❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

Hardware a nastavení spoje dual nstreme.

WIFI, LTE, dvoubodové spoje, antény atd. Vlákna zaměřené přímo na problematiku MikroTik/RouterBoard a Ubiquiti prosím směrujte do příslušného fóra, viz výše.
stouracpetr

Re: Hardware a nastavení spoje dual nstreme.

Příspěvekod stouracpetr » 14 years ago

Kabelaz a spojky na fotografii jsou k meraku dcom na mereni CSV,pigtaily-daji se vyrobit i delsi,tyto delky mam ke svym antenam -,,ladene,, ,zejmena ten s u.fl konektorem,[vetsi nebo mensi kapkou cinu - pod smrstovaci buzirkou- pro kompenzaci nezadoucich indukcnosti a kapacit u.fl konektoru,povedou se cca 2 ze 3]-vyroba probiha pouze 1x mesicne,za uplnku.

Petr Stourac
Přílohy
Picture mn 020.jpg
Picture mn 020.jpg (163.51 KiB) Zobrazeno 2279 x
Picture mn 012.jpg
Picture mn 012.jpg (168.21 KiB) Zobrazeno 2279 x
0 x

miract
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod miract » 14 years ago

Resite tady at se vam neslysi navzajem anteny ale to ze se karty mezi sebou berou za -30dB tady nikdo neresi!
0 x

ppp76
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod ppp76 » 14 years ago

Tak u nstreme dualu samozrejmen co nejlepsi kanalovej rozestup, dva kanaly vedle sebe mi jaksi nikdy dobrotu nedelali a to jsem to zkousel aj karty mezi sebou odstinit kusem plechariny , snazim se dvata aspon o tri kanaly vedle.
0 x

okoun
antispam: Ano

Příspěvekod okoun » 14 years ago

pokud mohu poradit, tak použijte alix, ale ne žádné Nkové karty. Mám spoj na verzi rc5.03 a rc5.02 signál kolem -70 a více jak rate 18Mb tam nejde a úplně stejně se to chová při signálu -80, vždy je tam rate 36Mb a jak začnu přenášet tak 18Mb. je to těma novejma chipsetama a vůbec netuším jestli to někdy vylepší, protože páni z mikrotiku mají furt jen stále v hlavně Nka Nka a Nka
0 x
Povoláním ISP není jen připojovat lidi k internetu, ale také jim dokázat vysvětlit, že bez pořádné investice do HW nelze udělat kvalitní přípojku a domácí síť...

hapi

Příspěvekod hapi » 14 years ago

mikrotik doporučuje kanálový rozestup 200MHz. RB433 nebo RB600 a jejich klony nejsou vhodný pro duplex.
0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik
high speed routery podle požadavků

soooc

Příspěvekod soooc » 14 years ago

hapi píše:mikrotik doporučuje kanálový rozestup 200MHz. RB433 nebo RB600 a jejich klony nejsou vhodný pro duplex.

Kanalovy rozestup 200MHz = existuje pouze jedina kombinace a to kanal 100 a 140 :) Takhle to asi chodit nebude ;)

Dulezite je mit maly vysilaci vykon, nemit tam RB433. RB600 je v pohode, problem s rusenim karet jsem nevypozoroval ani pri osazeni 4x UB5 pustenych na 18 dB.

S novyma kartama jsem taky problem nevidel, ze by se nejak rusily. Navic signal -70 neni zadna hitparada. Kdyz vezmu, ze u nas ve meste je na outdoor kanalech prumerny sum -80 až -85, tak s -70 mi vychází SNR na 10 až 15. To je tam na těch 18M párovací rychlosti ... samozrejme netusim, jak tam mas zaruseno, ale na nove karty bych to nesvadel.

Jeste k pouziti nstreme2 a 802.11n - jeden spoj na test mam, vsechno ok, parovaci rychlost 65/65, narust asi 4-6 Mbit oproti acku.

EDIT: kdyz pisu nstreme2, myslim nstreme dual :-)
Naposledy upravil(a) soooc dne 07 Feb 2011 15:49, celkem upraveno 1 x.
0 x
Petr Šlinz
UBNT mám rád!

okoun

no je blbé, že mi to neukazuje SNR, ale je to spoj na 7km a když se tam snažim scanovat tak to najde asi 8 sítí takže nic úděsného. jako když se ten spoj chová stejně při -80 a -70 tak to asi není něco OK, spíše KO
0 x
Povoláním ISP není jen připojovat lidi k internetu, ale také jim dokázat vysvětlit, že bez pořádné investice do HW nelze udělat kvalitní přípojku a domácí síť...

okoun

soooc píše:
Jeste k pouziti nstreme2 a 802.11n - jeden spoj na test mam, vsechno ok, parovaci rychlost 65/65, narust asi 4-6 Mbit oproti acku.

dej sem prosím demo, zajímalo by mě jak to tam je s rates u toho duálního nka
0 x

hapi

Příspěvekod hapi » 14 years ago

soooc píše:Jeste k pouziti nstreme2 a 802.11n - jeden spoj na test mam, vsechno ok, parovaci rychlost 65/65, narust asi 4-6 Mbit oproti acku.

nstreme2 neni nebo spíš nstreme2 je NV2. Asi si chtěl říct nstreme dual a karty v Nku. Nechci buzerovat ale pak tu lidi patlaji technologie dohromady atd..
0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik
high speed routery podle požadavků

soooc

hapi píše:
soooc píše:Jeste k pouziti nstreme2 a 802.11n - jeden spoj na test mam, vsechno ok, parovaci rychlost 65/65, narust asi 4-6 Mbit oproti acku.

nstreme2 neni nebo spíš nstreme2 je NV2. Asi si chtěl říct nstreme dual a karty v Nku. Nechci buzerovat ale pak tu lidi patlaji technologie dohromady atd..

Jo, jasny, myslen byl samozrejme nstreme dual.
0 x
Petr Šlinz
UBNT mám rád!

soooc

okoun píše:
soooc píše:

dej sem prosím demo, zajímalo by mě jak to tam je s rates u toho duálního nka

Zkusim to nejak vymyslet s verejnyma a pak to dam do sekce demo.

By meli v mikrotiku vymyslet nejaky ucet, kde neni videt DHCP a takove veci ... preci jen je to udaj o siti ze ...
0 x
Petr Šlinz
UBNT mám rád!

okoun

na večku se můžeš vy... stačí když tam protuneluješ nějakej port
0 x

okoun

0 x