❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

Licencak ceragon

WIFI, LTE, dvoubodové spoje, antény atd. Vlákna zaměřené přímo na problematiku MikroTik/RouterBoard a Ubiquiti prosím směrujte do příslušného fóra, viz výše.
David2006

Re: Licencak ceragon

Příspěvekod David2006 » 14 years ago

:mrgreen: dyť sem nic neřek a pokud jo tak mám tu dva kousky s vadným ethernetem -NB M5 a NS M5Loco . Tak za kolik mi je opravíš? :D A to víš jen ty půtky za Alcomu, jinak máš jedno plus - používáš NS v síti jako já a na Mikrouše házíš bobek :lol: .
0 x

Viktor Novotný
Moderátor
antispam: Ano
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Viktor Novotný » 14 years ago

350,- kus ... vymenou cpu :)
0 x
..:: Nas-Net.org ::..
- programming
- build-up and management networks
- development
- education

blax

Příspěvekod blax » 14 years ago

Leeonek píše:jenže Ty žádný spoj stejně nekupuješ, jen tady básníš :)
Řekněme že si koupím spoj v Polsku za nějakých 85000 bez dph, tady stojí 100000. No a teď si vem, že se Ti na něm něco dojebe, jako mě třeba teď na Safu eth port. Pojedeš to reklamovat do Polska? Jak se s ním domluvíš co to vlastně dělá, s Tvýma (ne)znalostma angličtiny? :)
Bude se tady s Tebou bavit dovozci, a když ano, jakým způsobem, když sis to nekupoval u nich? zapůjčí Ti na dobu reklamace jiný spoj?

Pokud si dovezu něco ze zahraničí, něco za pár šupek, tak se to dá. Když je to levnější, posere se to, tak to vyhodím, ale takto?

dle ceniku http://www.pojitko.cz/index.php/cenik je cena s 0.6m antenama cca 133 000 - za 100mbs IP10 ceragon - to co pise david je za 85 000(komplet 100mbs spoj s 0.6 antenama) coz je rozdil necelych 50 000kc. porovnavas spatne ceny na jedne strane mas spoj s antenema a na druhe bez anten.
0 x

David2006

Jasně to máš Blaxi pravdu, ale tuším jsme s Leonkem odbočili k tomu SAFu polsko / versus ceny na wifishopu. Ale to cos poslal prostě jen ilustruje ten rozdíl :( . Jinak si myslím že pan Peterka zjišťuje jak se věci mají jako my všichni tady a nebo jak by Leeonek i věřil je na dovče bez signálu :mrgreen: .
0 x

David2006

Tak jsem se koukl na Alcomu v 32GHz a 100Mbit IDU-ODU a nálepka tam stojí polovinu ceny spoje :mrgreen: :lol: :mrgreen: . Tedy celková cena je 159 700+DPH za jimi nakoupené řešení, pač mi to tak přijde že tam lepí defacto jen samolepky (nechci hanět, znalejší mě třebas opraví).

http://www.alcoma.cz/cz/configurator/

Ale nebojte jak jsem se o to začal zajímat tak se něco drobet děje a na Slovenku už možná rovnají ceny a k nám to taky snad přijde. V Evropě jsou ty ceny ale asi skoro rok :evil: .
0 x

hapi

Příspěvekod hapi » 14 years ago

ty ceny jsou oprávněný. Víš kolik je tady firem co si koupí plno pojítek? Je tu hromada ISPíků co si nakoupí ročně minimálně jedno pojítko a za tu cenu si defakto garantuješ funkčnost protože tu je jaksi přerádiováno skoror všude. Až to bude za poloviční ceny, bude to neunostný zase jinde a finanční zatížení to nebude, jenom se budeš zase srát s tim že ten levnej spoj někam dát nemůžeš protože tam už pojedou konkurenční spoje. Ty voe, je to furt dokola.
0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik
high speed routery podle požadavků

David2006

Jenže Hapi tady se už bavíme o licencovaném pásmu (ČR třebas levné 11 a 32GHz) které je aspoň nějak by ČTU koordinováno takže možnost rušení je relativně dost omezena oproti těm v 5GHz potažmo 10.5GHz. Takže to bych jako zdůvodnění moc neviděl :mrgreen: . Smiř se s tím žes moh mít místo své 1S10 za ty love třebas Minilink či NEC nebo IP10 v 32GHz. Ale pokud budeš argumentovat tím že rád platíš vyšší ceny nežli jsou v EU obvyklé tak proti tomu skutečně nemám protiargument :mrgreen: .
0 x

hapi

hehe, pokud ti ČTU udělí licenci v těch pásem. Tady už nám 11GHz licenci nedaly, ha, a jdeš do 18GHz tedy dražší pojítko, dražší licence, ha. Navíc mi tu nesrovnávej 32GHz s 10GHz. 10GHz projde i přes střechu za každýho počasí. 32GHz neprojde a nedá ani takovou dálku.
0 x

blax

Příspěvekod blax » 14 years ago

spoje od ceragonu jsou za stejnou cenu od pasma 7- 38Ghz - takze cena hw je porad stejna, tusim ze jenom 24ghz je drahe.
Naposledy upravil(a) blax dne 26 Sep 2011 10:28, celkem upraveno 1 x.
0 x

David2006

Podle mě 32 GHz je na kratší až střední spoje 5-6km určitě, kolem 10km by asi taky dali. A to že zrovna u Hapiho je vždy s něčím problém je fakt ale pech :wink: . Btw tu 32ku jsi místo té 18GHz ani nezkoušel vrámci svého SLAčka u nich poptávat, co? :roll: Jinak máš ale dobrý hlody s tím že přes střechu a tak... to jako stavíš nad 10GHz i tam kde nevidíš? :lol:
0 x

hapi

ne, vyrost tam barák a pálilo to tam několik měsíců skrz střechu bez chyby. Proč bych bral 32GHz? nějak nemám potřebu. Větší frekvence jsou vždy horší na dostupnost, SLA, spolehlivost, chybovost, reakce na počasí atd.. POkud chceš větší rezervu, tak max větší antenu nebo výkon, obojí stojí prachy. My tu máme štěstí že to mámek optice jenom 1500m, naprostá většina ISPíků to má podstatně dál a jako neříkej mí že 32GHz si někdo kdo to myslí vážně dá na 5km.
0 x

David2006

No moc na 5km nedá, protože to doposud pro většinu bylo cenově náročné a 32GHz je licence teprve relativně krátce. Ale na těch Tvých 1500m s prstem v nose a pár desetitisíců ročně za 18GHz ušetřeno :mrgreen: . Ale neboj jsou draci co u nás jedou 80GHz na 7km pro ně je to v 5km jak nic :mrgreen: . To jen jak jsem psal Hapi má furt s něčím problém, obzvláště s něčím co sám nepoužívá :wink: .

Jinak ten argument s tou střechou no te fakt to abych stavěl spoje nejlíp v nějakém 80kHz bandu, ten projde skoro vším :mrgreen: :roll: .
0 x

miract
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod miract » 14 years ago

v 18GHz das za 10dB a 56MHz kanal 60tis. a za stejny vykon a kanal das v 32GHz necelych 20tis.

Usetrit rocne 40tis. neni podle me k zahozeni!!!
0 x

David2006

Hapi s nějakejma 40litrama radši v zimě zatopí :lol: :mrgreen:
0 x

hapi

můžete mi ukázat ceny licencí? 40 tisíc neplatíme ročně ani náhodou natož aby to bylo na víc.
0 x