit že většina lidí má notebooky je zcestná a nabubřelá odpověď typu "nechci moc klienty řešit hlavně když platí". do 20Mbit se jede nejspíš jenom u vás. Já nechci bejt limitovanej wifinou aby mě pak useři jebaly tím že maji 30Mbit a wifina za prvnim rohem jim dá sotva 15mbit na náš server tam kde máme optiku. 802.11n ne ani náhodou nevyrovná fast ethernetu obzlášť když většina zařízeních neumí 2x2 40MHz kde by se to tomu už vyrovnalo.
Jo, 20Mbit dává i blbej ovislink ale cena je trochu mimo za obstarožní HW a max je jenom těch usmolenejch 20Mbit. Nic do budoucna.
Jako používejte si co chcete ale já chci aby to mělo taky nějakou morální a technickou hodnotu.