❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

IEEE 802.11ac aneb Gigabit WiFi

WIFI, LTE, dvoubodové spoje, antény atd. Vlákna zaměřené přímo na problematiku MikroTik/RouterBoard a Ubiquiti prosím směrujte do příslušného fóra, viz výše.
net.work
Kontaktovat uživatele:

Re: IEEE 802.11ac aneb Gigabit WiFi

Příspěvekod net.work » 13 years ago

ja mam pocit, ze i pouziti v indooru bude u nas komplikovane :)
0 x
Jan Ptáček

zdenek.svarc
Administrator
antispam: Ano

Příspěvekod zdenek.svarc » 13 years ago

net.work píše:ja mam pocit, ze i pouziti v indooru bude u nas komplikovane :)

Šířka kanálů s aktuální legislativou moc neladí, ale vícenásobné MIMO chodí v indooru docela dobře, pokud jsou na obou stranách shodné čipsety nebo alespoň čipsety stejného výrobce. Na metrové vzdálenosti po domácnosti bych se toho 8xMIMO vůbec nebál.
0 x

reset

Příspěvekod reset » 13 years ago

Zdeněk Švarc píše:
net.work píše:Na metrové vzdálenosti po domácnosti bych se toho 8xMIMO vůbec nebál.

ja taky ne, kabel to jisti
0 x
ERnet tady, ERnet tam, ERnet vsude kam se podivam

hapi

Příspěvekod hapi » 13 years ago

vzhledem k tomu že atheros nemá ani jeden chip s 802.11ac a mikrotik tedy nemá ani proč vyvíjet něco pro 802.11ac bych vůbec nic neočekával do outdooru.

Kdo říká že se musí používat všech 8 anten, můžou se použít pouze 2 a nasadit to do aktuálních duálních anten ale po rychlém zkouknutí modulací to v dualu na 20MHz nepřinese vůbec nic. Síla 802.11ac je úplně v něčem jiném.
0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik
high speed routery podle požadavků

zdenek.svarc
Administrator

hapi píše:Kdo říká že se musí používat všech 8 anten...

Když mi odpadnou HDMI kabely a toslinky, použiju 8 antén velice rád. Samozřejmě se nebavíme o pendrekách, ale skrytých anténách a la apple airport.
0 x

hapi

Příspěvekod hapi » 13 years ago

HDMI budeš přenášet mezi baráky?

pokud vim tak ani 802.11ac neutahne HDMI přenos 1080p60. Je docela sranda jak lidi připojujou všechno digitálně aby to měly bezestrát a pak to propojí ztrátovou a zpožděnou wifinou :-D nevim ale ten bezdrát mezi televizí a tim ostatním je docela bezcenný když k televizi jde stejně napájení. Jo jasný, svět si to asi žádá.

Ale tak každýho věc. Já to prostě vidim jinak.
0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik
high speed routery podle požadavků

net.work
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod net.work » 13 years ago

to ja sem taky zastance kabelu.. vzdycky to esteticky jde udelat pekne (preci neni problem zaseknout do zdi husi krk a do nej nacpat kabely a nic nemusi jit videt.. a za ty problemy s bezdratem mi to fakt nestoji....
0 x
Jan Ptáček

zdenek.svarc
Administrator

net.work píše:to ja sem taky zastance kabelu.. vzdycky to esteticky jde udelat pekne (preci neni problem zaseknout do zdi husi krk a do nej nacpat kabely a nic nemusi jit videt.. a za ty problemy s bezdratem mi to fakt nestoji....

To je právě ono. Když už máš všechno zasekané ve zdi, tak chuchvalec kabelů mezi AV receiverem, xboxem, atv, stb a čímkoliv dalším je na zlost. Problémy s bezdrátem, jaké?

edit: Mně třeba nevadí ani tak kabel jako takový, jako smotané rezervy. HDMI kabely a toslinky si běžně nevyrábíš, takže je kupuješ po 0,5 metrových délkách. Jasně, můžeš použít nějaký kabelový management, ale je to otrava a časem to stejně přestane bavit.

Standa má pravdu, že na plných 5 Gbit/s u HDMI nebude 802.11ac stačit. Apple Airplay si to však solidně mašíruje i po 802.11abg, takže zase takový strach nemám.
Přílohy
ob.jpg
ob.jpg (193.1 KiB) Zobrazeno 1592 x
0 x

sub_zero
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod sub_zero » 13 years ago

stylová stěna :!:
0 x
Říkáš-li, že něco nejde, znamená to, že to neumíš.

Jirka Lazorčák

PS: Ta fotka je stará, už mám +15kilo..

zdenek.svarc
Administrator

Dík, ale není to žádný zázrak. Obklady jsou z Bauhausu a tapeta z netu. Za dvě odpoledne nebylo co řešit.
0 x

Robotvor

Příspěvekod Robotvor » 13 years ago

Ještě vyměnit tu katastrofe Tv a bude to v cajku :D
0 x

zdenek.svarc
Administrator

Já vím, už mi to říkalo víc lidí. Je to historický kousek a já se za něj nestydím :-)
0 x

Ladik

Příspěvekod Ladik » 13 years ago

Spise schovat tu elektroniku dole fuj :-)
Mam na stene jenom TV, NAS a zes je jinde :-)
Sorry, ale me se to nelibi, jenom ta cistota montaze ano.
0 x

zdenek.svarc
Administrator

Co člověk, to názor. A když se vrátíme zpátky k tématu, tak pokud bych chtěl ty krámy schovat za roh, ocením bezdrát víc, než kdy jindy. Standa má samozřejmě pravdu, když říká, že do bedny vždycky vede napájení. Jenže jeden kabel je víc než čtyři. Pokud dobře počítám, tak dokonce čtyřnásobně víc :-) (napájení, pof, hdmi, ethernet, případně hdmi 1.4 s ethernetem).
0 x

hafieror

Příspěvekod hafieror » 13 years ago

Ze 4 a více kabelu není problém udělat jeden pěknej, ale toto řešení má výhodu do doby než se něco podělá. Měl jsem to doma a když muselo dvd na reklamaci, tak jsem to proklínal.
0 x