❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

Přístupáky pro 15Mbps

WIFI, LTE, dvoubodové spoje, antény atd. Vlákna zaměřené přímo na problematiku MikroTik/RouterBoard a Ubiquiti prosím směrujte do příslušného fóra, viz výše.
4gd1

Re: Přístupáky pro 15Mbps

Příspěvekod 4gd1 » 14 years ago

no, zda se to byt nerealne, nicmene mam treba mista, kde je nanostation M5 na nem 10lidi, zapnuty airmax a dva - tri stahuji 15Mbit/s a dalsi ma ping na seznam do 15ms. Vsechny kanaly minimalne po jednom apcku obsazene, takze zadnej zapadakov, kde nascanuju jednu petku. A vse jede bez problemu. Na jednoho klienta to protahne 45-60Mbit HD.
0 x

4gd1

tuto informaci si myslim, ze mi potvrdi kazdej uzivatel airmaxu...
0 x

David2006

Příspěvekod David2006 » 14 years ago

De facto všude naměřím víc jak 10sítí spíš ke 30ti ale je fakt že k těm 140ti na sektorce v Brně to má daleko a jsem rád že v takových lokalitách nepůsobím. Tedy pokud se někdo chce nimrat v blbostech typu velerušení má možnost, ale o tom to asi nebude. Další zcestná úvaha je že potřebuješ 40-50Mbit na sektorce pro řekněme 16Mbit který s agregací prodáváš koncákům. Potřebuješ tak 25-30Mbit pro pokrytí pár špiček a AirMax aby si pingy a další balast ohlídal. Tedy nemá cenu to dál za mě rozebírat stejně to každý děláme dle svých zkušeností a svědomí.
0 x

hapi

Příspěvekod hapi » 14 years ago

hahaha, nemluvíme o kanále obsazenym jednim cizim apčkem za kopcem, mluvim tu o rušení typu 5 a víc naskenovaných věcí na jednom kanále se signálem okolo -75dB. Scanu pásma tak dlouhym že se nevejde na 3 monitory a tam hoši, se můžete jít s airmaxem a 50Mbity zahrabat.
0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik
high speed routery podle požadavků

4gd1

i s timto pripadem se na setkavame, spise ale na spojich ubnt, na sektorech vzdycky nascanujem apcka v te vesnici, tzn singnaly od -60 az do -90 a vsechny kanaly plne, nektere i po dvou
0 x

David2006

hapi píše:hahaha, nemluvíme o kanále obsazenym jednim cizim apčkem za kopcem, mluvim tu o rušení typu 5 a víc naskenovaných věcí na jednom kanále se signálem okolo -75dB. Scanu pásma tak dlouhym že se nevejde na 3 monitory a tam hoši, se můžete jít s airmaxem a 50Mbity zahrabat.

Kazíci by Ti v Luhačkách řekli že na 200-300m co budují APčka a ignorují vše nad -65dB by jim to stejnak nevadilo (max. si zvednou krátkodobě výkon - pomíjím to prskání že se to nemá). Jejich signály u klientů jsou mnohde -40 až -45dB takže nazdar bazar s nějakýma -75dB to ani nenaskenujou pomalu:)) . Ne a teď trošku vážněji - dělej a podnikej si jak chceš, ale operovat tu povětšinou extrémními lokacemi a tvrdit že je to takový globální problém kvůli kterému to či ono nejde (v daném případě přístupák kolem 15Mbit) to je myslím zcestné. U mě to jde všude u někoho jiného třebas skoro všude a u dalšího v městečkách i městech to chce asi jiný přístup ala APčka po 500m třebas:)). Chce se mi napsat prodej to Starnetu a nech se u nich zaměstnat ať Tě to naučí kloudně dělat, ale to už bych po těch letech co ses s těma cca 600lidma mořil ryl moc hluboko a zbytečně :D .
0 x

hapi

seš nějakej chytrej, uvědom si, že starnet na sektoru většinou nepřekročí hranici 10 userů a nepoužívá žádný nstreme nv2 či airmaxy. V jaký lokalitě a s kolika usery že to operuješ že můžeš prohlásit že na sektoru dáš 50Mbit? Tady je hochu wifi válka a dělaji se naschvály a čistej kanál neexistuje a nebo si ho nikdo nevšimnul. 50Mbit ke kliošovy je sen i když to někde jde ale nemluvim tu o vyvolených klientech ale o 90% klientů a to možný neni obzvlášť když máš konkurenční sajt 3m od tvýho ověšenej 5 apčky a 3 ptp spoji. Jo v horní dolní to možný je ale jestli je to lukrativní oblast, dlouho to taky nejde.

Jestli si tazatel myslí že na všech svých apčkách prožene ke kliošovy 15Mbit a ještě tam bude velká rezerva pro další klienty, tak se těšim na schledání s realitou.
0 x

David2006

Myslím že za chytrolína fóra jsi tu spíše Ty, tedy se nemíním přít :lol: .

Jo ale napadá mě jedna mimo souboj a téma - jak je to v Tvé lokaci s 5.8kou? Používá se?
Naposledy upravil(a) David2006 dne 23 Jun 2011 08:41, celkem upraveno 1 x.
0 x

4gd1

Ok, rekneme, ze takove lokality jsou, my je taky mame, ale netvori vice jak 2-5% site, takze to musime brat jako realitu se kterou vice neudelame.
0 x

hapi

tohle mi uplně stačí, mluvit tady o 2-5% sítě že to jede a prohlašovat jak je to úžasný a přitom je to slabá část sítě... :roll:
0 x

hapi

David2006 píše:Myslím že za chytrolína fóra jsi tu spíše Ty, tedy se nemíním přít :lol: .

Jo ale napadá mě jedna mimo souboj a téma - jak je to v Tvé lokaci s 5.8kou? Používá se?

tady se používá uplně všechno. Ve vedlejšim městě je obsazených víc indoorů než outdooru třeba.
0 x

4gd1

hapi píše:tohle mi uplně stačí, mluvit tady o 2-5% sítě že to jede a prohlašovat jak je to úžasný a přitom je to slabá část sítě... :roll:

nee, mluvime o 2-5% site, ze to jede tak spatne, jak popisujes, ne ze v tak male casti to funguje dobre a tim propagujeme airmax..;)
0 x

hapi

fajn, ukaž výsledky, scany, signály atd.. lidi tu nakecaji spousta věcí...
0 x

David2006

My Ti tu s 4gd1 kecáme voba Hapi, jen tak z plezíru aby jsme Tě po ránu zase vytočili :mrgreen: :lol: .
0 x

4gd1

ok, zaridim Ti to...
0 x