❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

ČEZ a jeho výpadky

WIFI, LTE, dvoubodové spoje, antény atd. Vlákna zaměřené přímo na problematiku MikroTik/RouterBoard a Ubiquiti prosím směrujte do příslušného fóra, viz výše.
Blood
Kontaktovat uživatele:

Re: ČEZ a jeho výpadky

Příspěvekod Blood » 15 years ago

Nobody píše:
Blood píše:Vážený pane, Vy se raději starejte o to, jaké používáte spoje v pásmu 5GHz ... Rocket Dish s 30dBi anténou , který nejde regulovat mezi ně jistě nepatří
již jste nám tímto způsobem sestřelili několik 5GHz spojů, ale až mi dojde trpělivost, tak vám sestřelíme hlavní přívod (10GHz) a jsem pak zvědavý, jak se na to budete tvářit ... asi stejně jako my na ty sestřelený 5GHz

Vážený Bloode, jen 4 drobné věci:

1. v síti není ani jedno RocketDish pojítko (když nebudu počítat optiku a klienty, používáme Mikrotik a 10Ghz od Orcave)
2. náš hlavní přívod není 10GHz pojítko (což si, pokud vaše IQ přesahuje 64, můžete poměrně snadno ověřit)
3. když už chcete někomu vyhrožovat, čiňte tak spoň s trochou noblesy... :idea: nebo si před napadáním ověřte info
4. dík, že jste mne konečně dokopal si tu založit účet :)

Takže, buď se starejte více o sebe, třeba osobní hygienu nebo alespoň o důvěryhodnost Vašich informací :) Na sestřelování pojítek, nejen v 5ce, jsou tu jiní experti...

ps: až se sem koukne admin, nechť tyhle 2 posty pošle kam patří...
pss: pokud chcete mermomocí flamesit, tak jinde

Pivson I.

Chtěl bych se Vám a pepanf omluvit za nařčení z používání paskvilu s názvem RocketDish. Zaměnil jsem Vás s jinou firmou :(
0 x

schneiderf
antispam: Ano
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod schneiderf » 14 years ago

Zpět k tématu. Nemáte někdo zkušenosti s individuálním hlášením plánovaných odstávek ČEZu? Mám ofic mailovou odpověď, že to nedělají. Ale nevěřím, že by neměli přehled kde se co děje. Když máme v desítkách dědin vysílače, tak by se nám hodilo dostávat mailem info, kde se co plánuje. Papírový letáky v místě, kde se náš technik pár týdnů neobjeví jsou pro nás k ničemu. Máte někdo zkušenosti jak tyto infa z molochu jménem ČEZ získat? Díky za odpovědi k věci.
0 x

Nobody
antispam: Ano

Příspěvekod Nobody » 14 years ago

schneiderf píše:Zpět k tématu. Nemáte někdo zkušenosti s individuálním hlášením plánovaných odstávek ČEZu? Mám ofic mailovou odpověď, že to nedělají. Ale nevěřím, že by neměli přehled kde se co děje. Když máme v desítkách dědin vysílače, tak by se nám hodilo dostávat mailem info, kde se co plánuje. Papírový letáky v místě, kde se náš technik pár týdnů neobjeví jsou pro nás k ničemu. Máte někdo zkušenosti jak tyto infa z molochu jménem ČEZ získat? Díky za odpovědi k věci.

ČEZ je v tomto smeru bohužel firma, pro kterou odběratel neznamená vůbec nic :( Kdykoliv jsme měli nějaký problém, tak jedině přez znám0 u ČEZu, jinak nic. Dokonce ani když jim tady kuchly optiku s VN - tak ofiko z čezu jsme nevydolovali nic :( Oznámení o výpadku mají ze zákona povinost oznamovat, nicméně, děje se tak, že hodí lejstro u odvěrného místa, třeba na rozvodnici (ta může být někde vedle) a tím to končí. Svého času jsme se snažii, aby nám poslali mejla na věci, co se týkají nás, ale zjistili jsme, že oni nejsou schopni nějak (ty lidi co to dělaj) zjistit, koho se to vlastně týká. Oni mají plán na práci v bodě XY a v dané lokalitě prostě hodí ceduly a tím to hasne. Dokonce, když u nás díky DPH vnikl dluh asi 500 kč (po jeho zvíšení, nezměnili jsme trvalej příkaz), nás naférovku odpojili. Prostě na měřáku byl lísteček odpojeno XY a nazdar (dokonce tam měřák nechali, jen odpojili přivod). Žádný telefon, žádný mejl... A to tam platímě zálohy asi 5500 měsícně - takže to defacto dluh nebyl (nebylo vyúřtování, jen byla o 200 kč menší záloha). Neuděláš vůbec nic :( U ČEZu je to strašně o lidech, na které narazíš. Takže svého času (tak rok zpět) jsme se o něco podobného snažili - bez úspěchu. Prostě ty lidi, co to fyzicky řeší/lepí, tyhle údaje nemaj. Pokud se to někomu podařilo, taky by se nám to více než hodilo... Nemá někdo zkušenosti s jinema "dodavatelema" ? Pokdu by stálo za to přejít k někomu, tak právě z tohodle důvodu, neb ty ceny jsou všude prakticky stejný... Když jsme se informovali svého času u EONu, tak nás ujistili, že v případě odpojení zákaníkům minimálně volaj (viz onen náš "dluh"). Nicméně, zkušenosti s nima nemáme.
0 x
Pivson I. a poslední, z boží vůle pivař

Repkins

Příspěvekod Repkins » 14 years ago

S nahlášením přerušní dodávek elektriky si rozhodně nikdo hlavu nedělá. U nás na obci sice občas je ohlášenej výpadek, ale ví o tom maximálně starostka a pár důchodců, kteří poslouchají hlášení místního rozhlasu. A to jsou jen výpadky týkající se přímo obce. Máme jeden vysílač ještě v průmyslovým areálu, kterej je na okraji obce. A tam se nikdo nenamáhá nikomu nic sdělovat. A bohužel zrovna tam máme nejdůležitější páteřní hnízdo. Po zkušenostech s průměrně 8-10 výpadky za rok jsme nakoupili pořádný baterky, UPS s monitoringem a je klid. Na baterky to v pohodě jede cca 9 hodin a já mám klidnej spánek. Zkušenost mě říká, že v tomto oboru se musím spolehnout především sám na sebe a svoje zdroje.

Co se týče upozornění na nedoplatky, tak u Bohemia Energy posílají SMS upozornění. A povětšinou mají nižší ceny než E-On/Off.
0 x

Peyrak

Příspěvekod Peyrak » 14 years ago

U čezu jsem dřív dělal, takže vím jak to tam chodí. Je to opravdu o lidech, protože techniky v našem regionu všechny znám, tak mi prostě volaj, tam a tam, tehdy a tehdy budeme dělat to a to. K novýmu roku jim pošlu PF v lahvi :D a takhle to tu funguje, jinak to snad ani nejde. Bránu do netu s přívodem optiky a hlavní páteřní bod máme taky ve fabrice, která má 2 nezávislý přívody VN, takže by měl bejt klid, ale právě to je ten nejslabší bod. O vypínaní Ti "moji" technikové nevědí, protože to dělaj bůchvíkde na rozvodnách a energetik v tý fabrice je sice můj strejček, ale občas na nás prostě zapomene. Vypínaj to pravidelně 2x do roka, v půlce letních prázdnin a přes Vánoce, bejvaj to několikadenní výpadky, který řešíme centrálou.
0 x