❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

duální antény od waveantu

WIFI, LTE, dvoubodové spoje, antény atd. Vlákna zaměřené přímo na problematiku MikroTik/RouterBoard a Ubiquiti prosím směrujte do příslušného fóra, viz výše.
Besito

Re: duální antény od waveantu

Příspěvekod Besito » 15 years ago

okoun píše:já tedy nevím jako jak někdo může psát, že se tá proovozovat zářič bez paraboly, to je jako pooužívatt mikrotika a anténu bez kabelu :wink:

No dobře nooo, tyhle antény vůbec nepoužívám, tak že nevim... Používám spíš parabolky od Prowaxu...
0 x

okoun
antispam: Ano

Příspěvekod okoun » 15 years ago

prowax zatím vynech protože není duální...

stejnak waveanty vždycky byla jiná třída než prowax a JRC tak nevím proč je srovnáváte. prostě každá anténa je určená na něco jinéh.

já bych srovnával tento waveant s raketou.
0 x
Povoláním ISP není jen připojovat lidi k internetu, ale také jim dokázat vysvětlit, že bez pořádné investice do HW nelze udělat kvalitní přípojku a domácí síť...

Besito

okoun píše:prowax zatím vynech protože není duální...

stejnak waveanty vždycky byla jiná třída než prowax a JRC tak nevím proč je srovnáváte. prostě každá anténa je určená na něco jinéh.

To není, ale slibují, že bude a měli ji údajně představovat ve Skalici - ale nebyl jsem tam, tak nevím. Mimochodem nevíte nějaké info jak to s ní vypadá?

Ještě se zeptám: jak se chová offsetová nténa, když na ni napadne trocha sněhu? :-)
0 x

hapi

Příspěvekod hapi » 15 years ago

hmm, až na to že raketá má zisk uplně jinde, konstrukci třemenu hodně daleko od waveantu a vypadá sakra líp.
0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik
high speed routery podle požadavků

hapi

Besito píše:

To není, ale slibují, že bude a měli ji údajně představovat ve Skalici - ale nebyl jsem tam, tak nevím. Mimochodem nevíte nějaké info jak to s ní vypadá?

Ještě se zeptám: jak se chová offsetová nténa, když na ni napadne trocha sněhu? :-)

sníh na ní nenapadne pokud jí umístíš dobře. Hmm tak či tak mi tam sníh nezůstává ale mám tu jenom 40cm parabolu.
0 x

Besito

hapi píše:
Besito píše:

sníh na ní nenapadne pokud jí umístíš dobře. Hmm tak či tak mi tam sníh nezůstává ale mám tu jenom 40cm parabolu.

A dobře je myšleno někam do závětří?? Pokud anténu namířím na protistranu, která je třeba na kopci, tak se mi musí nějaký sníh na parabole usazovat... Právě tu 40cm parabolku chci zkusit...
0 x

okoun

hapi píše:hmm, až na to že raketá má zisk uplně jinde, konstrukci třemenu hodně daleko od waveantu a vypadá sakra líp.

to jsou zatím teorie protože si nedržel anténu v ruce
0 x
Povoláním ISP není jen připojovat lidi k internetu, ale také jim dokázat vysvětlit, že bez pořádné investice do HW nelze udělat kvalitní přípojku a domácí síť...

reset

Příspěvekod reset » 15 years ago

mno , alespon ten diagram si mohli nakreslit lepsi , tohle neni zadna smerovna , ale sektorka s lalokem tak na dve veci
Obrázek

srovnavat to s rocketou ? delas si srandu ?
0 x
ERnet tady, ERnet tam, ERnet vsude kam se podivam

miract
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod miract » 15 years ago

reset píše:mno , alespon ten diagram si mohli nakreslit lepsi , tohle neni zadna smerovna , ale sektorka s lalokem tak na dve veci

srovnavat to s rocketou ? delas si srandu ?

Ja bych to pouzil jako vsesmer. :D
0 x

okoun

já nevím co tady všichni blázníte každá anténa má laloky to že je některá firma nezakreslí tak to se nedá nic dělat. ale prostě z praxe neznám anténu bez laloků.

k těm starej waveantům: anténa funguje naprosto normálně jediný problém který jsem viděl je to že se nedá dát za ní krabice s boardem a druhý je ten že po nějakém čase praskne ten plast, jinak funkčnost měla úplně normální, komu fungovala špatně tak měl asi nějaký divný kousek.
0 x

hapi

jo tak ono tam něco praskne, každá pátá anténa se trochu nevyvede, Vyzařovací diagram má defakto 180° 1dB zisku, izolace mezi konektory... no asi taková jako dva pendreky vedle sebe = fakt kvalitní anténa. To už fakt radši duplexní ozařovač s offsetkou a tam by jsi viděl ty žádný postraní laloky.
0 x

reset

Příspěvekod reset » 15 years ago

okoun píše:já nevím co tady všichni blázníte každá anténa má laloky to že je některá firma nezakreslí tak to se nedá nic dělat. ale prostě z praxe neznám anténu bez laloků.

k těm starej waveantům: anténa funguje naprosto normálně jediný problém který jsem viděl je to že se nedá dát za ní krabice s boardem a druhý je ten že po nějakém čase praskne ten plast, jinak funkčnost měla úplně normální, komu fungovala špatně tak měl asi nějaký divný kousek.

jako my se tu stebou nehadame, my jen agumentujem proti .
Obhajuj si tyhle "levny" sunty a klidne si je i pouzivej. Jsou naopak az moc drahy. Za cas poznas v cem jsi udelal chybu.
Ale to je tvoje vec.
nejaky divny kousek neni kazda X-ta antena ,
laloky ma kazda antena, ale nee takhle prasacky ,
rikej si co chces, pro me to je abs. shit a nee antena , rekl bych to i takto : skoda materialu na takovejhle zmetek
0 x
ERnet tady, ERnet tam, ERnet vsude kam se podivam

okoun

reset píše:
okoun píše:já nevím co tady všichni blázníte každá anténa má laloky to že je některá firma nezakreslí tak to se nedá nic dělat. ale prostě z praxe neznám anténu bez laloků.

jako my se tu stebou nehadame, my jen agumentujem proti .
Obhajuj si tyhle "levny" sunty a klidne si je i pouzivej. Jsou naopak az moc drahy. Za cas poznas v cem jsi udelal chybu.
Ale to je tvoje vec.
nejaky divny kousek neni kazda X-ta antena ,
laloky ma kazda antena, ale nee takhle prasacky ,
rikej si co chces, pro me to je abs. shit a nee antena , rekl bych to i takto : skoda materialu na takovejhle zmetek

no jo tak halt já s nima žádné problémy nemám protože vám na jakých spojích je použít a na jakých zase ne.
ano antény jsou horší než prowax a JRC ale najdou svoje uplatnění jinde než na bazének a bábovičku na písek
prostě a jasně na 300 metrů v přírodě nepotřebuji kvalitu, spoj by fungoval i na konektory bez antén 8)

co používám pár těch starejch waveantů tak to mám vše naprosto v normách a rychlost je plná, prostě žádný problém, ale nikdy jsem po nich nechtěl velké zázraky a tak to také je.
0 x

hapi

ono to neni o tom na jakou vzdálenost to je. Je to celkově o směrovosti a kvalitě. Ono pak zjistíš jak ti krásně někdo z 10km zaruší přehulenym ptp spojem ten tvůj na waveantu. Jirouska s límcem je hluchá. Tohle mám fakt ověřený. Děje se to běžně. Obzláště když vedeš ptp spoj kolem města a všichni z města do toho z boku svítí. Pak ti dojde, jee proč sem tam nedal něco jinýho a dáš to tam, sundáš waveanta a když uvidíš jak ty plasty jsou vysvícený od sluníčka, je to celí křehký, takový dost zašlý a už to vlastně i někde ztrácelo signál, šrouby vorezlý tak to vyhodíš a už si zaplatil víc než já s jirousem.
0 x

okoun

tady to fakt nehrozí aby to někdo zarušil a i kdyby jo jsou tady volné kanály.
no kdybych měl počítat spoj v dualu tak ty waveanty mohu pomalu vymenit 3 kousky aby se to vyrovnalo cene duplexni JRC
no a s kvalitou se myslim poucili a neni tam zadny plast oproti starejm waveantum. navic tam muzes dat poklop a potom neni co resit

a v poslednim tam je zaruka 5 let takze nevaham reklamovat a hlavne jestli vubec bude za 5 let realne pouzivat 5G :lol:
0 x